Fekete lista, tartozás öröklése (beszélgetés)
Persze kihagytam a kezest,a kezes nem adós,nem adóstárs,hanem kezeskedik a hitel kifizetéséért,azaz adóstárs és kezes egyszerre kap felszólítást,adóstárs a törlesztés folytatására vagy egy összegű visszafizetésére 8 munkanapon belül,a kezes egy összegű visszafizetésre 8 munkanapon belül,vagy behajtó céghez kerül az adósság.
Bank és Bank méltányolhat,módosíthat szerződést,de még hagyatéki időpont sincs ekkor,így nézünk ki jogilag.
Ügyvéd mondta, 2014 utáni hiteleknél ez már nincs, szigorúan veszik hogyan kell lépnie a bankoknak a tartozás behajtására. Ha sima 2014 előttieknél 5 év az elévülés, amennyiben nem kerestek meg írasban nem sima levélben, amikor jön a MOKKtól a levél elévulésre kell hivatkozni és elutasitani, bíroságra kerül es ha minden igaz el is fogadják. Minden a mokkos levelre való reagalason múlik. Ha már vegrehajtas van nehezen lehet bármit is tenni. 2014 utan módosították, pont emiatt h ne lehessen ilyan h nem kell visszafizetni. De lehet h nem 2014 hanem még korábbi a dátum. 2008ban volt a nagy krach, 120forintos svajci frank 400 lett és sokan bedőltek a hitelükkel sok banki hiteles szabályt is változtattak akkot
Valahogy az is rémlik,hogy a köztartozást nem lehet visszautasítani az örökséggel együtt,ergo adós elhalálozása,8 munkanapos bejelentési kötelezettség,adósság behajtócéghez kerül,így lesz köztartozás,még ha csak sima banki kölcsön is vót addig.Persze
Van különbség az örökségről lemondás és a visszautasítása között. Majd ha aktuális, nézz utána! Komoly jogi különbséget jelent a két fogalom.
Ezt miből gondolod? Olvastad valahol?
Én úgy tudom, hogy minden elévülhet, de nagyon nem szokott, mert tesznek arról a végrehajtók, hogy ne történjen meg...
Hány évesek a szüleid és te, hogy már ezen gondolkodol?
Nézd meg, hogy mit örökölnél és mennyi az adósság.
Nem is értem, hogy van ennyire rengeteg szülő aki a gyerekére hagyná a hitelét, adósságát. Sosem tennék ilyet.
Ha jól tudom elévülés csak a 2014 előtt felvett hitelekre van és bizonyos feltételekkel
Igen, én is így tudom, csak abban nem voltam teljesen biztos, hogy minden mást is bukik. De akkor jól gondoltam.
Akkor öröklöd meg, ha nem mondasz le az örökségről. Ha lemondasz, akkor viszont minden mást is buksz, nem csak az adósságot, szóval mérlegelni kell
Igen, úgy tudom, hogy az adósság is örökölhető, viszont le is mondhatsz az öröklésről. Legalábbis én így tudom.
Ha a szüleim fekete listán vannak, és az adósság nem kerül kifizetésre, én megöröklöm tőlük? Anyukám valami olyasmit mondott, hogy van egy bizonyos elévülési idő
További ajánlott fórumok: