Padlizsánkrém juhsajttal recept
A Padlizsánkrém juhsajttal hozzávalói:2 darab kb. 30 dekás padlizsán,
3 evőkanál olivaolaj,
4 gerezd fokhagyma,
25 dkg Feta sajt,
1 evőkanál citromlé,
1 kiskanál friss oregano (vagy fél kiskanál szárított),
só,
feketebors.
A Padlizsánkrém juhsajttal elkészítési módja:
A sütőt 220 fokra előmelegítem. A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom. A vágási felületüket olajjal beecsetelem. Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem. Betolom a sütő középső szintjére és fél óráig sütöm. A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait és meghámozom. A fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem. Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 2. 17:11
A padlizsánkrém juhsajttal elkészítési módja és hozzávalói.