Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Paprika eltevési gyakorlat, tapasztalat, tipp érdekelne fórum

Paprika eltevési gyakorlat, tapasztalat, tipp érdekelne (beszélgetés)


19. 12d083b51b (válaszként erre: 18. - Radica947)
2015. szept. 24. 14:24

:)))

Egy kicsit csodálkoztam is, hogy a meleg cuccal telerakott üveget a fagyóba rakod...

de így már oké!

2015. szept. 23. 18:56
Bocsi, lehet, hogy félreérthető amit írtam, a hűtőláda az a doboz,amiben nyáron a hideg innivalót tartjuk.
2015. szept. 23. 18:44
Én minden évben teszek el tölteni való paprikát. Sós forró vízbe teszek 4-6 dbot, megvárom míg kicsit összeesik, utána csipesszel egymásba rakom, bele a 7 dl-es üvegbe a levet felforralom, kevés nátrium benzoátot és késhegynyi borként teszek bele,/ettől fehér marad/ és forrón a paprikákra öntöm, lezárom, száraz dunsztba /nálam a hűtőláda/ teszem, másnap pedig a spejzba. Szoktam eltenni dinsztelt paprikát is, a paprikát karikára, vagy szeletekre vágom, olajban éppen roppanósra sütöm, kicsi üvegekbe, ami egyszerre elfogy, rakom, a forró olajat ráöntöm, ezt is száraz dunsztban hagyom kihülni, télen csak tojást kell ráütni. Itt a titok, hogy nem sok olajban hanem 2-3 üvegenként teszem, akkor nem fő az olajban, csak sül. A natúr lecsó is finom, a paradicsomot összevágom, megrottyantom kicsit beledugom a merülő mixert, amikor már van leve is, bele a darabokra vágott paprikát, ez is csak roppanósra fő,üvegbe, és dunsztba. Télen frissen sütöm alá a szalonnát, hagymát, olyan mint a friss!
16. 12d083b51b (válaszként erre: 15. - Syria)
2015. szept. 23. 13:58
Igen, persze, ízzel-állaggal nem volt gond, csak hát hogy "összemosódtak" a színek, és minden olyan indigó-lila lett... :)))
15. syria (válaszként erre: 13. - 12d083b51b)
2015. szept. 22. 16:59
Na és? Az ízük megmaradt, nem? :) (Mondjuk a látvány is számít, de szerintem kevesebbet, mint az íz élvezete.)
14. syria (válaszként erre: 12. - Alfoldi13)
2015. szept. 21. 20:11
Igen! Visszaköszön a gyerekkorom. Akkor az almákat csomagoltuk újságpapírba s raktuk fel a rendesen ki nem fűthető szoba szekrényének tetejére. Egész télen ettük a friss almát.
2015. szept. 21. 13:44

[link]


Ez a "vödrös bedobálós" savanyúság receptje. Nemcsak azért jó, mert amiket ebbe a lébe belerakunk, kb. egy éven keresztül eltartható benne, hanem ahogy fogy belőle a hétköznapok során, ugyanúgy lehet pótolni, és egész télen mindig van friss savanyúságunk!!!


Bármit lehet bele rakni, ami éppen jön, csak azt nem tanácsolom, hogy a lila-káposztát is belerakjuk. Annak érdemes lenne egy külön edényben levet készíteni!!!

Attól kezdve nálam nemcsak a leve lett lila, de az összes benne levő minden, színt váltott!!! Nem maradtak meg az eredeti színükben! :)))

2015. szept. 20. 15:45
szóval a legszebb paprikákat biztos egy kis újságpapírban is sokáig el lehet tartani
2015. szept. 20. 14:27
egyelőre káposztát reszeltünk egész délelőtt és tettünk el savanyítani
2015. szept. 20. 10:34

pont olyanokat szeretnék én mit már valaki kipróbált és tapasztalat van mögötte.A gyerekeink itt ha jönnek általában viszik mit a kert terem de nem jönnek sűrűn..mélyhűtő kettő is de ezekben minden van és hely nincs

szóval sajnálom mert olyan szép a paprika az idén és télen olyan piszkos drága,lecsót már tettünk el,persze mi is ameddig csak lehet tároljuk eltevés nélkül is..

2015. szept. 20. 10:19

3 kg paprikának kiszedjük a torzsáját és beletesszük egy edénybe.

Forró vízzel leforázzuk s benne hagyjuk amíg kihűl. Kiszedjük a paprikákat egymásba rakjuk és így tesszük be egy 5 litres üvegbe; a kihűlt paprikavízbe 1 kiskanál szalícilt teszünk és ráöntjük a paprikákra. Lekötözzuk, majd hűvős helyen, kamrában vagy pincében, tároljuk.

8. syria (válaszként erre: 5. - Alfoldi13)
2015. szept. 20. 09:41

Akkor marad a net, ahol garmadával találhatsz üveges eltevési receptet. :)

Amúgy a paprika, főleg ha vastag húsú, hetekig eláll a sima hűtőben, légmentesen lezárt zacskókban.

Elég nagy a családod, miért nem osztod szét? (Ha már nincs helyed a fagyasztóban.)

2015. szept. 20. 09:36
Én olyant szeretnék, amit töltött paprikához használhatnék, szóval egészben kicsumázva. De nem fagyasztva, hanem üvegben. Ez lehetséges?
6. Channa* (válaszként erre: 5. - Alfoldi13)
2015. szept. 20. 09:31

Nem kell sok hely neki.

Én kb. 3 kg paprikát szeletltem fel, amit kis zacskókba tettem és be a mélyhűtőbe. Nekem sincs nagy mélyhűtöm, csak egy 2 fiókos van. Persze én nem szoktam sok húst tárolni, max. 1 hónapra valót. Paradicsomot is szoktam fagyasztani. A paradicsomot egészbe teszem be a fagyasztóba.

2015. szept. 20. 09:29
nincs a fagyasztóban hely
2015. szept. 20. 09:18

Én szoktam eltenni mélyhűtőbe felszeletelve, illetve úgy mint a lecsót.

Felszeletelem, kis sót rakok rá, majd egyet forralom, utána üvegekbe teszem, olajat a tetejére és mehet a polcra.


És a darálás is jó ötlet, bár én csak erőset szoktam így eltenni, de édesből is lehet.

2015. szept. 20. 08:42

Mire szeretnéd használni?

Ha ízesíteni, akkor érdemes megdarálni és sóval összekeverve, üvegekbe tölteni. Nem kell más tartósító, a só elég. Viszont használatakor ezzel sózol is, tehát csak óvatosan!!!


Egyébnek én fagyasztom.

2015. szept. 20. 08:30
nálunk vastag húsú paprikából most tömegével van jó lenne ez télen..aki tett el írja már le hogyan
2015. szept. 20. 08:28
Paprika eltevési gyakorlat tapasztalat tipp érdekelne

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook