Ha a közüzemi számlatartozás több, mint az albérleti díj, kötelezhető-e a lakástulajdonos adózásra? (beszélgetés)
Micsoda kérdés :))))
Semmi nem függ össze semmivel ;). Adózni a beszedett bérleti díj után kell, akkor is ha van közüzemi tartozás, akkor is ha nincs.
Ha plusz ember beköltözik, érdemes a szerződést módosítani, a bérlők egyetemleges felelősségével, kevésbé tudja megszívni.
Az pedig állati nagy lúzerség, hogy a bérleti díjjal egy időben nem kéri a befizetett közüzemi csekkeket.
És igen, a bérlő kezében ilyenkor Jolly Joker az NAV. Kíváncsi vagyok, Magyarországon mikor fejlődik oda a bérleti kultúra, mint külföldön? Referencia nélkül nincs bérleti üzlet egyik oldalról sem. Addig sajnos ez egy lutri mindkét oldal szemszögéből :(
Bár gondolom, azóta már kiderült, hogy mi a megoldás.
Akkor illegális a beköltözés, ha ki volt kötve a szerződésben, hogy ki lakhat ott. Ha ezt megszegik, akkor rendkívüli felmondással lehet élni.
Ettől függetlenül a bevétel után adózni kell, úh. nem árt, ha bekakkant az adóhatóságtól az ismerős.
Ilyen szó nincs.
Mármint értelme nincs.
Illegáris az illegális akar lenni? :)
Amúgy a kérdés jó.
Már csak azért is, mert ha nincs bevétel, mi után kellene adózni?
Egyáltalán nem adózott az ismerősöd?
Jézusom, nagyon kevered a dolgokat.
Illegáris az mi?:)
Az adózási kötelezettségnek semmi köze nincs ahhoz, hogy ki, hol, miért, mivel, mennyivel van elmaradva.
Egy ismerősöm kiadta a lakását 3 éve havi 30.000ft-ért.6 éves szerződést írtak alá.Közben az albérlő illegárisan magához költöztette a pasiját,ráadásuk a közüzemi díjakat sem fizették.
Így kötelezhetik-e adózásra a tulajt,ill.kérhet-e lakáshasználati díjat az illegáris beköltözőtől.Ugyanis most az APEH-al fenyegetik,mert küldött egy felszólítólevelet nekik,hogy 2 hónapon belül rendezzék a tartozásukat
További ajánlott fórumok:
- Panelprogram - Kötelezhetnek rá?
- Kérhetem-e a lakástulajdonost, hogy a közös költségből csak a minket érintő tételeket fizessük?
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ha valaki a vaterán rendelt árut nem veszi át, kötelezhető az eladó a vételár visszafizetésére?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Felbonthatja e a tulaj az albérleti szerződést olyan dolog miatt, ami nem volt kikötés a szerződésben?