Volt már orrpolip (FESS) műtéted? (beszélgetős fórum)
Szia, tudnál nekem segíteni a témával kapcsolatban? Pontosan ugyanez van nekem is és 4 éve küzdök ezzel. 3 műtéten vagyok túl, de vissza jön állandóan a gyulladás az orromba! Annyira nem tudom mit tegyek és tanácstalon vagyok, az orvosok nem tudnak segíteni, el se hiszem... Szét teszik a kezüket és azt mondják ez van! Te meg tudtad oldani? ha igen hogyan???? Kérlek segíts!!!!
Pacsek János 06703647168
Természetesen tudom, hogy szteroid van benne!
De ha ez kell, hát ez kell.
Én fújom szorgalmasan, csak ne alakuljon ki újból.
Én is hasonlóképpen vagyok a dologgal. Ha tudtam volna, hogy "csak" ennyi lesz, akkor már rég túl lettem volna rajta, és nem halogattam volna évekig.
A legkellemetlenebb számomra is az volt, hogy a számon kellett vennem a levegőt, illetve a tamponok kiszedését picit megkönnyeztem, de kb. ennyi. :)
Engem április 3-án műtöttek, azóta voltam 2-szer kontrollon és a doki nénim megállapította, hogy lelát most már szinte a gyomromig. :)
Következő kontroll december eleje. Jaa és orrspray-t kell használnom reggel és este. Ennyi.
Szóval mindenkinek hajrá! ;)
Sziasztok!
Szeretném megosztani a tapasztalataimat a Fess műtétről:-)
Chronikus arcüreggyulladással küzdöttem évek óta, szinte minden melléküregem tele volt polippal és ehhez társult még egy S alakú orrsövényferdülés is...szóval egy F.O.G szakorvosnak maga a kánaán:-)
Hosszú hezitálás (kb.6év) után október 18.-án reggel befeküdtem a Szt.Imre kórház gégészetére.
Septumresectioval kombinált FESS műtétre.
Reggel elfoglaltam a szobámat, ami 2 ágyas, teraszos, tv-vel, hűtővel, fürdő, wc bent..szóval minden rendben volt. A délelőttöm várakozással telt, sok volt a pici gyerek, azokkal kezdték a műtéti programot, közben beszéltema dokimmal is, papírokat aláírtam.
14 óra előtt picivel jött a nővérke, apró pohárkában, pici rózsaszín löttyel, igyam meg mondta, mindjárt visznek a műtőbe. Jajjjj:-)))
Megittam, vártam, eltelt pár perc, jött a műtős, felfeküdtem és irány a műtő.
Ott az előtérbe egy pillanatra találkoztam a dokimmal, majd betoltak a műtőbe, átfeküdtem a műtőasztalra, hozzáteszem picit kábán a rózsaszín cucctól:-)bekötötték a bal kezembe a kanült, fejemnél az altató doktornő, aki egy angyal volt...elindult a kanülbe az altató, néhányat beleszipákoltam az elém tartott maszkba...és már aludtam is:-)))
Arra ébredtem, hogy rám szól a nagyon kedves műtős úr, hogy fogjam erősebben...ugyanis akkor akart átraknia saját ágyamba és én annyira aludtam, hogy majdnem kipotyogtam a kezéből:-))
Utána kb. negyed órával teljesen magamhoz tértem, pár óráig semmi fájdalom, csak a szájon át való levegővételt kellett megszoknom, mert az orromat végig kitamponálták, egészen a garatig, rétegesen.
Pár óra elteltével, ahogy a tamponok kezdték magukba szívni a váladékot és a vért, ezáltal kezdtek egyre jobban megduzzadni, picit kellemetlenebb lett, de ez is csak olyan nyomásérzést jelent, fájni nem fájt. Aznap éjjel semmit nem aludtam, reggel mondatm is a nővérkének, bár fájdalomcsillapítót hoztak bármikor kértél, nem is a fájdalommal volt baj, hanem ezzel a kellemetlenéggel, másnap este már rutinosan erősebbet kértem, na azt beadta a nővérke olyan este fél8 körül a karomba és már arra sem emlékeztem hogy kiment volna a kórteremből, végigaludtam az éjszakát:-)))
Másnap, vagyis a műtét uáni 2.nap reggel tamponszedés, na az kissé fájt...hihetetlen mennyi minden elfér az ember orrjárataiban....:-))))
Utána haza, azóta itthon pihengetek.
Összességében 4 nap telt el a műtétem óta és mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ne féljen, ne halogassa, ha muszáj, akkor meg kell csinálni, csak jobb lesz.
Én mellette asztmás is vagyok és már most szemmel láthatóan javult az asztmám is, pedig még hol van a műtét utáni teljes gyógyulás.
Szóval ne féljetek és a Szt. Imre kórházat csak ajánlani tudom, a hely szép, a doki nagyon profi, a nővérek tündérek.
Nekem 3 nappal ezelőtt volt. Ha én is tudtam volna, hogy ilyen, nem jártam volna végig az orrkiszívásos dologtól egészen a természetgyógyászig mindent, - egy kisebb vagyont ráköltve!
Altatásban végezték, eddig semmi fájdalmam nem volt egy pillanatra sem! :) Az orrlyukamba tettek tampont, de elvislehető volt. Másnap reggel kivették apró kellemetlenség volt, de semmi több.
Szia!
Leírnád a tapasztalataidat és az élményeidet?
Köszi
Csak az arcüreg érintett?
Mert az igazi FESS műtét után egyáltalán nem raknak tampont az arcüregbe, maximum egy keveset az orrba, de ez is orvosfüggő.
Hát igen, mindenki ezt kérdezi, hogyan lehetséges ilyen. Közölte a doki, hogy érzéstelenítésben megcsinálja fájdalommentesen....mondtam, hogy kösz, de inkább kihagyom. :(
Nagyon el vagyok keseredve. Így is már hetek óta gyomorgörcs, hasmenés és majd' 100-as pulzus...
Most még 1 hét.
Inez neked ezek szerint nem altatásban volt?
Hmmm, és némi tapasztalatot tudnál írni?
Magáról a műtétről?
További ajánlott fórumok:
- Ha volt altatásos műtéted, te hogy ébredtél?
- Mostanában volt műtéted? Milyen és mennyi hálapénzt adtál?
- Főorvos fog orrpolippal műteni, de fogalmam sincs, hogy mennyit illik neki adni?
- Allergia vagy orrpolip?
- Milyen tapasztalatok vannak az orrpolip műtétről?
- Volt már állkapocscsont műtéted? Mik a tapasztalatod?