Paradicsomos rizottó velencei módra recept
A Paradicsomos rizottó velencei módra hozzávalói:4 személyre:
40 dkg szárnyasmáj,
25 dkg gömbölyű szemű rizs,
30 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt,
5 dl paradicsom ivólé,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya,
só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika
A Paradicsomos rizottó velencei módra elkészítési módja:
Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint. Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és kis lángon, időnként megkeverve, kb. 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A megtisztított, megmosott, megtörölt szárnyasmájat a maradék vajon vagy margarinon kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott friss zsályalevelet és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A reszelt parmezánt a paradicsomos rizsbe keverjük, és meghintjük pirospaprikával. A zsályás sült májat a paradicsomos-sajtos rizottóval körítve tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 3. 07:36
A paradicsomos rizottó velencei módra elkészítési módja és hozzávalói.