Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Osteoporosis (csontritkulás) fórum

Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1809. 55Judit (válaszként erre: 1808. - 55Judit)
nov. 19. 07:41
Azt elfelejtettem írni, hogy most a krémet karácsonyi ajándékként 10% kedvezménnyel adják.
1808. 55Judit (válaszként erre: 1807. - Peonia53)
nov. 16. 18:43

Szia!

Én egyszer már leírtam hogy azt olvastam nagyon ártalmas, hisz röntgen sugárral pásztáznak végig. Ráadásul fokozza a csontritkulást is. Mintha Szendi Gábor hírarchívumában lenne erről szó. Viszont találtam Budapesten egy helyet ahol ultrahangos csontsűrűség vizsgálat van. Pénzes. Úgy gondoltam 2 évente legalább elmegyek oda, de ma arra gondoltam, lehet hogy hagyom az egészet, mert:

Ma megint találtam valamit, már meg is rendeltem.

WTN Ciklusbarát krém. Ez progeszteron krém. A progeszteron hiány tüneteinek 90%-át fedeztem fel magamon, fiatal koromban is mindig ez volt, rendkívül sokat szenvedtem miatta. Nem részletezem.

Az ösztrogéndominencia ami a változó kor után a progeszeron szint csökkenése miatt alakul ki, bontja a csontokat is. Hiába szedsz te be akármit, ha a csontanyagcseréd a visszájára fordult.

Szóval most az előzőekben leírtakhoz hozzájön a progeszeron krém is amint megkapom. Gyűröm magamba az enyhén pirított, darált szezámmagot, eszem a mákot, más magvakat naponta, holnap elkezdem törni a diót is, az is azért jó mint a mák. Az ásványianyagok aránya éppen jó bennük ahhoz, hogy beépüljenek. Gyalogolok, trambulinozok, van egy zötykölődős gyakorlat is amit csinálok, a gerincben serkenti a csontanyagcserét.

Ne szedjél be mérgeket! Az csak lehúz. Anélkül is elég felhozni magunkat a mélyből.

1807. peonia53 (válaszként erre: 1806. - 55Judit)
nov. 16. 18:15

Szia Judit!

Lehet én se sokáig fogok csontritkulásos orvoshoz járni. Visszavittem a leletem. Persze egyből biszfoszfonátot akart felírni. Mondom a szokásos szöveget. Igaz, hogy megcsináltattam a fogam. 2 foghúzás + pótlás, de kérdeztem a többi saját fogam meddig bírja még + mondtam most is néha vérzik fogmosásnál stb. Erre valami mást akart felírni (elfelejtettem a nevét ismerős volt a neve + 1x már szerintem ugyan ezt írta fel + ki is váltottam meggondolatlanul. Nem szedtem be mert nagyon rosszakat olvastam róla + most is kérdezte voltam-e trombózisos.)

Végül ezt se írta fel mondtam, van hajlamom.

Már én is ott tartok, nem kéne járni + olvasom a dexa vizsgálat se jó. Ti hogy vagytok ezzel?

1806. 55Judit (válaszként erre: 1801. - Peonia53)
nov. 13. 14:42

Nagyon helyeslem azt amit Liliom tanácsol.

Én az utóbbi időben nem sokat foglalkoztam ezzel, de most új erőre kaptam hogy ismét egyedül vagyok.

- Az enyhén pirított szezámot őrölve mindenbe rakom ha nem felejtem el.

- Ma mákos csonterősítő süteményt sütöttem. Gyors és mennyei! Gyakrabban kéne!!

- Porrá őrlöm a mezei zsurlót, Szabó Gyuri bácsi ajánlása szerint fogyasztom. (honlapot nézni!!)

- Kollagén I. + II. komplexet se hanyagolom most már.

- Többet mozgok mint eddig, és naponta minimum 2x használom a trambulint. Mindjárt jön egy kis film, arról fogom nézni. Nincs punnyadás, mert gáz van! A gáz előtt se kellett volna punnyadni mert akkor most nem lenne gáz.😀

- Ismét szedem a BCAA+B6-ot. Véd az időskori izomvesztés ellen, és a mozgékonyabbá vált életem mellett talán segíti építeni is az izomzatot. Segít lebontani a zsírt, főleg a barnát, ami a hason szaporodik, csökkenti az éhségérzetet, segít stabilizálni a várcukorszintet. Keressétek meg, nagy kiszerésben is van, olcsóbb áron.

Ahol erősödik az izom, ott erősödik a csont is!!!!

Örülnék ha más is leírná mit tesz magáért, mert tanulhatnékom van!

1805. 55Judit
nov. 13. 14:24
Befejeztem a vizsgálatra járást, összetűzésbe kerültem az orvossal. Már rég véget kellett volna vetnem ennek. A jövőben ha érdekel hogy alakul a helyzetem, majd megyek Budapestre ultrahangos csontsűrűség vizsgálatra. Ez az elavult röntgenes vizsgálat úgyis csak árt.
1804. 55Judit
okt. 12. 10:57

Csontgyógyító frekvenciák: [link]

Olvassátok el a leírást.

1803. peonia53 (válaszként erre: 1802. - Liliom10)
szept. 23. 20:56
A proliát még nem vagy 5 éve kaptam 1 db OSSICA inj. a többit megtagadtam. Fájt mindenem. Utána olvastam + idekeveredtem annó fórumba. Olvastam a sok negatív hozzászólásokat. Akkor megfogadtam, hogy nem kérek ezekből. + mindig hárítottam az orvosnál, hogy fogászati problémák vannak stb. Volt hogy igazolást kért a fogdokitól, hogy kezelés alatt álok. Kaptam elvittem.
1802. liliom10 (válaszként erre: 1801. - Peonia53)
szept. 23. 20:45

Igaza van a fogorvosodnak. Az állcsont is elhalhat a biszfoszfonátoktól. A Proliát nem ajánlották fel?

Olvasgasd Szendi Gábor hírleveleit, cikkeit !

Mákot is egyél, és őrölt, pirított szezámmagot !

1801. peonia53
szept. 23. 20:21

Sajnos romlott a dexa eredményem -4 a legrosszabb, a tavalyi -3.8-hoz képest. A leletet visszavinni nem tudtam még. Már a decemberi időpontok is foglaltak. Lehet jobb is, mert mindig emlegeti a biszfoszfonátokat. Pedig fogorvosom 2 x is hangsúlyozta biszfoszfonátokat ne.

Volt labor vizsgálat is, ami kihozta hogy a foszfor kevés. Szerintem elkezdem a mákot gyakrabban fogyasztani.

1800. 55Judit (válaszként erre: 1797. - Réka_67)
jún. 27. 14:58

Az imunex algát én is szedtem sokáig, úgy emlékszem 3x2-t, teljesen hatástalan volt.

Én leírom ami nekem segít, vagy gondolom hogy fog, de mindannyian másak vagyunk, ezért nem érdemes egymás után biztosra menni.

Ami biztos, hogy a biszfoszfonát akár tablettában, akár injekcióban adják, egy nagy átverés. Igaz hogy a vizsgálat azt mutatja sűrűbb a csontszövet, viszont nem erősebb. Ugyanis azt teszi ez a "gyógyszer", hogy nem engedi távozni a csontozatból az elhalt csontsejteket. Kísérleti eredmények bizonyítják, hogy általa nem lesz kisebb a csonttörés kockázata. Na ezért nem fogadtam én el. Az én csontozatomat erősíteni kell.

1799. 55Judit (válaszként erre: 1797. - Réka_67)
jún. 27. 09:47

Már nem ismétlem amit többször leírtam + néhány hete Lizint is szedek és csikungozok. Ezek hatása gondolom még nem lesz kimutatható az augusztusi vizsgálatomon, de bizakodó vagyok.

Én hiszem, hogy az eredményeim akkor kezdtek javulni mikor elkezdtem a Kollagénkomplexet szedni.

Olvassatok a Lizinről! [link]

1798. Ilsza (válaszként erre: 1797. - Réka_67)
jún. 26. 20:40

Szia!

Akkor 2éve nem kaptál PROLIÁT?

1797. Réka_67 (válaszként erre: 1795. - 55Judit)
jún. 26. 19:05

Kicsit késve... de most értem ide a válasszal : a fiam vette ezt a bio algát először, mivel elég sokszor megbetegedett a tél folyamán és ebből az algából 2-3 szemet evett napi szinten és már érezte a hatását, el tudja kerülni a betegségeket... vagy épp ha kicsit beteg is lesz, de enyhe lefolyású...Az immunrendszerét teljesen kordában tartja. Én is kipróbáltam, de elsősorban télen eszem megbetegedés ellen, meg aztán az algát mindenre ajánlják. Nem tudom..

Sajnos ma nincs jó kedvem, mert voltam Dexán és u.olyan rossz az eredményem mint 2 éve mikor a balesetem volt. A másfél éves injekció hatására + egyéb alternatív dolgok javultak az eredményeim, de utána nem fogadtam el a Proliát és krillolaj, D-vitamin, mák, magnézium amivel próbálkoztam. Semmit nem értek, ugyanis sportolok, napi szinten mozgok,aminek nagyon erősítenie kellene a csontjaimat... a táplálkozásom sem rossz, rengeteg halat és tengeri herkentyűt eszem stb... Az ásványianyag szintem sem csillagozott. érthetetlen hol akad el a dolog. Lehet felszívódási gond. Nem nyugszom, próbálok továbblépni.. Alternatív kezelés után nézni..nem hiszem hogy csak a gyógyszer marad. Ha tudtok valami lehetőséget akkor osszátok meg!

1796. Lilácska
ápr. 25. 07:52

Sziasztok!

A Dexa eredményem - 2,6

Optirize 75 mg

D3

Citrokálcium

Tablettát írtak fel.

Olvasva a fórumot már nagyon beleástátok magatokat a témába. Én nagyon laikus vagyok ebben.

Kérlek segítsetek, mit javasoltok. 61 éves vagyok nagyon aktív életet élek. Nem szeretnék rosszul lenni a gyógyszerektől,de valahogy kezelni kell a problémát.

Elöre is köszönöm ha megosztjátok a tapasztalaokat.

1795. 55Judit (válaszként erre: 1794. - Réka_67)
ápr. 2. 10:35
Novemberben még akartál venni. Ezt a kék-zöld algát csak mostanában szeded. Miből gondolod hogy ez bevált?
1794. Réka_67 (válaszként erre: 1779. - Peonia53)
ápr. 1. 18:32
Szia, Bocs de sokáig nem léptem be, most tudok reagálni. Nem vettem végülis, mert egy bio algát veszek mostanában, bevált. Árérték arányban is nagyon jó. Kék és zöld alga kombó.
1793. tumbo2 (válaszként erre: 1792. - 55Judit)
márc. 3. 09:33
nekem nem.olyan vagyok,mint az unokaöcsém,zöldséget,gyümölcsöt nem eszünk.miért ennék olyat,amit utálok?a cseresznye állítólag jó.megeszek három szemet,nekem az elég.
1792. 55Judit (válaszként erre: 1791. - Tumbo2)
márc. 3. 09:22
Hát ha túlzásba vinném a mák fogyasztást, lehet hogy nekem is lenne bajom tőle. Ezt még nem próbáltam. Gyakran kell keveset enni. A köszvényt meg meg lehetne szűntetni természetes, öngyógyító módszerekkel. Én is így kezelem magamat, csak én másra. nem ördögtől való az öngyógyítás, csak időigényes. De nekem belefér. Próbáld meg te is!😀
1791. tumbo2 (válaszként erre: 1788. - 55Judit)
márc. 3. 09:02
a mákos tésztától iszonyú rosszul lettem egyszer.bár szeretem a mákos kiflit,mákos sütit,de nem szabad túlzásba esnem.régen én is megettem a disznóbőrt,ami persze jól le volt perzselve.de megeszem a jól megsütött csirke,disznóbőrt,sőt a csirke csontját kimondottan szeretem.míg bírja a fogam.a kocsonyát is szeretem,de a köszvényem nem annyira.
1790. 55Judit (válaszként erre: 1789. - Gigi9)
márc. 3. 08:18
Most vagyok egy online tanfolyamban. Egy jó oktatóval a csikung tökéletesen elsajátítható online is.
1789. Gigi9 (válaszként erre: 1782. - 55Judit)
márc. 3. 07:58
Köszi!Én is most kezdtem olvasgatni a csikungról és nagyon megtetszett. Te hogy tanultad? Végeztél tanfolyamot?
1788. 55Judit (válaszként erre: 1786. - Tumbo2)
febr. 27. 15:21

Ez baj. Se hőkezelve süteményben, se nyersen mákostészta gyanánt sem tudod megenni?

A mák azért építi hatékonyan a csontozatot, mert pont megfelelő benne a kalcium és a foszfor aránya. Ezek mellett még sok más ásványianyag is van benne, ami szintén kell a csontoknak. Olvastam régen, ezért eszek amennyit tudok. Tudnék sokat, de nagyon hízékony vagyok, a mákban meg sajnos sok a kalória. :)

Érdekes mód orvos nem mond olyat, hogy együk a kollagén peptideket. Miközben csontjaink 80%-a !!! kollagénből áll.

A régiek megették a disznónak marhának a bőrét, porcát, a csontjából főzték a levest, a csirkét is bőröstűl ették. És ma mit eszünk meg ebből? Csoda ha nem tud megújulni a csontunk?

1787. 55Judit (válaszként erre: 1785. - Tumbo2)
febr. 27. 15:13

Nem. Csak pénzért adta volna nagy együttérző mosolygással körítve. Biszfoszfonát a hatóanyag, bármi a neve. Van egy gyógyszer amiről olvastam, igaziból felgyorsítja a csontanyagcserét és épül tőle a csont. Őrült drága, és nagyon komoly mellékhatásai vannak. Nem tartottam érdemesnek arra hogy megjegyezzem a nevét, de aki elég elszánt megtalálja biztos.

Az én csontanyagcserémet a kollagén peptidek fokozzák, és újabban a csikung. A tananyagban olvastam hogy a vese működése nagyban befolyásolja a csontanyagcserét. Ha gyenge, túlterhelt vagy beteg, akkor bomlik a csont is. Végzek olyan csikung gyakorlatot is, ami erősíti a veséket.

Kinek mi jön be. Ki kell kísérletezni mindenkinek, mert egyikünknek ez segít, másikunknak az.

Már csak K2+D3 vitamint és kollagén komplexet szedek csontritkulásra. Mással eleget kísérleteztem a sok év alatt. A sok vacak árán érdemesebb olyan élelmiszereket venni, amik komplex módon tartalmaznak sok féle ásványianyagot, mert ha együtt visszük be a megfelelő arányban úgy ahogy a magvakban, zöldségekben benne vannak, úgy épül be a leghatékonyabban. Én már ezt a leckét megtanultam a saját életemen. Elég drága iskola volt.

1786. tumbo2 (válaszként erre: 1776. - 55Judit)
febr. 27. 12:56
én nagyon szeretem a mákot,de sajnos a gyomrom nem.
1785. tumbo2 (válaszként erre: 1784. - Tumbo2)
febr. 27. 12:55
igaz,hogy az ajtón rajta volt a doktornő magánrendelőjének a száma.talán jobb gyógyszert írt volna föl.
1784. tumbo2 (válaszként erre: 1782. - 55Judit)
febr. 27. 12:53
nekem sem használt a gyógyszer.ugyanolyan pocsék volt az eredményem.
1783. 55Judit (válaszként erre: 1782. - 55Judit)
febr. 27. 12:41
Én már rájöttem hogy semmi értelme mindenfélét beszedegetni anélkül, hogy képessé tennénk a szervezetünket arra hogy felvegye és hasznosítsa.
1782. 55Judit (válaszként erre: 1781. - Gigi9)
febr. 27. 12:40
Van. Sokáig szedtem, semmi hatását nem érzetem. De ez ne szegje kedved, mindenki szervezete mindenre máshogy reagál. Ha kedved van, próbáld ki.
1781. Gigi9
febr. 27. 10:12

Sziasztok!

Az Imunex alga komplex-ről van valakinek tapasztalata?

1780. 55Judit
febr. 25. 16:50

Ti tudtátok hogy a csontsűrűség alakulására milyen nagy hatással van a veseműködésünk milyensége?

Néhány hete tanulom a csikungot, és itt olvastam a leckéknél erről. Az öt elem gyakorlatából már tanulom is a vese gyakorlatot, és naponta elvégzem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook