Most építkezem. Nappaliba konvektor vagy padlófűtés a megfelelőbb? (tudásbázis kérdés)
A legjobban akkor jársz,ha víztartályos kandallót vásárolsz és azt rákötöd a fűtésedre,így alternatív tudsz fűteni éjszaka vagy ha nagyon hideg van gázzal,ha otthon vagy fával.Sokat lehet vele spórolni.
Én a padló-radiátor fűtésem mellé most szeretnék egy ilyen kandallót a nappaliba mert közel 40.000 Ft a havi gázáltalány amit fizetünk.
nincs mit.
Egyébként, minden beüzemelés előtt(ősszel)-légteleníteni kell.
A konvektor nem túl jó!
Nálunk padlófütéssel kombinált radiátor van.Mi szeretjük,bár a padlóval vannak apróbb gondok pl. nagyobb a por.
Viszont egyenletes a meleg és nem hideg a kő.
nem lehet, hogy levegő került a rendszerbe valahogy?még esetleg erre tudok gondolni.
De feltétlen lépnetek kéne, nehogy eltörjön valami, mert akkor a padlózatot bontani kell.
Írok véleményt is.
Mi imádjuk a padlófűtést. Gazdaságos, könnyebben bútorozható a ház mivel nincs fűtőtest, nem fázunk a földön játszva sem. Kicsi fiunk van.
Véleményem szerint nem kavarja jobban jobban a port, mint a radiátor csak másképp.
Sziasztok!
Látom nem nagyon él a fórum, de lenne egy kérdésem azokhoz akiknél padlófűtés van.
Lehetséges, hogy a beton melegedése és hűlése hanggal jár? Pl dobbanások?
Építkezéskor,épp a fűtésszerelés megkezdése előtt derült ki,hogy a lányom allergiás a háziporra.És mint tudjuk a padlófűtés felkavarja a port.Így hát radiátoros lett a fűtés.Kicsit sajnálom,mert biztosan jó lehet a lábnak a meleg padló.
Egy ismerősnek is padlófűtése van,néhány év alatt az egész család allergiás lett.Sajna ez nem vicc.
Nálunk padlófűtés van.Nagyon szeretem főleg imádok zokniban mászkálni és , hogy alulról jön a meleg nagyobb a melegség érzetem.
Van egy nag kandallónk is de az más csak a hangulat kedvéért csináltattuk.Az meg úgy az igazi ha szakad kint a hó:)
További ajánlott fórumok:
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?
- Szerintetek megfelelő viselkedés ez egy 14 éves fiúnak?
- Okostelefont vásárolnék megfelelő tudással, viszont nem méregdrágát