Összefügghetnek az időjárási frontok és a szülés megindulása? (tudásbázis)
Hajjaj!
Mikor én szültem, melegfront volt, tele volt a kórház, a 3.(!) nap délelőtt hazaküldtek, a védőnénim meg rémülten rohant hozzám, hogy ilyen korán kihajítottak.!
Nem lett semmi gond. :-)
Szerintem csak annak a kismamának van oka aggodni,ha tudja ,hogy érzékeny a frontra máskor is...
Nekem személy szerint soha semmi gondom nincsen ,és terhességek ideje alatt sem éreztem különösebb változást....
De hallani sokat hallottam ,hogy hamarabb beindult a szűlés....
Nekem is azt mondta a doki,hogy általában a hideg front hatására indulnak be a szülések.-Ezt hallottam már más forrásból is,de azt,hogy a meleg front mit okoz,azt nem tudom.(Nekem néha fejfájást:-))
A fiam is hideg frontra jött!:-)
Mindenképpen. Egészen mostanáig egy kórházban dolgoztam, és többször is hallottam róla, hogy nemcsak a szülések megindulására, de sokféle betegségre is hatással vannak a frontok (például gyulladásra a melegfront).
A két fiam születésekor pedig saját magam is tapasztaltam az időjárás hatását a szülések megindulására. A dokim szerint egyébkén főként a hidegfront hat, de lehet, hogy ez csak az ő tapasztalata :)
Szerintem igen.A frontok hatására,hamarabb szülnek
a kismamák.
Ezt nem tudom. A konkrét esetemet tudom leirni neked amikor a második Edina lányomat szültem.
8 hónapos terhes voltam, mikor a tesóm elhivott, menjek vele fogászatra.
Nem is volt semmi bajom, de visszafelé úgy volt megbeszélve, hogy a párom kb. ekkor-meg ekkor elindul kocsival, és felvesz minket útközben. Igen ám, de én kb. 500 m után rosszul lettem. A hugom jajgatott, mit tegyen. Üljek a járda szélére, közöltem, ha leülök, nem rángat fel senki. Iszonyatos nagy hasam volt persze jó túljúllyal.
Mentünk szép lassan tovább.
Aztán megjelent a férjem a 100-as Skodával, beültünk. Hugom jajgatására, majdnem a kórházba vitt, de én erősen ellenkeztem. Aztán hazaértünk, mire a tesóm rácsukta a kocsiajtót az egyik ujjamra. Nem tudom mi fájt jobban.
Persze a jajgatásától már idegbajt kaptam, a férjem elvitte a buszhoz.
Másnap halálosan jól éreztem magam, majd harmadik nap reggel, közöltem, hogy akkor most szülök, mehetünk. A doki furán nézett rám, de hiába próbáltak mindent, aznap este 10 órakór megszületett az én egyetlen csöpp lányom Edina, kemény 47 cm-el és 2 kg-al.
Sirtam a boldolgságtól. Ma már 16,5 éves.
nekem is azt mondták hogy majd a kánikulában beindul a szülés. ehhez képest túlhordtam 1 héttel.
Pedig már 38 hetes voltam amikor tavaly az a jó augusztus eleji kánikula volt. Szóval nálam nem jött be, bár a kórházban azt mondták hogy igaz, mert melegben mindig telthát van.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- ARANKA-4 soros, 7 szótagos aszparanta/a, á/ összefüggő, humoros történet
- A savak és a rák kialakulásának összefüggése
- A gyerektartás összefügg a láthatással?
- Milyen természetes módszerek vannak a szülés megindulásának elősegítésére?
- A nyelvvizsga hogy áll összefüggésben az érettségivel?