Orrmandula műtét-dilemmák (beszélgetés)
Én kivetettem, most 3,5 éves korában, hasonló okoból mint te. Lassan 2 hónapja megy az ovi, de még nem volt beteg. Most van egy kis nátha. tavaly folyamatosan visszaesett.
Én nem bántam meg, annak ellenére, hogy az én kisfiam roppant nehezen viselte a műtét utáni napot, de ez a rossza altatásnak a következménye sajnos :(
Szerintem mielőtt megoperáltatod, próbáljátok ki az otthoni arcüreg öblítést napi 1-2x, csodákra képes.
Sinus Rinse a neve, itt láthatsz róla videót :)
Szia!
3 éves volt a fiam amikor kivették az orr ill. garat manduláját.
Hasonló okból, mint neked (a hallása kezdett megromlani, mert a váladék rossz irányba ment ha ment,és rengeteget volt a füle begygyulladva ill. szintén nehezen volt üríthető az orra).
Most 7 éves...azóta semmilyen füles gondunk nem volt, egészen egy héttel ezelőttig...ismét középfül gyulladás...és kiderült, hogy visszanőtt egy kis része, a lehető legrosszabb helyre az orrmandulájából...
DE egy percét sem bánom, hogy kivették akkor neki, és ha ismét hozzá kell nyúlni is fogom engedni, mert előtte rengeteget jártunk a Fül-Orr-Gégén, már látásból tudták kik vagyunk és miért jöhettünk, de utána majd 4 évig nyugalom volt...
Szerintem vetesd ki neki a manduláját.
Vegyél párásítót a szobába.
Sziasztok!
Kisfiam 3 éves múlt és már a 2. orvos javasolta az orrmandula műtétet. Eléggé tartok tőle. Kicsi, szűk az orrjárata, a váladék (amikor meg van fázva) nagyon nehezen tud ürülni, kvázi egy megfázásból nagyon nagyon nehezen kecmeredik ki:( neki nem folyik az orra, csak úgy jön ki belőle valami, ha előtte orrspray-t (termálvizest) használok., illetve orrcseppet. Most még az antibiotikus orrcsepp sem használt.
Több ismerősöm javasolta a pesti Nózi klinikát ahol átmossák az orrot, arcüreget, de ez megszünteti a problémát, a tünetet , viszont végleg nem oldja meg a problémát, az okot (vagyis ha túl szűk az orrjárat, akkor nehezen ürül és fennál mindig a veszélye a fertőzésnek). Illetve a sószoba használat (kúraszerűen) jót tesz-e ebben az esetben?
Érdeklődnék kinek volt a gyerkőcnél ilyen tapasztalat, sort került-e orrmandula műtétre stb.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat, csak este 7 után leszek gépnél hogy válaszolni tudjak.
Üdv
Egy aggódó anyuka, Kata
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Milyen tapasztalataitok vannak, pár hónappal az orrmandula műtét után?
- Szerintetek mennyi pénzt illik adni orrmandula műtétnél?
- Kislányommal orrmandula műtétre készülünk. Mire számitsak?
- Beszédértés és orrmandula
- Kisfiam 3 éves, ki kell venni az orrmanduláját, a doki szerint a füle miatt. Mit tegyek, igaza van?