Orrdugulás a nap 24 órájában (beszélgetős fórum)
Az orrdugulás terhesség alatt nem betegség következménye, hanem a megnövekedett mennyiségű vér és emiatt kis vérerek duzzadásáról van szó, magyarán pont az orrban, ott kevés hely van ezeknek a megduzzadt ereknek és sajnos így blokkolják a levegő szabad áramlását is. Tudom, rettenetesen idegesítő, pláne, ha ennek még fertőzés is lesz a vége, pedig eredete nem kóros, nem betegségről beszélünk, hidd el, de okozhat.
Osztom a véleményt, hogy az orrspray függőséget okoz, és az orrnyálkahártyának sem tesz jót. De ha ez az egyetlen, amitől ideiglenesen kidugul az orrod és sikerülhet megelőzni a nagyobb bajt, megnyugtatlak, hogy ilyen rövid idő alatt nem lesz bajod, sem a babának, én mindhárom terhességemnél használtam, neo rhinolein spray-t vavy ehhez hasonló, nem homeopátiás, hanem gyógyszeres alapú sprayt. Viszont tartsd be az utasításokat, és vagy csak 8 óránként használd (napi 3x), vagy ha kibírod, akkor még jobb lenne csak lefekvés előtt, hogy tudj aludni!
Másik dolog, ami nagyon hasznos, hogy kerüld a zsíros tejtermékeket alapjáraton is mert ezek fokozzák a nyálkahártyák elválasztását, és ha lehet, a sovány tejtermékeket is csak heti 2x. Ha a kálcium miatt aggódsz, inkább szedj calcium sandozt, minthogy az orrod állandóan beduguljon a tejtermékek fogyasztása miatt. Szerintem terhességed végéig még kibírod és utána meglátod, magától csökken ez a nyomás az orrban:)
Ja, mielőtt elfelejtem, azok a horkolás elleni tapaszok, amiket az orrodra kell ragasztani, az nem gyógyszer, hanem egy mechanikus gyógymód mert nem tesz mást, mint az orrlyukakat éjjel egy kicsit széthúzza kívülről (biztos ismered ezt a tapaszt), na, még ezeket is bevetném, és túlélhető az egész!:D
További ajánlott fórumok:
- Az állandó orrdugulás mitől lehet?
- Ősz óta nem múló nátha, orrdugulás, horkolás-és a szövődmények: fülfájás, köhögés.Mit csináljak a 3 éves fiammal?
- Esti orrdugulás Mitől lehet?
- Volt valakinek a Covid miatt erős orrdugulása?
- Állandó orrdugulásra terhesség alatt mi a megoldás?
- Tudnátok valamit ajánlani orrdugulásra?