Pajzstetű ellen (beszélgetés)
Hát én fogtam szépen egy öreg fogkefét és vízbe mártogatva szépen lesikáltam a virágot, ott ahol nem sikerült ronggyal. Nem hiszem hogy a pálmával szorosabbra fűztük a barátságunkat.
allitolag a tetu ellen jo az aszpirin; ezert vetetett velem nemregiben egy idos holgy a viragoknak
Vettem neki kimondottam pálmáknak való tápszert, és az sem használt.
Mi sem bizonyítja jobban hogy mennyire nem értek a virágokhoz, ami virágzik az a közelemben meghal :/
Amikor Németorszégban dolgoztam hézigondozóként, akkor is az összes orchidea dögledezett amikor én voltam ott 1 hónapig. Tavaly haza hoztam kintről egy korall virágot. Találjátkok ki mi lett vele.. :(
Én is nagyon szeretem őket, ezért követek el mindent, hogy szépek és egészségesek legyenek. A kertben semmit sem permetezünk (olyan is), de a leanderek... Rendszeresen felül vannak vizsgálva és a legapróbb gyanús jelre már kapják is az ellenszert:)
Ha teheted, vidd ki szabadba, ott kapjon egy alapos pernetezést. Atka is okozhatja a sárgulást, az ellen viszont nem ez a rovarölő hatásos, hanem pl a Sanmite nevű szer. Egyszerre is lehet használni a két vegyszert, akkor egy keveréssel és permetezéssel megúszol egy alkalmat. A sárgulás oka egyébként vashiány is lehet a növényeknél, van ún. zöldítő komplex nevű vastartalmú levéltrágya, én azt adom a leandereknek, szintén permetezve, mert a gazdaboltban azt mondta a szakember, belocsolva nem fejti ki úgy a hatását.
Bevallom öszintén én nem vagyok nagy virág párti, sőt a legtöbb ami virágot is hoz én arra allergiás vagyok, épp ebből kifolyólag én nem értek annyira a növényekhez, férjem viszont nagyon szereti őket.
Köszi szépen, utána nézek ennek a gazdaboltban.
Szerencsére még nem kapta el a cikász pálmánk, viszont valami azzal sem stimmel. Tavaly Görögországból hoztuk haza és egyszerre hozott egymás után 5-5 új hajtást, ami szépen el is sárgult. Most megint egyszerre hoz 5 új hajtást. Kiváncsi vagyok idén mi lesz.
Neked is és a fórumindítónak is Actara lenne a megoldás, hagyományosan permetezve és belocsolva is, mert felszívódó szer. Nekem sok leanderem van, ugyan nem levéltetű, hanem lepkekabóca keserítette mag a napjainkat, de háromszori kezeléssel tünetmentesek lettek. Sajnos, ha jól meglepi, a leszedegetés, illetve lemosás nem sokat ér.
Én ezt teszem állandóan, már lassan lecsupálom csóri nővény összes levelét :(
Leanderemmel szenvedek idén, igaz azon az a sárga dög van rajta, de én sem bírom kiirtani. Lefújom, megdöglik, másnap másik ágon megjelenik. :(
Pajzstetűtől én megszabadultam úgy, egyenként leszedegettem, utána átmostam a növényt szappanos vízzel.
Nekem is az a gondom hogy eleve így vásároltuk a nővényt amikor még egész kicsi volt. Elöszőr fel sem tünt csak amikor már szép nagyra megnőtt és azóta már szét is lett szedve átültetve. Sajnálnám kidobni.
Nagyon nehéz kiirtani őket. Én üzletben vett sprayvel próbáltam, de nem sikerült. Több év próbálkozás után a növényt kidobtam.
Tudnátok mondani nekem valamit ami használ a pajzstetű ellen? Hiába mostam már nem egyszer le szappanos vízzel a gyompálmát sajnos újra és újra tele lesz.
További ajánlott fórumok: