Orrpolip (beszélgetés)
Nem tudtok egy orvost aki orrpolippal foglalkozik mert az én orvosom beteg és nem tudják mikor megy dolgozni, de nekem 3 héten belül el kellene mennem!!
Ne magán orvos legyen ha lehet hanem aki kórházba dolgozik mert nem tudom kifizetni előre is köszönöm!
Az alábbi szöveg egy idézet:
"Eldugult az orrom, anélkül, hogy náthás lettem volna. Ez a kellemetlen állapot aztán állandósult, olyannyira, hogy egy idő után már beszélni is alig tudtam. Pedagógus lévén, ez meglehetősen zavaró volt. Egy évig vártam, hátha elmúlik, aztán fülorr- gégészhez fordultam, aki megállapította, hogy orrpolipról van szó. Azt mondták, ezt egy kisebb műtéttel el lehet távolítani.
– Gondolom, azt várta, ettől megoldódik majd a problémája…
– Valóban, ám nem ez történt. Három héttel később újra jelentkeztek a kínos tünetek, de az orvos megnyugtatott, a műtét hatása csak később mutatkozik. Eltelt egy fél év, és minden változatlan maradt. Ekkor újabb operációt javasoltak, de miután az sem hozott javulást, egy rövid időszak múlva immár harmadszor kellett megismételni az igen kellemetlen beavatkozást.
Elérkezettnek láttam az időt, hogy egy másik orvoshoz forduljak. Ő azonnal arcüreg CT-t csináltatott, amiből kiderült, hogy nem egy szokványos polippal van dolgunk. Ennek eltávolítására azonban ő nem vállalkozott. Maga helyett egy kollégáját javasolta.
– Ez nemigen nyugtathatta meg…
– Már csak azért sem, mert az előző három műtét során a rostasejtek annyira roncsolódtak, hogy ennél a negyediknél már nem is merték az érzéstelenítést injekcióval megoldani. A fájdalom ellenére igen örültem, hogy a bódulatból magamhoz térve akadály nélkül szippanthattam a levegőből. Az orvos azonban úgy búcsúzott, hogy három év múlva bizonyosan találkozunk, mert az orrpolip bizonyos idő múlva kiújul. Legjobb, ha megtanulok ezzel együtt élni, végleges gyógyulásra nem számíthatok.
– Ezután meddig volt tünetmentes?
– Kb. négy évig. Akkortól azonban ismét folytatódott az orrdugulás és a legalább olyan kellemetlen orrfolyás. Naponta egy százas papír zsebkendőt „elfogyasztottam”. Már mindkét orrlukam annyira el volt dugulva, hogy alig tudtam beszélni, enni, és inni. Nem láttam más kiutat, mint egy újabb műtétet. Ez volt az ötödik.
– Reményei szerint az utolsó…
– Fel sem ébredtem teljesen a kábulatból, amikor a hangfoszlányokból arra következtettem, hogy ez hiú remény, merthogy valami hiba csúszhatott be. A szobatársaim döbbenten nézegették az arcomat. A bal szemem egyáltalán nem látszott, úgy bedagadt, a lila szemkörnyékem pedig egy alapos helybenhagyásra emlékeztetett.
– Mi történt valójában?
– Az orvosomból nagy nehezen sikerült kihúznom, hogy a műtét során az orr- és a szemüreg közötti vékony hártyát átlyukasztották, emiatt az orrüregben lévő vér a szem köré áramlott, és az orrdugulásom is makacsul megmaradt. Akkor már nagyon elkeseredett és tanácstalan voltam.
– Hogyan talált rá a Medic-Poliklinikára?
– Véletlenül. A kisebbik fiamat – mit ad isten - fül-orr-gégészhez kellett vinnem, ahol szóba jött az én orrpolipom. Ő említette, hogy a fodrásznőjének a férje Budapestre jár egy klinikára, ahol pici fehér bogyókkal sikeresen gyógyítják az orrpolipját. Megnéztem a neten a Medic-Poliklinika honlapját, és igen meggyőzőnek találtam az ott leírtakat. Tájékoztattak, hogy célszerű először a Voll-féle diagnosztikát elvégezni. Ez meg is történt, a vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy az arcüregeimnél sok a problémám, feltárta a valódi okokat.
Rögtön kaptam homeopátiás szereket, és átküldtek a klinika szakorvosához, aki szintén műtétet javasolt. De olyan formában, hogy a műtét előtt és után is szigorúan homeopátiás szereket kell szednem. Halogattam a műtétet, de egy idő után már éjszaka sem tudtam aludni, a nyelvem, a szám reggelre szárazra repedezett, mivel nyitott szájjal tudtam csak lélegezni, óránként vizet kellett kortyolnom, mindemellett iszonyatosan horkoltam.
– Tehát kénytelen-kelletlen rászánta magát a hatodik műtétre.
– Beláttam, hogy betegségem olyan előrehaladott állapotban van, hogy a homeopátia, a „szelíd gyógymód” önmagában nem elégséges. A műtéttel kombinálva viszont hittem, hogy eredményes lehet. 2007 szeptemberében dr. Szabadka Hajnalka az előzőekhez képest sokkal alaposabb beavatkozást végzett. A műtét után rögtön kaptam levegőt, s ez az örömteli állapot 8 hónapja tart. Azóta is mindkét orrnyílásomon szabadon lélegzem. Ezt csak az tudja értékelni, aki hasonló dolgoktól szenved 11 éve.
Azóta még szedek kúraszerűen homeopátiás golyókat, amelyek hatására teljesen panaszmentes vagyok. Hozzáteszem, némi várakozással tekintek a következő évek elé. Két kezelőorvosomban, dr. Nádory Évában és dr. Szabadka Hajnalkában, a Medic-Poliklinika orvosaiban bízva – kiknek végtelenül hálás vagyok -, remélem véglegesen megszabadulok az életemet hosszú évekig megkeserítő betegségtől, s most már gyógyszerek és műtét nélkül is tünetmentes és egészséges leszek."
Én megkerestem a hölgyet az iwiwen,és egy körülbelüli összeget mondott is.Ha érdekel,akkor priviben
Szia Hamika!
Sjnos nagyon nem tudlak megvigasztalni, mert engem eddig 12-szer operáltak, és ma épp megint teljes dugulásban vagyok. Én sajnos már régi játékos vagyok ebben az allergia polip ügyben. 14 éves korom óta allergiám van, de nem tudják mi a kiváltója. Rengeteg fajta allergia tesztet végeztek el rajtam, de nincs meg az allergén. Azért írom ezt le mert úgy tájékoztattak, h. ez a fő oka az orrpolip kialakulásának. Szinte egész életemben orrspray-n éltem, e-miatt az egyik orrlyukamban elhaltak a szaglóhámok,(és már csak a legbrutálabb orrspray használ, de az is csak egy ideig.) Az illatokat amúgy is csak ritkán élvezhetem, kb. 3 éve nem jött vissza már a szaglásom.. Szóval egy ideig bevált nekem az akupunktúra. (fül) Méghozzá nem is akárhogy. Teljesen kitisztult az orrom, és éreztem az illatokat. Nem tudom mi lehet az oka annak, h. most a 6. szurkálásos alkalom után már nem lett jobb, sőt most olyan rossz mint a legelején. Biztosan kezdik megszokni a polipjaim ezt is, mert már nem reagálnak rá. Eddig mindig így voltam mindenféle gyógymóddal. Egy ideig működött, aztán teljes gáz lett az orrom egy idő után. Nekem a legutolsó műtétem tavaly novemberben volt, és rá 2 hétre újra kellett csinálni, mert addigra megint kinőttek. Az orvosom, aki legutóbb operált, Ő ajánlotta, h. próbáljak ki valami más módszert, ha nem akarom életem végéig operáltatni magam, ugyanis a műtét csak alkalmi megoldás, és időnként ismételni kell, tehát orvosilag nem tudnak rá végleges megoldást. Nem tudom esetleg kaptál-e azóta valami jó tippet. Ha igen kérlek küld el nekem. Nagyon örülnék. Jó egészséget! Szia. Veronika
Szia.
Engem kétszer műtöttek orsövénnyel,hogy hozzáférjenek az orrpoliphoz.Megmütöttek de azóta is
spray használok,mert felébredek ha nem fujom be este
mert nem kapok elég levegőt.
1236088555
05