Padlóra küldött a húgom.. Szerintetek igaza van? (beszélgetés)
és sajnos így van :((((
némelyik meg se érdemli,hogy szülő legyen!!
Pont az apró dolgok tudják megkeseríteni az ember életét, hiába nincs nagyobb baj.
Egyébként meg tényleg állj a sarkadra, és ne hagyd, hogy ők irányítsák az életedet. Ha apukáddal szeretitek egymást, akkor van rá esély, hogy megérti a dolgokat, de azért készülj fel rá, hogy nem. Vannak olyan helyzetek, amiket csak enyhíteni lehet, meg szeretettel elviselni, bár remélem, neked megoldódik a helyzeted. Nem ismerem a családi hangulatot nálatok, de ha esetleg a húgod tényleg becsavarodott az egyedülléttől, esetleg nem tudsz beszélgetni vele, vagy hagyni, hogy ő mondja el, mi bántja? Lehet, hogy pocsékul érzi magát, és azért támad ennyire, de ha kérdeznéd és elmondhatná neked, mint testvérének, lehet, hogy megoldódna.
Ha ez nem reális, akkor persze ne ezt tedd, de ötletnek jó, hátha meg tudod csinálni.
És még annyi, hogy nem csak civakodó testvérek vannak, az nevelés kérdése is, hogy jönnek ki egymással. Én nem is tudom, mit kezdenék a húgom nélkül, nagyon szeretem, nagyon jó barátok vagyunk és mindenben segítjük egymást. És hidd el, sok ilyen testvérkapcsolat létezik. Ne foszd meg ettől a kislányodat csak azért, mert ti nem vagytok jóban a húgoddal! Közhely, hogy a legtöbb, amit adhatnak a szülők a gyereküknek, azok a testvérek - de igaz közhely!
Nekem első körben a következők jöttek le:
- Ha köszönteni megy bárki, bárkihez, nem kötheti ki, hogy majd mivel lássák vendégül.
- Ha születésnapot vagy névnapot köszönt valaki, azt illik a napján megtenni.
- Ha a gyerekem holmiját én veszem a saját pénzemen, jogom van azt tenni vele, amit akarok, ha a gyerekem már nem használja.
Számomra nagyon fura a családod. Úgy látom, hogy mindenki jogot formál hozzá, hogy beleszóljon a másik életébe, hívatlanul, kéretlenül.
A te életed, a te családod már nem tartozik abba a közös jurtába, ahol gyerekként éltél.A szüleid olyan dolgokba szólnak bele, amelyekre maximum megkérhetnek, de akkor sem vagy köteles szót fogadni. Azt gondolom, hogy eléggé félresiklott ez a helyzet. De még nincs veszve semmi. Próbáld meg szépen adagolni, hogy önálló család vagy, saját gyereked van, SZUVERÉN FELNŐTT vagy, és nem tetszik neked, hogy így beleszólnak az életedbe.
Egyébként ez a helyzet hosszú távra nagyon csúnyán elmérgesedhet vagy téged nagyon önállótlanná tehet. Ilyen formán akár a gyermeknevelési elveidet vagy módszereidet is megkérdőjelezhetik, ellehetetlenítve anyaként.
Ha kitartó vagy sikerülni fog helyre tenni a dolgokat:)
1. Ha nem tetszik a szüleidnek a vendéglátás, akkor nem menjenek.
2. A saját érdekedben nézeted a fűtést, ha más nem száll be neked akkor is érdemes kifizetni.
3. Mivel az 1/3-a a lakásnak a húgodé, csak azt ürítsd ki és oda nyugodtan költözhet.
Te jó ég, és az ember örüljön, hogy van családja:P
Szerintm állj a sarkadra és határozottan mond meg mindenkinek az őszinte véleményedet és majd kénytelenek lesznek elgondolkodni.
A bizonytalan ember bőbeszédű (Csernus Imre)...
Miért kell elveszni a részletekben?
Miért kell a bolhából elefántot csinálni?
Más élethelyzet, más szemlélet, felfogás...
Más izéjével könnyű a csalánt verni :D
Hát nehéz az eseted, de mindenesetre szólj be nyugodtan ha csesztetnek, ne hagyd magad.Egyik fülön be...
Lesz ez még így se...hidd el nekem.
Nyugi, és kitartás.
És még veled akarják pénzeltetni a leendő gyerekének a ruhatárát? Érdekes.
Egyébként pedig én elmennék apukámhoz szépen nyugodtan elmondani neki ezeket. Összeszedném, hogy mit akarok mondani, nehogy valami kimaradjon és vádak meg düh nélkül elmondanám neki, hogy mit gondolok és mit érzek. Azt is, hogy azt érzem, hogy máshogy bánik velünk a tesómmal.
Sőt mi van ha rád irigyek?A te boldogságodra.
Ez is egy lehetőség.
Na most ez olyan dolog, hogy ha én látok valakit vendégül, akkor én döntöm el, hogy mi a kaja. Pont. Ha nem tetszik, nem kell enni belőle.
Nálunk most volt a kislányom egy éves, sertéspörköltet főzött a Férjem. Erre a sógora megüzente, hogy ő csak a marhapörköltet szereti. Hát pech. Eszi, nem eszi, nem kap mást. És megette. :-)
Sokszor a kívülállók jobban észreveszik a dolgokat.
Mivel párod nem érintett érzelmileg annyira, így jobban átlátta.
További ajánlott fórumok:
- A párom nem válaszolt a neki küldött SMS-re. Ez mit jelenthet? 22F
- Mit jelent iwiw-en, ha a küldött leveleid pirosak és be vannak x-elve?
- Sziasztok, a postán felbontották a levelem és kilopták belőle azt, amit a barátnőm küldött nekem. Lehet valamit tenni?
- Mi van akkor, ha nem tudom felvenni a munkanékülitől a postán küldött pénzt? Járt már így valaki?
- Egy "netes" valaki, akit barátnőmnek hittem, küldött egy...
- 3 Csekket küldött az MVM szeptemberi befizetéssel, mindhármat be kell fizetni?