Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Véletlenül akadtam erre a fórumra. A férjem pajzsmirgy daganatos, nyirokcsomó áttéttel. Debrecenbe műtötték, Győry proff. és Sira Lívia a kezelő orvosa. 5 éve mindig kiújjul. De nem találtunk senki akinek hasonló betegsége lenne. Te hogy vagy? Ki volt vagy ki a kezelő orvosod?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, pajzsmirigy daganattal kapcsolatban. Minden érdekel, mivel a férjem kb. 5 pajzsmirigy daganattal küzd. Miskolcon műtötték először, eltelt egy kis idő mire kapott jód-izotópos kezelést, ekkor kerültünk át Debrecenbe. Sira Lívia a kezelő orvosa és Győry prof. műtötte kétszer. Előtte Karossi tanát úr, Miskolcoln. Sajnos kb. évente kiújjul és az elős perctől kezdve nyirokcsomó áttéttel van a betegsége. Már 3x műtötték, 4x kapott jódot.
Van valaki aki eltudja mondani hogy hasonló cipőben jár. Olvastam itt a hozzászólásokat, de ha jól olvasom nem ilyen tünetekről írtok. Kalciumot szed, ő is rosszul volt, irdatlan mennyiségben, illetve L-tyroxint D3 vitamint. Mást nem.
Sziasztok!
Akinek nincs mellekpm-e, vagy sérültek a műtét miatt, hogy van? Lányomnak folyamatosan hol jobban, hol kevésbé, de vannak tünetei. Zsibbadás, nehezlab, szédülés, gyengeség. Pár hétig jobban van, utána visszaesik, nagyon nehezen èli a mindennapjait. :(
Most kapott új gyógyszert (syntroxynt végre) de lehet már túl sok a gyógyszere, nagyon nehezen állítják be, féléve sem sikerült.:(
Kinek mennyi idő volt?
Ja, értelek!
Hát akkor majd meglátod a műtét után, hogy mi változik.
Már minden megy a maga útján;)
Kitartást!
Vérvétel, ultrahang és biopszia háziorvos, már kész eredményekkel érkeztem az endokihoz....még egy alapos ultrahangos vizsgálatot csinált, mindent mért, mentette az értékeket aztán ajánlott sebészt és mondta hogy hozzá a műtét után kell visszamenni... sebész adott beutalót mellkas röntgentre EKG és labor, ja meg a kórházi beutaló ennyi ...a mellkas röntgen beutalón az áll hogy: mellkas+trachea légsáv
Semmi más nem volt
Oké, de mekkora? Mekkorák a göbök? Bár gondolom nagyon nagyok...
De kell menni előtte ful-orr-gegeszhez, kérdezz rá ezekre.
Nekem a pm-hez kapcsoló vizsgálatokra az endokrinológus adott beutalót. Biopszia, nyelés rtg, izotópos vizsgálat, vérvétel.
Gégészetre nem kell beutaló, oda mehetsz nyugodtan.
Mellkas rtg-re a ho adjon beutalót és reumára is.
Nem hinném, hogy a nyaki fájdalmadat a pm okozná. Amit írsz inkább utal valami nyaki sérves tünetre, így el kellene menned reumára.
Tornát ajánlok rá.
A horkolás sem ettől van szerintem. Nekem nagyon nagy volt a pm-em, de nem horkoltam tőle. Már nem emlékszem pontosan, de 2,6*6*11 CM! volt. Tehát, nem MM, mint a pm méretek.
Ráadásul nem is nyomott semmit. Én rendszeresen jártam nyelés rtg-re is, ahol kifejezetten ezt nézték.
A fuldoklás lehet kiszáradt torok is. Mivel horkolsz, így nagy valószínűséggel nyitott szájjal alszol, így könnyen kiszárad a torok.
Tehát, torna. Nyújtó gyakorlatok, nem intenzív! Szerintem inkább a csigolyád nyomkod ideget.
Igen, valóban nem kell mindent a pm-re fogni, de azért lehetne ötletük, hogy mit nézess meg. HO sem képes arra, hogy ötleteljen? Tudom, hülye kérdés. Az orvosok manapaság már erre sem alkalmasok.
Jujj, sztem ezeket a tüneteket mind a PM golyvak okozzák:( endo doki nem értem miért mondja, hogy nem. 🙈 Mekkorák a lebenyek?
Műtét után ful-orr-gegesz fog rád nézni többször, meg előtte is, vele meg tudó beszélni ezeket. De sztem meg fognak szűnni műtét után.
Sziasztok! Jöttem kérdezni... fáj a nyakam hetek, hónapok óta, mintha elaludnám vagy becsípődött volna az ideg...kisugárzik a vállamba, karomba... endoki szerint nem kell mindent a PM -re fogni....ezen a fórumon olvastam ilyet hogy a PM nyom egy ideget.... sajnos régi hozzászólás, nem tudom aktív e még a tag, talán megpróbálom privátban hátha.... nálatok előfordult ilyen panasz? Vagy ez független attól?
Másik... éjszaka sikerült megint fuldokolni 😁 a doki szerint elképzelhető hogy a pozíció ahogy tartom a fejem és a megnagyobbodott pm összenyomja a nyelőcsövet... régebben arra is gondoltam hogy a horkolástól kiszárad nagyon a torkom vagy ezek kombinációja... nálatok jelen volt a horkolás.... okozhatja a megnagyobbodott pajzsmirigy állítólag.... én férfiakat megszégyenítően tudok horkolni 😓 szegény férjem legjobb barátja a füldugó 🤣 nagyon jó lenne ha megszűnne műtét után vagy legalábbis enyhülne. Nektek van ezekkel kapcsolatban tapasztalat? Köszönöm 🤗🥰
Igen, nálad egyértelmű volt a műtét lehetősége.
Jobbulást, kitartást, engem is, lányomat is műtöttek, sajnos a lányomnal sokmindent megtapasztaltunk pluszban, bármi kérdésed van irj
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?