Német Origós (Rigó utcai) alapfokú nyelvvizsgához mennyi nyelvtantudás szükséges? (tudásbázis kérdés)
Én is 93-ban, de akkor már volt labor :-)
Legalábbis én amiatt kaptam meg a nyelvvizsgát, mert az hibátlan lett :-)
Én 1993-ban vizsgáztam, akkor még nem volt labor.
Az angol sokkal könnyebb, mint a német, de lehet csak azért gondolom, mert előbb németül tanultam utána angolul és talán ezért könnyebbnek tűnt.
Szerintem nem olyan gáz, már rég nem olyan nehéz az origó, mint régebben.
Tavaly jártam egy munkaügyis tanfolyamra, ott volt, igaz angol, de alapfokú origós nyelvvizsga. Kb 5.5 hónap volt angol, ez 360 órát jelentett, és voltak olyanok, akik nulláról indultak és meg tudták csinálni.
Minden nyelvvizsgának megvannak a nehézségei. Az origónál inkább az írásbeli, de alapfokon nem kérnek annyit.
Amikor voltam:
Irásbeli:
Levelet kellett irni. Meg volt adva a téma és, hogy hány mondatból kell állni.
Ki kellett tölteni egy ürlapot.
Szóbeli:
Vásárlásról kellett beszélnem. Mit szoktam venni a piacon.
Képet húztam, amin gyerekek voltak, róluk kellett beszélnem.
Majd a szituációs feladat az volt, hogy a főnökömmel meg kellett beszélnem, hogy minden reggel később jövök, mert a gyereket viszem oviba.
A középfokon az irásbeli brutál volt.
A labor sem volt egyszerű.
A szóbelin hasonló volt, de más témák.
Időjárás, a képen 1 pohár sör, egy idős ember salátával a kezében. A szituációra már nem emlékszem.
Nem sokkal kevesebb kell, mint a középhez.
Annyi a különbség, hogy az irásbeli könnyebb és nincs labor. Ha nem változott amióta én voltam. Az már régen volt:)
Sziasztok!
Német origós alapfokhoz milyen nyelvtan szükséges? Mennyi igeidőt kell tudni? Milyen szókincsre van szükség?
További ajánlott fórumok:
- Májustól alapfokú nyelvvizsga szükséges a külföldi munkavállaláshoz?
- Szükséges bármilyen előképzettség C1-es nyelvvizsgához?
- Volt akinek többszöri alkalomra sem sikerült az alapfokú írásbeli nyelvvizsga?:(
- Mennyibe kerül egy alapfokú, vagy középfokú angol nyelvvizsga Budapesten?
- Német alapfokú nyelvvizsga
- BGF nyelvvizsgát tettem (angol üzleti C típusú) és nem feleltem meg, holott a szükséges 90 pontom meglett. Érdemes fellebbezni?