Örökölt tartozás! - Ebben az esetben kitől kell követelni a pénzt? (beszélgetés)
Ja, csakhogy a kézbesítést vélelmezni is kell a vélelmet pedig meg lehet dönteni - ahogyan írtam, csak nem t'om volt-e foganatja.
Megjegyzem, ha egy áramszámla miatt keletkezett tartozással kapcsolatban végrehajtás folyik, akkor az megelőzi több cselekmény.
Például az, hogy a fogyasztót kikapcsolják a háózatból, azt pedig nem nagyon lehet "nem észrevenni" így kissé sárkányos az egész történet.
Igen, azzal tudják és onnan számít ismét amit írtam.
Amennyit ide írt aki nyitotta a topikot, már lehetne rá válasz is az Eon-tól :)
De hogy tudják bizonyítani, hogy kiküldték, ha nem tértivevénnyel? Vagy akkor egy visszaérkezett levéllel. Tehát ezeket mutassák meg akkor.
Ennek kéne valahogy utánajárni.
Ez elég érthetetlen helyzet, miért terhelték volna meg a testvéred tulajdonában lévő ingatlant, ha a tartozás időpontjában anyukádé volt az ingatlan, azóta eladtátok, tehát más nevén van?
Ha nullás igazolást kaptatok, nem is lehet vita, akkor nem állhat fenn tartozás.
Ha igaz mindez, fizessetek meg egy ügyvédet, akihez minden papírt vigyetek el, hogy lássa, mi a helyzet. De előtte az igazolással a szolgáltatónál csapjatok az asztalra.
Ezeket írd le! Mutassák be, hogy mikor és ki vette át a felszólításokat! Vidd magaddal a nullás igazolást!
Ha írásban adod be, mindenképp meg kell nekik válaszolni.
1.) Ki vette át?
2.) Miért nem kapcsolták ki hamarabb, ha nem fizette senki?
3.) Nullás igazolást kiadták, hogy nincs tartozásod.
4.) 2009-es tartozás szerintem már elévült. A 2010-es még nem.
Ügyvéd nem fog ingyen dolgozni. Akinek viszont meg van terhelve az ingatlana, annak joga van tudni, hogy miért történt ez. Én nem hagynám annyiban! Mondd meg, hogy nincs pénzed ügyvédre, adjanak tájékoztatást, hogy miből eredt a követelésük.
Egyébként hogy tudtátok eladni a másik ingatlant nullás igazolások nélkül. Akkor ki kellett egyenlíteni minden közüzemi tartozást.
Mert nem igazán értek,ilyen ügyekhez....:///
De bemegyünk mégegyszer és megfogom kérdezni!!
Pedig ezt mondták bent!
Elmentűnk ügyvédhez( egyenlőre találtunk egy első alkalom ingyenest) erre azt mondta,hogy nem tud adni tanácsot csak ha jövűnk következő alkalommal ami 7500 ft
( elmegyünk ha kell,csak nem tudom,hogy érdemes e)
További ajánlott fórumok:
- Közüzemi tartozás miatt bíróság?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- A bank elengedheti, mérsékelheti a tartozást?
- Eladható-e egy ház kevesebbért, mint a tartozás összege?
- Bankszámláról a társtulajdonos halála után az összes pénzt kiveszi a társ, az örökösök ilyenkor mit tehetnek? Hogy lehet követelni?
- Ha kilépek a biztosítótól, vissza tudják követelni tőlem a kezdeti támogatást?