Padlizsános lecsós tészta recept
A Padlizsános lecsós tészta hozzávalói:1 nagyobb padlizsán
2 hagyma
2 paprika
5 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
25 dkg metélt tészta vagy spagetti
olívaolaj
só, bors
salátafűszer
tetejére: sajtszeletek
A Padlizsános lecsós tészta elkészítési módja:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A padlizsánt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk, sós vízbe áztatjuk. Lecsót készítünk: a hagymát megtisztítjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot (amiről leszedtük a héját), és puhára pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, salátafűszerrel és megrotyogtatjuk. Rányomjuk a fokhagymákat. Kivajazunk egy kerek sütőformát, szeletenként belesimítjuk a leszűrt padlizsánt. A forró tésztát összekeverjük a lecsóval, és a padlizsánszeletekre öntjük. Eligazgatjuk, majd a tetejére sajtszeleteket teszünk. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 27. 13:35
A padlizsános lecsós tészta elkészítési módja és hozzávalói.