Orrszárazságnak mi lehet az oka? (tudásbázis)
Köszönöm.
Kipróbálom, hátha jó lesz.
Ha orrspray-t használsz, próbáld tisztított vízzel/ásványvízzel és tengeri/himalája sóval.
Felforralsz 1 dl vizet és elkeversz benne 1 csapott kávéskanál sót. Körülbelül ez az eredeti arány.
Amikor kihűlt, csepegtető üvegbe vagy spraybe helyezed.
Krémeknél inkább a zsírosabbakat, olajosabbakat, glicerinesebbeket használd!
A gyógyszertári vazelin szinte mindenre jó!
Házilag feltehetsz egy tál tengeri sós vizet a fűtőtestre, ez párolog és jótékonyan had a tüdőre, orr- és melléküregekre. (ősszel, télen)
Időnként meg infrázhatod magad, hogy jobban gyógyulj, tisztulj!
Igyál több folyadékot!
Tudatosan szívd be a levegőt az orrodon keresztül nyitott ablaknál, majd fújd ki! (2-3 perc)
Apró dolgok, de a leghatékonyabbak!
Biztos nem segített a túltolt orrspray, ezen most már kár bánkódni. Viszont ha náthás vagy és úgy érzed a nyálkahártyádnak nem árt egy kis támogatás, akkor esetleg ne sima sóoldatos orrsprayt, hanem panthenolt vagy dexpanthenolt tartalmazó sprayt kérj a patikustól, de ha bemész és elmondod, hogy száraz a nyálkhaártyád, fog tudni segíteni.
Nekem téli nyálkahártya szárazság és néhány orrvérzés után egy ilyen rakta rendbe az orrom, de sajnos nem emlékszem a nevére. :( Próbáltam keresni, nem jött szembe eddig...
Kb. 4-5 évig orrspray függő voltam, kb. 2 hónapja szoktam le róla.
Most náthás vagyok és 3 napja minden levegővételnél feszül az orrom belül.
Használok krémet az segít.
Nem lehet, hogy az orrspray miatt van most így?
Vagy csak a nátha miatt ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?