Pár hónapja fáj a nyakam, ha forgatom ropog és a fejem is nagyon sokszor fáj tőle. Mitől lehet ez? (tudásbázis)
13. Gagababi (válaszként erre: 9. - NataliaWeiss)
2010. jan. 2. 12:15
Nekem változó időközönként..van amikor 1-2 naponta, van amikor hetekig semmi..De úgy ahogy mondod, tarkóból sugárzik ki,(tulajdonképpen a nyaki tartóizom az) s ettől pl. zsibbadni szokott a karom, sőt a kezemen a kisujjam..Szoktam magamnak masszírozni a tarkómat, az olyan jó...
Néha úgy recseg a nyakam, mint egy rozsdás valami :) :S
12. NataliaWeiss
2010. jan. 2. 10:06
köszönöm szépen a tanácsokat, el fogom menni orvoshoz:(
11. mohonc (válaszként erre: 6. - NataliaWeiss)
2010. jan. 2. 09:40
El kellett járnia két hétig naponta ultrahangos kezelésre, masszírozásra és gyógytornára. Az utóbbit megtanulta és azóta jó.
10. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - NataliaWeiss)
2010. jan. 2. 09:38
A családomban volt akinek 16 évesen meszesedett a nyakigerince, azért ezzel fordulj orvoshoz. Több oka os lehet.
9. NataliaWeiss (válaszként erre: 7. - Gagababi)
2010. jan. 2. 09:36
Neked is fáj tőle a fejed gyakran? A gyakran nálam azt jelenti, hogy kétnaponta kb. Persze erre még a front rátesz egy lapáttal. De nem úgy fáj a fejem, ahogy szokott régebben, hanem a tarkómból sugárzik ki és belülről feszít.
8. SzeszakAdri
2010. jan. 2. 09:35
A kolléganőm mesélte, hogy fájt a nyaka, a csontkovács helyremasszírozott egy elmozdult csontot, és megszűnt az évek óta rendszeres fejfájása. Lehet, hogy nálad is egy csont okozza!
7. Gagababi (válaszként erre: 2. - Mohonc)
2010. jan. 2. 09:32
igen, szerintem is az, mert én is ettől szenvedek. Amíg lehetett, kentem rá flector nevű krémet, az nagyon jó. Aki tartós ülőmunkát végez, annál gyakori jelenség.
6. NataliaWeiss
2010. jan. 2. 09:32
és milyen kezeléseket kapott?
5. mohonc (válaszként erre: 3. - NataliaWeiss)
2010. jan. 2. 09:29
Nem tudom, milyen fiatal vagy, de ha ülő munkát végzel és nem tornáztatod, nagyon könnyen be tud állni az egész.
A férjemet kétszer kezelték (egy év különbséggel), azóta tornázik rendszeresen, és nem jött elő. Nála 35 évesen kezdődött.
4. 8ee31e318f
2010. jan. 2. 09:27
valoszinu hogy van egy rossz fogad. az is rahuzodhat :S
3. NataliaWeiss (válaszként erre: 2. - Mohonc)
2010. jan. 2. 09:25
De ilyen fiatalon már meszesednek a csontjaim? Reggelente mikor felkelek úgy érzem, mintha rövidebb lenne a gerincem, a nyakam minden mozdulatnál fáj. Egésznapos ülő-görnyedő munkát végzek. De a fejfájás már egyre jobban idegesít, szinte kétnaponta majd szétmegy a fejem:(
2. mohonc
2010. jan. 2. 09:21
Valószínű meszesedés. Szerintem keress fel orvost, mert erre vannak mindenféle kezelések. A férjemnek is ez volt/van.
1. NataliaWeiss
2010. jan. 2. 09:18
Pár hónapja fáj a nyakam, ha forgatom ropog és a fejem is nagyon sokszor fáj tőle. Mitől lehet ez?
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- A kevesebb sokszor több!
- Belefér a diétába, ha a halfilét teljes kiőrlésű lisztbe forgatom sütés előtt?
- Több, mint 1 hónapja merev a nyakam. Hol jobban, hol kevésbé. Nem feküdtem el, nem roppant. Mitől lehet?