Paprikás burgonya bográcsban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Paprikás burgonya bográcsban
Szóval ebben is vannak különbségek, de nekem egy szabadban készült étel nem jelent annyit, mint amennyivel nagyobb strapa jár ezzel a vad romantikával.
Aki szereti, talán olyan helyen él, ahol eleve adott a tűzifa, vagy van kiépített fedett bográcsozó helye a kertben. Ezekben a receptekben nem láttam még olyan tanácsot, amik külön a bogrács kezelésére vonatkoznának: ekkor vedd rövidebbre a bogrács láncát, vagy most erősítsd a tüzet, mert erősebb forrásra lesz szükség. Pedig aki ezeket nem tudja, annak a bogrács lehetne akár egy fazék is.
Én meg valahogy nem értékelem, hogy elöl melegem van, a hátam fázik, és nem ég rendesen a tűz. (mert ha jól ég, nem füstöl.) Igaz, én apa nélkül nőttem fel, nekem nem bográcsban van a romantika, és nem töltött el hálával, hogy honnan szerezzek homokot a bogrács kisikáláshoz.
A család nem nagy, amikor a lányomék beállítottak egyszer, hogy bográcsolni akarnak, a vége az lett, hogy a sparhelt karikáját kivettük, abban állt a bogrács, mert még az eső is elkezdett csepegni.
Arra nem gondoltak ugyanis a drágák, hogy nekem nyáron nem szokott tűzifám lenni, és már órák óta bűvölték azt a szerencsétlen bográcsot.
Én meg se találtam, de nem is fontos.
Sok portálon jelzik, ki mennyire régi és/vagy aktív tag. Az is tájékoztat valamelyest arról, mennyire lehet komolyan venni a hozzászólásait.
Persze kivételek ebben is vannak.
Én egyáltalán nem bográcsozok. Túl sok macerát jelent, sőt a tüzelővel kínlódtam eleget a télen, nem akarok még nyáron is.
A férjem szeretett bográcsozni, de végül ő is ráunt, habár sosem vallotta volna be. Halála után a lányomék kapták meg a bográcsot, de nem tudom, használták-e azóta.
Hogy ebből cikk lett, az egyébként tényleg meglepő.
Már elnézést de ez komoly, hogy egy recept jelenik meg cikként?
Mondjuk az tény, hogy a 250 pont, az több, mint az 1.
Ugrás a teljes írásra: Paprikás burgonya bográcsban
További ajánlott fórumok:
- Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?