Pajzsmirigy túlterheléssel mennyi esélyem van a teherbe esésre? Gyógyszert szedek rá, szedése mellett jók az eredményeim. (tudásbázis)
sziasztok!
én nekem már 10 éve van pajzsmirigy túlműködésem és több mint 1 évig nem szedtem gyógyszert és semmi bajom sem volt, de sajnos kb. 3 hónapja megint kialakult!!És most az orvosaim mindenképpen a mütétet javasolják!!!!!De én nem akarom!!!!
Kisbabát szeretnénk a párommal és több mint fél éve próbálkozunk és nem estem teherbe!Azt mondták azért is nehéz mert ez a bajom!
Tud valaki tanácsot adni, mert teljesen el vagyok keseredve, hogymegcsináltassam e vagy sem!!
Az egyik fő ok amiért nem mert elhízik az ember és már nem úgy fog működni a pazsmirigye!!!!:(
Sziasztok,
Januárban kezdtünk neki a babaprojektnek, hogy majd sikerül valamikor, hát egyből "bejött":) nekem a terhességem 8. hetében derült ki, hogy 3x pajzsmirigy túlműködésem van. 150 fölötti vérnyomással egyből veszélyeztetett lettem. Voltak előjelei, most már tudom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Vizsgálatról vizsgálatra jártam mire kiderült a 14. hétre a konkrét ok, addig "csak" vérnyomáscsökkentőt szedtem, azóta szedem a pajzsmirigyemre is a hormongátlót folyamatos kontroll mellett, elméletileg a babára nem sok hatással van. 8 héten belül szülni is fogunk remélem:)
TSH: 128,1 A normális 11,0-151,0
FT4: 16,3 Normális: 8,0-25,0
Most úgymond 'közép értéken' van.
Szia!
Attól függ mennyire rossz vagy jó az eredményed és a gyógyszertől is mindenképp kérdezd meg a kezelő orvosod ez ügyben. (Nekem kb 3 szorosa volt a megengedettnek a hormon szintem azt mondták ilyen eredményekkel soha nem lesz babánk) Engem ma két hete műtöttek meg pajzsmiriggyel van már egy ilyen fórum ahova elég sokan vissza járunk olvasd el az ottani hozzászólásokat is ha van kedved.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Édesanyám PET-CT eredményét ma kapta meg, de a gyógyszeren kivül nem lehet értelmezni rajta semmit, aspiratioja valami ilyesmi?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Miként segíthetek eredményesen a gyógyszer és alkohol függő ismerősömön?
- Syntroxine, ki milyen pajzsmirigy gyógyszert szed?