Tudnátok valamit ajánlani orrdugulásra? (beszélgetős fórum)
Én fenistil cseppet szoktam íratni,és kilónként eggy csepp az adagja.
De ha van otthon calcimusc inj. vagy calcium sandos abból is lehet felet adni.
Garantáltan jól alszik majd.
Köszönöm a tanácsot! A védőnőnk tényleg nem egy nagy szám, sőt. De mint első baba anyukája nem tudom soha hogy amit mond az vagy sem. A tapasztalataimból tanulok én is. Ezt a mentolos krémet megpróbálom köszönöm nektek mégegyszer.:))))
Amúgy este főztünk neki hagymateát és már sokkal jobban van. Hála istennek! Puszi nektek!!
Érdekes egy védőnő jutott nektek.
Először is az orrjáratott tisztítod ki. Erre az egyik leghatékonyabb módszer a már emlegetett sósvíz+orrszívó. A tiszta orrba orrspray (pl. Nasivin). A pici mellkasára légzésjavító krém gyermekek számára (pl. a Natrulandnak is van).
A szobában legyen a levegő sűrűn frissítve, ne legyen túl meleg és ha van valamilyen illóanyag pl. Eucasol spray (eukaliptuszt tartalmaz) lefekvés előtt.
Ezen túlmenően a fürdőbe is lehet csepegtetni, az is segíthet.
Jobbulást!:))
Nasale a neve,ma már előre kevert Naturlandos
tényleg nagyon jó és nem drága
arra is naygon jó ha kidörzsöli a zsepi az orrod és ég,orrcsepp helyett tökéletes ha nem viseli el a gyerek az orrcseppet(mint az én nagy lányom)
Nem a Vik Vaporub? vagy valami ilyesmi...nem is tudom, hogy kell írni....de az nagyon régi, és én tök imádtam!
Nagyon hatásos!
a sterimar-ból(mivel gázzal töltött palack) ,addig jön a cucc,amíg nyomod
nehéz kontrollálni,hogy ne nyomd tele fullra a gyerek fejét
sokkal jobb a salvus vizes orrspray(vigyázat van belőle torok spray is ,keverik a patikusok),amin adagolós pumpás nyomkodó van
a hagyma éjjelre is jó, kis csomagban az ágya mellé/alá (feje közelébe), ha éjjel is kínozná az orrdugulás.
nem mondom, lesz egy illata a szobának, de mindent a gyerekért :-))) és lehet szellőztetni reggel.
Köszönöm a segitséget. Sterimar orrspray van itthon. Azt a mentolos rudat nem tudja még szivni úgyhogy kilőve, de azért köszi.
Nasivint még nem próbáltuk,de lehet most ránk férne.
Hagyma?? Ez eddig eszembe sem jutott. Köszönöm nektek:))))
Tengeri sós orrspray - nekünk Stérimar van
vagy olyan szipogós mentolos rudat, ami olyan, mint a szőlőzsír :-)
Nekem a STERIMAR ORRSPRAY-t ajánlotta az egyik barátnőm, akinek ikrei vannak. Nekik nagyon bevált.
Mi eddig a patikai orrcsepp + orrszívó porszívó kombinációval próbálkoztunk.
Ill. mostanában Nasivin Sanft-ot használunk orrszívóval kombinálva.
Hagyma (felaprítva).
ha meg tudod oldani, úgy isjó, ha együtt pucoltok hagymát, az illóolajok megindítják majd az orrfolyást, és kitisztítja az orrjáratokat.
A sok felaprított hagyma lefagyasztható, később felhasználható :-))
Egy próbát megér.
A popsira is nagyon jó, ha nagyon kicsípi neki valami a popsiját, jól bekenjük neki éjszakára és teljesen rendbe hozza.
Egy kis zsírt kenni az orrlyukához, vékonyan. Naponta többször is lehet, nekünk bevált.
Volt, hogy alig aludt éjszaka, annyira be volt dugulva az orra és bekentem neki.....végigaludta az éjszakát....
Valaki azt mondja hülyeség, nem mindenkinek jön be...nálunk jó volt.
Sertészsír.
Nekünk bevált.
További ajánlott fórumok:
- Az állandó orrdugulás mitől lehet?
- Ősz óta nem múló nátha, orrdugulás, horkolás-és a szövődmények: fülfájás, köhögés.Mit csináljak a 3 éves fiammal?
- Esti orrdugulás Mitől lehet?
- Volt valakinek a Covid miatt erős orrdugulása?
- Állandó orrdugulásra terhesség alatt mi a megoldás?
- 13 éves nagyfiam folyamatos orrdugulással küzd.....?