Őszibarackos csirkemell recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Őszibarackos csirkemell hozzávalói:
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg őszibarack (lehet konzerv is)
1 dl tejszín
3 dkg margarin
2 dkg liszt
1 ek. ketchup
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors
Az Őszibarackos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfiléket ujjnyi csíkokra vágtam. A tejszínt meg a ketchupot összekevertem, fűszereztem és a húst ebben a páclében legalább egy napig hűtőszekrényben érleltem. Ezután a húst lecsepegtettem és a margarinon hirtelen átsütöttem. A liszttel megszórtam és a páclével felengedte. A megtisztított, kimagozott őszibarackot kis kockára vágtam és a húshoz adtam, rázogatva addig hagytam a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhult, és a leve besűrűsödött. Rizs körettel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 23. 14:55
Az Őszibarackos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.