Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak (beszélgetés)
Az is lehet, hogy nagyon lédús almából csináltad, de ezek azok a dolgok, amiknek a tudását a gyakorlattal, tapasztalattal lehet megszerezni. Akkor legközelebb csináld úgy, hogy az almát kinyomkodod(ebben az esetben nem túlzottan), megcukrozod, ha nem elég édes az alma, fahéjt rá és ferottyantod.Itt megtapasztalhatod, mennyi levet enged még, és az lefőzöd.
Nagyon sokan így csinálják,(a cukrászdai is így készül) én őszintén szólva így ne szeretem, mert így szétfő,olyan massza lesz az egész.
Ezt hagyni kell kihűlni, és így megkenni vele a tésztát.
Ha normális, jó tepsid van(tehát ha ép a zománca)
nem muszály kiszedni. Mindíg annyit vágsz fel, amennyire szükség van.Én vissza szoktam tenni a hideg sütőbe ha kihült(más ilyen nagy tárolási lehetőségem nincs)
És milyen lett, hogy sikerült? Megkóstoltad már?
Noncsikám ez a kód nem jött össze, kilóg a keretből, nem lehet másolni, bepötyögni pedig ne haragudj, de nem vállalkozom.Próbáld priviben.
A habverősnek használt fej nem jó, az apritó meg más robotgép a morzsázást késekkel csinálja.
Úúúúristen az a tepsis csirke milyen jól hangzik...... Uhhhh tuti megcsinálom valamelyik nap!!!!! Jajjj biztos finom :))))
Viszont a lila hagyma lekvár.... el nem tudom képzelni milyen íze lehet :)
Noncsikám és kedves kezdő háziasszonyok!
Elkezdtem egy sütő főző naplót, ha érdekel, nézegessétek. Tudom, ez itt nem az önreklám helye, de mintha hájjal kenegetnék a lelkemet, mikor látom, hogy növekszik a látogatók, kedvencezők száma. Látjátok, ilyen vénen, ilyen betegen, milyen kevés elég a boldogsághoz!
Látod, látod milyen kicsi a világ, milyen kevés a jó almás pite recept. Én is anyukámtól tanultam.
A nyújtáshoz azért írtam le a segítséget a folpackkal. Nem tom ki találta ki, de nagy ötlet.
A daraboló tul.képpen egy mini robotgép, nem is olyan drága és nagyon nagyon hasznos beruházás. Én a hagymát is azon vágom, tuti, hogy nem lesz sírás. Vannak már olyanok is, amivel habot is verhetsz, kis adag tésztát is dagaszthatsz. A Vaterán újat is vehetsz olcsóbban. Az enyém Moulinex, de már kb.7-8 éves. A vaterán a konyhai kisgépek között, mint aprítót keressél, ha érdekel.
Ugyanezt a receptet írta le barátom anyukája :)))))
Én mondjuk csak a nyújtástól félek, még soha nem csináltam :S
Milyen az a darabológép? :S :)))
Köszönöm a segítséget, nagyon aranyos vagy :)
Noncsikám! A borsólevest nem kell rántani!!!
Hagyma pirít, lehúz, bele pirospaprika, vissza tűzre, bele borsó, apróra szeletelt répa, fehér répa, borsó, petrezselyem(csomóba cérnával összekötve)karalábé, lassú tűzön fedő alatt dinszta, 10 perc, felönt vízzel, főzöd 5 perc, végén bele aprócska nokedli. Ennyi!! De hogy könnyebb legyen a dolgod, kezdőknek meg van engedve, hogy nokedli helyett nagyobb szemű készen kapható tarhonyát rakjanak bele.
A krumplileves tényleg lehet rántva majorannával, végén ecettel savanyítva, vagy habarva hagymával, babérlevéllel, valamilyen savanyával a végén(citromlé, vagy ecet)
Jó főzőcskét! Sikerülni fog, meglásd!!!
Még a porélesztőről, mert azzal már jártam pórul, annak ellenére, hogy bőven a szavatosságon belül voltam. Azt is elég a langyi tejben elkeverni, és csak addig hagyni állni, míg pezsgést, apró bubikat látsz a tetején.
Szóval mindkét élesztőről: jobb, ha a tésztában indul "munkába"
Sok sikert!!!
Noncsikám!
Megöregedtem, mire a sok ügyi blogos gasztróstól
(Limara péksége, Mohakonyha, stb)megtanultam, hogy nem kell az élesztőt futtatni, ha frisset vettél(nézd meg a szavatosságot) elég a langyi tejbe
belemorzsolni, és elkeverni.
Arra kell vigyázni, hogy a tej ne meleg, csak langyos legyen, cukor max. csapott teáskanálnyi kell bele. Amikor a nagy hozzávalókra öntöd, arra nagyon vigyázz, hogy sóhoz ne érjen az élesztő, mert akkor meghal. Legjobb, ha a sót már a liszttel rögtön elkevered, tuti,ami tuti. Én is így csinálom.
Én se vagyok még nagy profi, de én is ahogy valami nem kell már rögtön teszem vissza a helyére, meg menet közben én is mosogatok. Nagyon nem szeretem ha főzés közben kupi van. Sokkal jobb úgy főzni, ha rend van és nincs felhalmozva a mosogató. Jobb érzés :) De pl felrakod az ételt és még nem forr a víz stb.... simán ellehet mosni egy kis adagot.
Én azért nem szeretek főzni, mert olyan sok idő mire készen lesz..... :))))
További ajánlott fórumok:
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Kezdő háziasszony problémák!! Hogyan osszam be okosan a pénzt?
- ALDI háziasszony
- Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam?