Tarator (Hideg uborkaleves) recept
A Tarator (Hideg uborkaleves) hozzávalói:8 dl joghurt,
3-4 kovi-ubi és annak 2-3 dl leve,
2-3 zöldhagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
l kiskanál cukor,
1 mokkáskanál só,
bors.
A Tarator (Hideg uborkaleves) elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket átnyomom. Ezeket összekeverem a sóval és a cukorral, majd kb 10 perc után belekeverem a metélt uborkát, az uborkalevet, a joghurtot és késhegynyi borsot, majd jól behűtöm. Tálaláskor megszórom valami zölddel a tetejét.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 1. 13:35
A tarator (hideg uborkaleves) elkészítési módja és hozzávalói.