Paprika eltevési gyakorlat, tapasztalat, tipp érdekelne (beszélgetés)
:)))
Egy kicsit csodálkoztam is, hogy a meleg cuccal telerakott üveget a fagyóba rakod...
de így már oké!
Ez a "vödrös bedobálós" savanyúság receptje. Nemcsak azért jó, mert amiket ebbe a lébe belerakunk, kb. egy éven keresztül eltartható benne, hanem ahogy fogy belőle a hétköznapok során, ugyanúgy lehet pótolni, és egész télen mindig van friss savanyúságunk!!!
Bármit lehet bele rakni, ami éppen jön, csak azt nem tanácsolom, hogy a lila-káposztát is belerakjuk. Annak érdemes lenne egy külön edényben levet készíteni!!!
Attól kezdve nálam nemcsak a leve lett lila, de az összes benne levő minden, színt váltott!!! Nem maradtak meg az eredeti színükben! :)))
pont olyanokat szeretnék én mit már valaki kipróbált és tapasztalat van mögötte.A gyerekeink itt ha jönnek általában viszik mit a kert terem de nem jönnek sűrűn..mélyhűtő kettő is de ezekben minden van és hely nincs
szóval sajnálom mert olyan szép a paprika az idén és télen olyan piszkos drága,lecsót már tettünk el,persze mi is ameddig csak lehet tároljuk eltevés nélkül is..
3 kg paprikának kiszedjük a torzsáját és beletesszük egy edénybe.
Forró vízzel leforázzuk s benne hagyjuk amíg kihűl. Kiszedjük a paprikákat egymásba rakjuk és így tesszük be egy 5 litres üvegbe; a kihűlt paprikavízbe 1 kiskanál szalícilt teszünk és ráöntjük a paprikákra. Lekötözzuk, majd hűvős helyen, kamrában vagy pincében, tároljuk.
Akkor marad a net, ahol garmadával találhatsz üveges eltevési receptet. :)
Amúgy a paprika, főleg ha vastag húsú, hetekig eláll a sima hűtőben, légmentesen lezárt zacskókban.
Elég nagy a családod, miért nem osztod szét? (Ha már nincs helyed a fagyasztóban.)
Nem kell sok hely neki.
Én kb. 3 kg paprikát szeletltem fel, amit kis zacskókba tettem és be a mélyhűtőbe. Nekem sincs nagy mélyhűtöm, csak egy 2 fiókos van. Persze én nem szoktam sok húst tárolni, max. 1 hónapra valót. Paradicsomot is szoktam fagyasztani. A paradicsomot egészbe teszem be a fagyasztóba.
Én szoktam eltenni mélyhűtőbe felszeletelve, illetve úgy mint a lecsót.
Felszeletelem, kis sót rakok rá, majd egyet forralom, utána üvegekbe teszem, olajat a tetejére és mehet a polcra.
És a darálás is jó ötlet, bár én csak erőset szoktam így eltenni, de édesből is lehet.
Mire szeretnéd használni?
Ha ízesíteni, akkor érdemes megdarálni és sóval összekeverve, üvegekbe tölteni. Nem kell más tartósító, a só elég. Viszont használatakor ezzel sózol is, tehát csak óvatosan!!!
Egyébnek én fagyasztom.
További ajánlott fórumok:
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek