Őszibarack recept
Az Őszibarack hozzávalói:1/2 kg liszt
15 dkg zsír
19 dkg cukor
1 sütőpor
3 tojássárgája
1 nagy tejföl
pici tej
2 kanál kakaó
rumaroma
15 dkg porcukor
10 dkg teavaj
2 vérnarancskivonat
Az Őszibarack elkészítési módja:
1/2 kg liszt, 15 dkg zsír, 19 dkg cukor, 1 sütőpor, 3 tojássárgája: ezt tejföllel összeállítjuk. Kis gombócokat csinálunk belőle és a tepsire tesszük( ne legyen túl sűrűn rakva)Mikor megsült kivesszük és azt a részét, ami a tepsin volt, közepén kis gödröt kaparunk ki belőle. A kikapart morzsából lesz a töltelék. Töltetlék: a morzsáját jól elmorzsoljuk, egy pici tejben áztatjuk, kevés rumaromával lelocsoljuk. 2 kanál kakaót, 15 dkg porcukrot és 10 dkg teavajat teszünk bele. Ezt jól összekeverjük és megtöltjük vele a "barack" közepét; 2 felét összeragasztjuk. 2 vérnarancs kivonattal-kevés vízzel hígítva- megkenjük (ecsettel), majd megforgatjuk kristálycukorban!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suveeva1987, 2007. febr. 7. 09:16
Az Őszibarack elkészítési módja és hozzávalói.