Panelfalhoz milyen és mekkora fúrófej, csavar, tipli kell egy szekrény rögzítéséhez? (tudásbázis)
Maradjunk abban, hogy én az ütvefúróról beszélek, te meg a fúrókalapácsról, mert tényleg jobb megkülönböztetni őket.
Köszönöm mindenkinek. Mindjárt jön egy állítólag profi panel fúró ember és a felfúrja a bútorokat. Az egyik fórumon ajánlották valakinek. Remélem én is meg leszek elégedve a munkájával.
Persze most egy másik kérdés merült fel bennem, takarítással kapcsolatban, de majd arról nyitok egy másik topicot.
Az ütvefúró nem nagyobb, mint a normál fúró.
Az enyémen át lehet állítani egy kallantyúval, hogyan fúrjon. Ránézésre sima fúrógép.
Én ebből nem sokat értek, de aki fúrja majd, remélem ő igen. Ütvefúrója viszont úgy tudom nincs, csak egy jó erős fúró. A szekrény 60 cm széles.
Egyébként nem ad az IKEA csavart, merthogy minden faltípushoz másmilyen kell.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
Először is ütvefúró kell hozzá.
Utána, hogy a tipli meg a csavar mekkora, az már jóformán magánügy. Nem kell bitang erősnek lennie.
panelt még nem fúrtam, "sima" téglafalat már igen, de úgy tűnik, az egy más világ :)
az IKEA szekrényhez nem adtak tiplit, csavart? tök fura, azt hittem, azt is adnak
Sziasztok!
Ismét egy technikai kérdéssel állok elő.
Hiába, egyedülálló nőkén kicsit nehezebb az élet, ha barkácsolni kell.
Egy ismerősöm segített nekem összeszerelni egy IKEA-s szekrényt, de a falhoz kell rögzíteni, mert különben előre dől.(200cm magas, 40 cm mély)
Azt is megcsinálja nekem, de panelfalat még nem fúrt.
Gondoltam biztos ami biztos megkérdezem, bár lehet egy barkács oldalt kellett volna keresnem.
Szóval a kérdés: Egy panelfalhoz, amiről nem tudom hány cm-es, milyen, mekkora fúrófej kell és milyen csavar, tipli kell a szekrény rögzítéséhez.
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Begurult a szombati antibébi tablettám a beépített szekrény alá
- Hogy reagálod le, ha anyósod rendet tesz a szekrényedbe?
- Van egy, ma 8 hónapos kisfiam. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy a szekrényeket kipakolja?
- A ruhákat vasalás elött vagy utána hajtogatod a szekrénybe?
- Gyöngyök rögzítése stopper nélkül
- Testvérfellépő rögzítéséhez kéne segítség