Pajzsmirigy műtét utáni tünetek mire figyeljek? (tudásbázis)
Szia eandi78!
Bocsi ,de eddig nem értem ide.Köszönöm,hogy válaszoltál!Elkezdtem szedni a kálciumot és a magne- b6-ot ,zsibbadás csak a a nyakamon van.De annyira fáj minden porcikám, mintha összevertek volna.Hamar fáradok.Pedig jövő szerdán vizsgám lesz, csütörtökön varrat szedés, TSH vérvétel.Azutáni hétfőn már mennem kell dolgozni,de még nem vagyok valami happy.
Köszi, hogy meghallgattál.
Sziasztok!
Elindítottuk a Facebook-on a mellékpajzsmirigy-hormon hiányban szenvedők magyar nyelvű közösségét. (MHMK)
Sz1vesen várunk, hogy megoszd velünk tapasztalataidat! A Hypopara Thyroid néven lehet minket megtalálni. Reméljük összefogunk és támogatni tudjuk egymást. Várunk!
Sziasztok!
Elindítottuk a Facebook-on a mellékpajzsmirigy-hormon hiányban szenvedők magyar nyelvű közösségét. (MHMK)
Szívesen várunk, hogy megoszd velünk tapasztalataidat! A Hypopara Thyroid néven lehet minket megtalálni. Reméljük összefogunk és támogatni tudjuk egymást. Várunk!
A magas vérnyomás ingadozás lehet kalciumhiány, ami a mellékpajzsmirigy hiány esetén jön létre. Ugyancsak D vitamin esetleg magnézium is okozhatja a rosszullétet.
Sziasztok!
Elindítottuk a Facebook-on a mellékpajzsmirigy-hormon hiányban szenvedők magyar nyelvű közösségét.(MHMK)
Sz1vesen várunk, hogy megoszd velünk tapasztalataidat! A Hypopara Thyroid néven lehet minket megtalálni. Reméljük összefogunk és támogatni tudjuk egymást. Várunk!
szept.28-án pajzsmirigymütétem vot,totál,rossZidulatú,többgócú daganatok. Most 2,5 hónap múlva kaptam 6 napos BENNFEKVÉSEST, jódizotópkezelést,elötte 1 hónap hormonelvonás.Nekem a hormonelvonás végén szemszárazság fejfájás stb fázás,alvászavar volT.
A KEZELÉS UTÁN MOST 2. HETE ITTHON,MÁR SZEDEM A HORMONT,DE IDEGES FÁRADT vagyok,vérnyomásom ingadozik fölmegy,de ami aggaszt benntmaradt 2szer 2 cm-es pajzsmirigy jo.-on.ezért fél év múlva ujabb kezelés lesz.
meddig tart a kezelés utáni rossz közérzet?
gyengeség,stb.volt v.kinek ilyen tapasztaATA?
KÖSZI.
..és kell még emelned? Idő kell neki, mire beépül a szervezetbe.
én 2 naponta szedek 150-t, és 2 naponta 175-t.
hát ez bíztató.mert már 2 hete szedek gyógyszert,letroxot,1 hétig 50 mikrogrammos-ból felet aztán már egy hete egy egészet naponta.ezekszerint tul sok haszna még nem volt.tudom enyhíteni a rosszabbik oldalát valamivel?
mert ha most felsöpörnének egy lapátra és kukába vele..bizony azt se bánnám.
ráadásul érzékeny a vágásom.az elsőnél nem volt az.most nagyon.pedig bebugyoláltam sálba is.
Mivel ürül ki a pajzsmirigy hormon a szervezetedből - ezért vannak ezek a tünetek. Egyre rosszabb lesz, ahogy csökken a hormonszinted, de ez természetes folyamat.
A pajzsmirigy az anyagcsere és a vegetatív idegrendszer szervezõ középpontja, mely a szívmûködésre, a hõháztartásra, az idegrendszeri érzékenységre, az emésztõrendszeri mûködésre, a táplálék-hasznosításra, a menstruációs ciklusra alapvetõ befolyással van.
Ahogy ürül ki a szervezetedből a hormon - ezeket a funkciót nem tudja megfelelően ellátni "életet adni", ezért lelassul z anyagcseréd, szárad a bőr, fáradékonyság, alacsony vérnyomás -t stb. okoz. Arra érzékeny egyéneknél depressziót, pánik betegséget okozhat. ..de ez csak addig tart, amíg be nem állítják a gyógyszert. Utána midnez rendeződik
szia.
már másodszorra műtöttek.először az egyik felét,madj a másikat,egy hónapja.így lett teljesen eltávolítva.
ha ez így marad az nagy gáz,mert nem egy nyugalmas egyhelyben ülő típus vagyok.szeretném ha ugy lenne minden mint régen,és ahhoz nagyon sok enrgia kell.akkor most mi lesz?
szia
valszeg össze fogják vonni a fórumodat egy másikkal, mert többen vagyunk itt,műtöttek.
Miért távolították el az egészet?
Amúgy sztem normálisak a tüneteid. Én is aludtam délutánonként műtét után csomó ideig. :)
De esetleg kérdezd meg a dokidat, ha nagyon aggódsz. :)
mikor műtöttek?
További ajánlott fórumok:
- Visszanőhet-e a pajzsmirigy műtét után?
- A pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése okozhat ilyen tüneteket...?
- Milyen tünetekről ismerhető fel a pajzsmirigy alulműködés?
- Milyen tünetekkel jár a pajzsmirigy rossz működése?
- Hol találhatnék jó orvost a pajzsmirigy műtétemhez?
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra