Párkapcsolati kríziseink I. rész (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Párkapcsolati kríziseink I. rész
Én arra gondoltam, hogy ha felmerülnek bennünk ezek a kérdések amit leírtam, ezekre választ lehet találni a könyvben. Én nem gondoltam a küzdésre.
Pl: Ha valaki azt érzi, hogy már nem kap elég szeretett, az nem azért van, mert nem szeretik. Azon kell elgondolkozni, miért érzi ezt, annyi belső oka lehet.
Ha valaki a jelenlegi kapcsolatát, jobbá szeretné tenni, akkor ajánlanék egy könyvet: A párkapcsolat forradalma. ( Hogyan élesszük újjá a szerelemet )
Én hiszem, hogy sok kapcsolat menthető lenne, ha az elején ott volt a szerelem és boldogok voltunk benne, akkor ezeket az érzéseket vissza is lehet hozni. De attól se ijedjünk meg, hogy ez nem mindig folytonos, és nem ugyan olyan intenzív.
A kapcsolat halálát sok esetben belső félelmeink okozzák!
Kapcsolatod megmutatja, hol állsz jelenleg az életedben. Ha kapcsolatodra jellemző a kölcsönös megnemértettség, az rámutat, hogy lelked mélyén kialakult egy távolságtartás, melynek okai lehetnek a fel nem dolgozott régi fájdalmak és sérelmek. Elbarikádozod magad, a lelked, nehogy ismét sérülés érje. A kapcsolatodat nem kell megmenteni. Belső félelmet és dühöt okozó tapasztalataidat kell feldolgoznod."
Hogyan kell mindezt?egy gyönyörü szerelem,és sokat megélt kapcsolat ami az én lelkemben a végéhez közeledik miközben magam is értetlenül állok,csak azt érzem valami nagyon nemjó idebent,valami végleg megszünt és fáj miközben harcolok magam ellen is :(nemtudom mittegyek...
Eddig vili, hiszen ez a fórum címe is :-). És igazán a boldog párkapcsolaton ritkábban agyalunk. Boldog vagy és kész. Nem fogsz értekezni magaddal, hogy miért, csak élvezed a boldogságot.
Azért nem értettem, mert ha rögtön azzal indítjuk, hogy felrúgjuk a dolgot, akkor se jó, se rossz párkapcsolat nem marad :-).
Tényleg nem kötözködés, csak én abból indultam ki, hogy általában adott egy házasság, vagy komoly kapcsolat. És ugye az első elrontásával kezdjük, nem pedig rögtön a válással. Aztán vonal, majd jön az a párkapcsolat, amiről te írni szeretnél :-). Szeretek abból kiindulni, hogy egy házasságot tervez az ember :-)
Nem kell. Ha felveszed, régen rossz. Ne versengj. Légy tisztában az értékeiddel. Csak azért vagyok ilyen "marha okos", mert ismerem a helyzetet. Ha leállsz versenyezni, túl sokat rafkózol ilyen dolgokon. csúnyán melléfoghatsz. Sokszor a dolgoknak egészen egyszerű és ártatlan magyarázata van. Persze, légy észnél, de ne kombinálj. Most mondhatnám, hogy vonzás törvénye, meg minden, de valahol tényleg így van. Minél többször gondolsz ilyesmikre, még rosszabb, ha hangot is adsz a féltékenységednek, annál biztosabb, hogy a hárpiázás elől elmenekül. És az ilyen közegben mindig van egy kedves, megértő, cuki, mindig mosolygós kolléganő, aki segítő kezet nyújt a hárpia feleség ellen. Vagy bejön neki, vagy nem.
Szerintem már többen is mondták, de ezt csak megerősíteni tudom. A megcsalásban sosem 1 ember a hibás. Minden résztvevő ugyanúgy ludas. Csak a kimenetele más és más.
Persze ilyen is van, de itt arról beszéltünk, amikor a pasi kokrétan csal (és nem a bizalmatlan felesége lázálma). Félre ne érts, nem mondtam, hogy csak a pasik, vagy fúj pasik, pusztán tény, hogy vannak olyan férfiak, akiknek akkor sem felelsz meg, ha a fejed tetejére állsz, mert nem veled van a baj, hanem velük.
Nyilván a nőknek is vannak ilyen tipusú zavaraik, de általában, hangsúlyozom általában nem a fűvel fával vadvirággal flörtölésben élik ki. Másképp működünk. Nehéz ennyi szerepnek megfelelni.
Persze sokszor az ilyen pasik is azért csalnak folyamatosan, mert otthon csicskáztatják őket, és szimplán a papucsférj etalonjai. Így máshol bizonygatják, hogy igenis férfiak. És lássuk be sokkal könnyebb egy olyan kapcsolatban férfinak, nőnek lenni, ahol csak egymásra kell figyelni, és nem zavar be a gázszámla, meg a szétdobált zokni :-)
Sokszor Mi nők vagyunk eszeveszettül kritikusok saját magunkkal, holott a pasik nem bonyolítják túl a dolgokat!! :D Ez van!
Nem egy az átlag ideáll! Nem vagyunk egyformák, és mint ahogy nekünk Nőknek is más az ízlés világunk, úgy a pasiknak is más-más nő jön be! :D
Elég okos vagy, mert felismered a problémád:-).
A baj az, hogy ha nem is tudatosan, de tudatalatt benned van a félelem, hogy ha a volt feleséget megcsalta, Veled is megteheti. Hiszen aki egyszer félrelépett, félreléphet máskor is. A hárpia szerepet valóban fel kell számolnod, helyette egy önbizalommal teli, szexis, nőiességet sugárzó nőt kell varázsolnod magadból. Őrizd meg a kapcsolaton belül is a függetlenségedet, és a pároddal tudatosítsad, hogy bizony más férfiaknak is tetszel. Általában ha valaki évekig "csak szerető" a feleség mellett, az rombolja az önbizalmát. Hiszen benne van, hogy ő csak második lehet. Lehet, hogy most Te vagy az első, de a tüske ott van. Add önmagad a kapcsolatban, de ne kövesd el, amit a feleség. Ne tűrj évekig, ha úgy adódik.
Miért futnak zátonyra oly gyakran a házasságok, a párkapcsolatok? Tényleg nincs más megoldás ilyenkor, mint elválni? Hogyan tudjuk a kapcsolatot új tartalommal megtölteni? Hogyan kell ehhez mindkét félnek belsőleg megváltoznia? Mi valójában a szeretet, a szerelem?
Riekje Boswijk-Hummel holland pszichológusnő egyéni és lényeglátó módon válaszolja meg ezeket az oly gyakran felmerülő kérdéseket. Könyvében, amely hazájában tíz kiadást ért meg, számos személyes és terápiás tapasztalataiból merített példát is felvonultat, és erős érzelmi töltéssel közvetíti a levonható tanulságokat.
Felvázolja, hogy milyen erők működnek a partnerek között, és hogyan válhat a párkapcsolat beidegződött szerepmodellek kibogozhatatlannak tűnő szövevényévé. Hitet tesz amellett, hogy az esetek többségében nem a válás jelenti ilyenkor a valódi megoldást, hanem az, hogy valóban felnőtté érünk, és kifejlesztjük önmagunkban az együttérzést és az igazi szeretet képességét.
Igen, igazad van! Sajnos, az ilyen esetek is gyakoriak! viszont... valahogy muszáj megnyitni azt a bizonyos kommunikációs csatornát, mert az sem jó dolog, ha csak "nyel" a másik. Előbb, vagy utóbb kitörik és akkor minden borul, és szerintem ez sem megoldás.
Minden kapcsolat elején, egy kicsit meg kell, hogy nyíljon mind két fél, különben, hogy indul a kapcsolat??? Viszont, ha valamiért zárkózottabbá válik az egyik, én úgy gondolom, hogy ez mind két fél hibája!
Oka van, hogy miért zárkózott be az egyik, és oka van, hogy miért nem figyelt a másik erre a zárkózottságra, vagy a másik félre!
Egy kapcsolatban nem csak "ÉN", vagyok, hanem "MI" vagyunk!!!
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?
- Minden párkapcsolat nagyobb lemondással jár a női részről?