Közüzemi tartozás miatt bíróság? (beszélgetés)
Bocs, de ennek mi köze a fórumhoz?
epp ezt irtam volna
kb vegig azzal volt elfoglalva, hogy a foberlo kifizethette volna helyettuk.
Most meg meg o van felhaborodva, hogy ki akarja tenni oket ? Konyorgom, atverte oket, mit vart ? No komment...
Inkább a fóruminditót érzem egyre cinikusabbnak. Hibáztak, a főbérlő ezt nem tolerálja, szerintem 10 főbérlőből 11 kirakta volna őket. Aztán, hogy jogilag mi a helyes, az más kérdés.
Igaz, amennyiben a bérleti díjat nem fizetitek meg. A szerződésben vállalt egyéb kötelezettségek megszegésére nem ez vonatkozik. Semmi cinizmus, csak hogy tisztábaN legyél a törvénnyel.
Egyébként minden kedves hozzászólónak üzenem, hogy a drága tulaj nem jogszerűen járt el a felmondáskor. Az ügyvéd szerint ugyanis, a lakástörvényben leírtak szerint, nem fizetés esetén a tulajdonos köteles a bérlőt felszólítani a 8 napon belüli fizetésre. És ha e 8 nap elteltével sem történik a befizetés, csak akkor élhet az azonnali felmondással!!! És mivel a tulaj nem adta meg ezt a 8 napos határidőt a fizetésre, hanem azonnal felmondott, így a felmondás hatályát veszti. Ráadásul mi bőven a 8 napban rendeztük a kifizetést.
Így maradhatnánk aug. 31-ig, de nem fogunk. Amint tudunk elmegyünk és vissza se nézünk.
Csak azért írtam le, hogy a sok lenéző, cinikus hozzászóló is tisztába legyen a törvényekkel.
bakker! Ne ezen lovagolj! Miért akartok ennyire maradni vhol, ahol nem veszik szívesen a jelenléteteket? Nem lenne nektek is jobb, ha ferde szemmel néző, a jövőben ellenőrizgető, esetleg zaklató főbérlő nélkül élhetnétek (akivel már most úgy megromlott a viszony, h állandó konfliktusoknak néztek elébe így)? Ráadásul valószínűleg alacsonyabb rezsijű helyen???? Én ezt már enm értem....
Megértem, hogy téged ez rosszul érint, de ettől függetlenül felmondhat. Neked jobb, ha tudomásul veszed, és kerestek egy másik lakást, a korábban elmondottak alapján nem valószínű, hogy rendezni lehet a visznyotokat.
Ráadásul a lakástörvény szerint először írásban 8 napos határidővel fel kellett volna szólítania a befizetésre, s amennyiben ez nem történik meg, úgy felmondhatja a bérleti szerződést azonnali hatállyal. De nem adta meg ezt a fizetési felszólítást, ahogy a törvényben van. Ráadásul amikor az ügyvéd elküldte a levelet, mi már befizettük a számlát..
Ez azért érdekes, mert eddig a tulajdonos tudtával mindig a közüzemi számlákat pár napos vagy 1-2 hetes csúszással fizettük be, akkor amikor fizetést kaptunk. A majdnem 1 éves bérlet alatt ez nem volt probléma, kvázi nem mondta fel emiatt a szerződést. Ezt a gáz számlát viszont személyesen befizettük a határidőt követő másnap (még késedelmi pótlékot sem számoltak fel). A számlát nem küldte el nekünk, csak a másolatot. Ha jogosan mondott fel a tulaj nekünk , akkor eddig miért nem tette??? Jelzem nincs elmaradásunk sem a bérleti díjban sem a közüzemi számlában.
Valszeg most nem lenne pénzük egy másik lakásban kaucióra...
Menekülj. Érthetetlen, hogy mi lehet az az ok, ami miatt egy ilyen rezsijű lakásban maradni akartok.
Súlyos szerződésszegés esetén joga van a határozott idejű szerződést is azonnali hatállyal, 15 napos határidővel felmondani.
Ehhez jó lenne ismerni a szerződést. Abban az esetben,ha a szerződés szerint a késedelmes fizetés szerződésszegésnek minősül,akkor sajna jogszerűen járt el. Illetve mi volt pontosan a felmondás indoka.
Ha nem,akkor más tészta.
Keressetek másik lakást, muszáj, mert ezzel a főbérlővel nem nagyon fogtok semmire sem menni. (nem kioktatni akarlak, félre ne értsd!)
orulj hogy ket hetet is kaptatok mert ettol, hogy kifizettetek, meg atvertetek a szolgaltatot, atvertetek ot, es meg a fizetes ellenere is joga lenne birosagra vinni a dolgot.
az hogy o tulajkent hogy fizet egy dolog
Ti atvertetek ot
innentol ne te akarj ebbol nyerteskent kijonni, mert barmennyire is megertelek es sajnallak Titeket, de tokeletesen igaza van.
Ő attól ijedt meg, hogy nem tudjuk kifizetni és a gázszolgáltató késedelmi kamatot is felszámol. De kifizettük másnap reggel személyesen...
Nem egészen, mert a bérleti szerződés köti valamilyen szinten. Akkor eleve minek adja ki??
Ezzel azért nem értek egyet, mert a tulaj tudja hogy a közüzemi számlákat mindig 10-én szoktuk befizetni, van hogy pár napos csúszással, mint ami a csekken van befizetési határidő. Akkor ennyi erővel már az első hónapban fel kellett volna mondania. De ezt tudomásul vette...itt viszont még 2 napot se várt, pedig be lett fizetve. Szerintem ez a lényeg... és a tulaj régi csekkjeit is láttam, nem egyszer előfordult hogy ő is néhány nappal a befizetési határidő után fizette be..
Megszegtetek a szerzodest, hiaba fizettetek utolag
de igen. A saját tulajdonával azt tesz, amit akar.
De én ugy tudom hogy határozott idejű szerződésnél nem mondhat csak úgy fel....
hát, a tulaj az a tulaj. Bmikor indoklás nélkül felmondhatja a szerződést. Vagy pakoltok, és mentek, vagy leveleztek még az ügyvéddel egy sort. Csak egyszer nehogy arra menjetek haza akkor, h lecserélte a zárat.....
Ráadásul a tulaj nem küldte el nekünk az eredeti csekket, csak a fénymásolatot, azzal tudtam rendezni az ügyfélszolgálaton. A közüzemi számláinkat visszatartja... Jogos?
Mondjuk úgy, hogy egy közeli hozzátartozóm kisegített.
Viszont a főbérlővel van egy kis gond. Nem tudom jogosan járt e el.
A gáz csekken 15-e volt a befizetési határidő. Én viszont 16-án reggel személyen befizettem a szolgáltató ügyfélszolgálatán, azonnal jóvá írták.
Viszont 17-én kaptam a tulaj ügyvédjétől egy levelet, amelyben azonnali hatállyal felmondja a bérleti szerződést. Pedig mikor ő 16-án feladta a levelet, már be volt fizetve.
A tulajtól kaptunk még 2 hét haladékot...de:
Szerintetek nem úgy lett volna jogszerű, hogy a levélben írásban felszólít hogy pl. 8 napon belül rendezzük a szolgáltató felé a tartozást és ha ez nem következik be, akkor azonnali hatállyal felmondja a bérleti szerződést? A ltv-ben legalábbis ezt olvastam....
Ennek ellenére azonnali hatállyal felmondta, pedig akkorra már kifizettem a tartozást. Nekünk szükségünk lenne arra, hogy még maradjunk -egyéb- okok miatt.
Az ügyvéd várja a válaszlevelet... szerintetek mit tegyünk? Kérhetjük hogy mivel nem szabályszerűen mondta fel a szerződést és ráadásul ki is lett egyenlítve a tartozás, vegye semmisnek a felmondást és engedjen a bérleti szerződés eredeti lejártáig maradni?
Aki ért hozzá kérem segítsen. Köszönöm
hogy csináltad végül? És a főbérlő?
Sziasztok, bocsi, hogy eltűntem. A fejlemények a következők: KI LETT FIZETVE egy összegben a gáztartozás!!! 15-e volt a gázszámlának befizetésének a határideje, és 16-án reggel személyesen befizettem az ügyfélszolgálaton.
Ezzel is egyet értek.. :)
Tökéletesen egyet értek. :)
További ajánlott fórumok: