Spenótgombóc recept
A Spenótgombóc hozzávalói:20 dkg spenót
15 dkg ricotta
12 dkg liszt
1 tojás
1 petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
szerecsendió, só, őrölt bors
A Spenótgombóc elkészítési módja:
A spenótot forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk. Elkeverjük a ricottával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A gyúrható anyagból vizes kézzel féltojásnyi gombócokat formálunk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd lobogó sós vízben megfőzzük. Reszelt sajttal és tejföllel kínáljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 26. 13:35
A spenótgombóc elkészítési módja és hozzávalói.