Örököltem földet amit várhatóan ki fognak sajátítani autópálya építés céljából, ha elfogadom az ajánlatukat akkor kell-e adóznom utána? (tudásbázis)
Elolvasom én is ,de most egy nagy szikla gördült le a szívemről!
Még 1szer KÖSZÖNÖM!!!!!!
nincs mit, remélem így is van amit írtam:-)
az SZJA törvény is hasonlót ír, adómentes a kártalanítás (ideértve a kisajátítás alapjául szolgáló közérdekű célra megvásárolt ingatlan vételárát is).
Kedves Miri1!
Ha most itt ülnél mellettem a nyakadba ugranék!Nagyon köszönöm és jövök neked 1-el!
Puszi!
Az öröklés 20 millióig adómantes. Ha eladod, akkor csak a hagyatéki jegyzékben szereplő érték és az eladási ár többlete közti különbséget kell adóznod. Ha kevesebbért, akkor értelemszerűen nincs adó. Szerintem. Én is mostanában örököltem és eladnám, ezért kezdek képben lenni. Kisajátítás esetén nem tudom,h mi a törvény. De javaslom, kérdezd meg a www.jogiforum.hu oldalon a fórumban, ott jogászok válaszolnak és igény esetén személyes segítséget is találsz köztük. A Családjog/örökség/adó topikok között keresgélj, nekem ott válaszoltak egy nap után.
(remélem ez a link nem sérti a Hoxa szabályait)
Ha nem adom az ajánlatukra akkor az állam elveszi,kisajátítja ,mert oda autópályát akar építeni!Engem is bánt ,de sajnos jogszabály van rá!
Ilyenkor mond egy összeget amivel úgymond kárpótol és ez ellen csak a bíróságra mehetek ,de akkor is csak az összeget vitathatom ,a kisajátítás tényét nem!
Biztosan,
amit elad az ember, ha nagy érték, az után adózni kell, sajnos :(
További ajánlott fórumok:
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.
- Adóbevallás: örököltem egy ingatlanrészt, amit eladtam. Hova kell ezt beírni?
- Olyan netes oldalt keresek, amelyről egyszerűen el lehet sajátítani a kötést, horgolást!
- 11 éve örököltem egy földterületet, lakóingatlan nincs rajta. Kell-e utána adót fizetnem, ha kell, akkor milyen %-ot?
- Hallottatok már az MBI-ről. Hitelt szeretnék felvenni s annyira jónak találom az ajánlatukat, hogy félek valami bibi van benne.
- Az elhalálozott nagynéném svéd nyugdiját az utolsó 4 évben nem vette fel, örököltem-e azt?