ORIGO szóbeli nyelvvizsga, német (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is arra szeretnélek kérni titeket, hogy, segítsetek. Szeretném össze gyűjteni milyen képek s szituációk vannak a rigó utcában középfokú német szóbelin. Márciusban voltam s sajnos nem sikerült csak 55%- os lett :(
Nekem az egyik képen fodrászat volt, a másikon egy parkolóban három autó, mely közül az egyiket épp egy fickó szerelt.
Szituáció: Egy hotel vendége vagyok, panaszkodnom kell hogy a szemben lévő építkezés nagyon hangos. Egy olyan szobát kell kérnem mely nem az építkezésre néz. Ha ilyet nem adnak azt kell mondanom keresek egy másik hotelt.
Előre is köszönöm a segítségetek!
Sok sikert mindenkinek!
köszi:P
középfokú, igen:) de a szóbelin nem volt fordítás szerencsére...
Remélem meglesz! Azért majd írd meg! :) És nincs mit, szívesen!
Amúgy középfokún voltál, kétnyelvű? Vagy milyen? Környezetvédelmes az komoly! :S
Szia!
32 pontom lett, a magnót majd három hét múlva tudom meg:) de nagyon nehéz volt... környezetvédelmes szöveget kaptunk... majd eldől, de reménykedek:) köszi mindent!
Szia!
Na hogy sikerüt a nyelvvizsga?
Szókincs! :S
Remélem azért ezzel nem ijesztettelek meg! Amúgy, ha minden oké és csak a szituval vannak nehézségek, attól még nemlehet a nyelvvizsga. De tutti segítenek, rávezetnek a dolgokra.
Vagy ilyen esetben pl. nem azt mondod, hogy hajszárító, hanem, hogy diese Produkte... stb.
Fúúú, hát ezzel megfogtál. :S Sajnos erre nem emlékszem.
Ha mégis eszembe jutna, majd még írok!
Most szombaton, Debrecen :S ( egyébként szolnoki vagyok, csak a Rigó u.-ra akartak beírni..)
Még nincs meg az írásbeli, mert kavarás volt:D az írásbelit az ECL-en csinálom majd, mert a fogalmazás jobban fekszik, mint a nyelvtani feladatok, és az időbeosztás így jött ki... csak sikerüljön:)
szerencsére még mindig "itt vagy", úgyhogy még 1 kérdést feltennék, ha nem gond: a szituáció mi volt neked? ezen se tudok kiigazodni, sehol sem találok róla anyagot:S
És az irányított beszélgetés nálad hogy nézett ki?
Volt, ahol azt olvastam, hogy a vizsgáztató a személyről és a hobbijáról kérdezgette... mindig ilyen egyszerű, vagy csak épp belecsöppent a legjobb témába?:)
Nekem az egyik képen három ember volt hátúlról festékes ruhába és mindegyiknek a hátsóján volt egy festékes tenyérnyom. Ezen kívül nem volt semmi a képen csak egy fal. :S
A másikon egy kis pályaudvar volt, vonattal és sok emberrel, hegyes tájon. Hát én ezt választottam. :)
Szia!
Minden kép külön egy lapon van és te húzol 2-t.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy aki részt vett ilyen nyelvvizsgán ( közép), milyen szituációt és milyen képelemzést kapott? ( próbálom felmérni a terepet:) )
Igazából az érdekelne, hogy a képpárokat hogyan szokták összeállítani? 1 könnyű 1 nehéz, vagy szúrjunk ki a vizsgázóval-módszerrel? :)
példáknak nagyon tudnék örülni... előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Német Origós (Rigó utcai) alapfokú nyelvvizsgához mennyi nyelvtantudás szükséges?
- Origó komplex nyelvvizsgának ha csak az egyik fele sikerül, akkor megkapom az írásbeli/szóbeli nyelvvizsgát, és csak a másikat kell pótolni?
- Dexam vagy Origó (angol írásbeli és szóbeli nyelvvizsga)?
- A középfokú német Euroexam nyelvvizsgára jók ezek a könyvek? Nagyon nehéz a vizsga? Hogy zajlik a szóbeli?
- ITK Origós nyelvvizsgán 2 ponton múlik a szóbelim. Érdemes felülvizsgálati kérelmet kérni? Tapasztalatokat várok. Köszönöm
- ORIGO nyelvvizsga, német középfok - szóbeli tapasztalatok