Padlófűtés hatása a szobanövényekre (beszélgetés)
Padlófűtés mellett is lehet radiátor, nálunk is van, a kettő nem zárja ki egymást.
A poratka az én ismereteim szerint az ágyat, kanapét, ágyneműt szereti, mivel él-hal-öl-rabol az emberi hámsejtért.
A padlófűtés persze lebegteti a port, de korántsem felnőtt fej magasságban, egy csúszó-mászó gyerek már más kérdés, de ugye van olyan szerkezet hogy porszívó és felmosófej, de jobb híján egy rongy és egy jó derék is megteszi.
Elsőre most ezt találtam róla:
"Ez a kb. 0,3 mm hosszú, pókokkal rokon állat a magas páratartalmú környezetet, és a kb. 18 - 25 Celsius fokot kedveli (a fűtött padló ennél melegebb). Ott van mindenütt ahol az ember megfordul - de legjobban az ágyneműt szereti."
Eddig nem kint voltak a kertben? Mert nálunk a hibiszkusz és egyéb növények a betéliesítéskor szoktak bedurcizni és látványosan levelet hullatni.
Nálunk is nagyrészt padlófűtés van, nem vettem észre hogy sokkot kaptak volna tőle a növények
A padlófűtéstől nem lesz több atka.
Amit a padlófűtés hibájának felrónak, az inkább a porlebegtetés. Ez is csak túl magas padló hőmérséklet esetén fordul elő. A padló hőmérsékletét szabvány rögzíti: nem lehet melegebb a szobahőmérséklet + 8 °C-nál, azaz pl. 20 °C szobahőmérséklet esetén maximum 28 °C-os lehet a padló.
Párásításhoz nem feltétlen kell gép, elég vizes edényeket tenni a radiátorokra (ha vannak) vagy még több szobanövényt elhelyezni, azok elég sok vizet párologtatnak.
Vagy hőgutát kapott, vagy megfázott.
Neked naponta kell permetezni a növényeket.
Szeretnék tapasztalatokat gyűjteni kinek hogyan viszonyulnak a szobanövényei a fűtési szezonban a padlófűtéshez, mert én azt tapasztaltam vagy 2-3 hete, hogy a gyönyörű ficus benjamina és a hibiszkuszaim hullajtják a leveleiket és furcsák a levelei!
Mit csináljak???
További ajánlott fórumok:
- Írjunk szobanövényeket szóláncban
- Most építkezem. Nappaliba konvektor vagy padlófűtés a megfelelőbb?
- Milyen szobanövényt érdemes nevelni, ami szép virágot hoz, nem szúr, illatos és nem kell sokat locsolgatni?
- Levéltetű ellen hogyan-mivel védekezzek a szobanövényeimnél?
- Miért nem virágoznak a szobanövényeim?
- Milyen szobanövényeitek vannak?