Tartozás öröklése (beszélgetés)
Nem tudom, hogy a ház mennyit ér, de az biztos, hogy nem 1 milliót, hanem sokkal többet, így én nem mondanék le a helyedben!
Menj el a végrehajtóhoz, mond el, hogy történt és mi, és kérdezd meg, mit lehet tenni.
A bankba is bemehetsz, ahol elmondhatod szintén, ott is megpróbálhatnak segíteni.
Illetve, kérdés az is, hogy anyukád halálakor ez a tartozás, hogy állt?
Elvileg ez is a hagyatéki része volt, és ha te nem mondhattál le a korod miatt, akkor szerintem a gyámhatóság is bevonandó, hiszen miattuk van a tartozás.
A lényeg, hogy a házat ne add senkinek, az a tied!
A tartozást pedig, igyekezd kifizetni részletekben.
Elvileg, amikor betöltötted a 18-at, automatikusan tájékoztatniuk kellett volna mindenről ... Örökségről, tartozásról. Akkor lehetőséget adva arra is, hogy lemondj az örökségről.
Mindenképp kérj jogi segítséget, és írj a végrehajtónak, ahogy előttem javasolták!
Sok sikert!
Sok szerencsét, fel ne add!
Írd meg mit intéztél, hátha tudunk segíteni neked.
Ha van munkahelyed, akkor próbálj megegyezni velük, hogy részletekben fizeted a tartozást.
Természetesen az legyen a cél, hogy tudasd velük, nem tudtál erről. Írd le, hogy büntetőjogi felelősséged tudatában kijelented, hogy igaz, amit közölsz velük.
Borítékban kaptad? Van rajta dátum?
Nem tudom megteheted-e, hogy ügyvédhez fordulj?
Egy ügyvéd kellene, hogy képviseljen a törvény úszvesztőiben.
Ha nincs rá lehetőséged, hogy fogadj egy ügyvédet egy levélerejéig sem, próbálkozz a helyi önkormányzatoknál ingyenes jogsegély szolgáltatásban.
Köszi!:)
Akkor pedig csak ingóságokat foglalhat le, ami a lakcímén található.
Általában ezeket semmi áron veszik fel leltárba és a követelés alig fog csökkenni.
Ha már nem vagy gyámság alatt, akkor írj a végrehajtónak egy tértivevényes levelet.
Írd le, amikor örököltál még nem voltál nagykorú, gyámot rendeltek ki a képviseletedre.
Nem tájékoztatott azóta sem senki, hogy tartozás van az örökségeden.
Írd le, hogy lakcímedre, ahol be vagy jelentve,nem kaptál értesítést, ezért nem is tudtál reagálni, hiszen nem tudthattál az adósságról.
A mai napon kitől kaptad meg az értesítést? Testvéred vitte adta át neked?
Lényeges, hogy mikor és kitől kaptad, mert szombaton és vasárnap Magyarországon nincs postai kézbesítés.
Ja, mert a #1-ben hitelkártya adósságról írtál.
"egy levelet hogy ha nem fizetem be a hitelkártya adósságát anyukámnak akkor elvisznek mindent"