Önmagamért szeretnek vagy azért mert teljesülnek az elvárásaik? (beszélgetés)
Ezek nem agyalások, hanem kapcsolatok és tapasztalatok.
Ha valaki járt már így, biztosan meg tudja fogalmazni, hogy mi a véleménye erről. Nem kellemes, az egyszer biztos.
Használtak már ki - hajajj! Megszakítottam minden kapcsolatot. Lelkileg is, önbecsülés szempontjából is és anyagilag is sokba került a jóhiszeműségem.
(Hála Istennek, nem a Párom tette, de ettől még mély nyomot hagyott bennem.)
Szóval: nem, nekem sem kell ilyen ember az életembe - semmilyen minőségben.
Megismerkedéskor is nyújtunk a másiknak valamit. Látja kedvesek vagyunk vagy morcosak, bármilyen témában hogy reagálunk, hogy viselkedünk. Ha ez megtetszik valakinek, ezek által ismer és megszeret olyannak amilyen vagyok, akkor nagy valószínűséggel ez később se változik. A probléma leginkább abból adódhat, ha már az elején megjátszom magam, hogy biztosan megtetszek neki.
Ha fordítva elgondolod: Megismersz valakit aki kedves, segítőkész, odaadó, nyugodt marad minden körülmények között majd idő múltával elkezd kötekedni és ordibálni csipp-csupp dolgokért amit higgadtan, kedvesen is meg lehetne beszélni, lehet hogy te is kiábrándulnál, és a szereteted is elhalványulna. Főleg ha időnként hazugságon, átverésen kapod. Ilyenek után már hiába nyújt neked bármit, hiába figyelmes időnként, késő, mert mert kiszerettél belőle. Így működünk. Az élet ilyen. Van hogy először megbízunk valakiben, aztán meg nem. Ha minden téren megmarad a becsület, az odaadás, stb, akkor marad meg a szeretet is.
Nyilván én sem.
Mondjuk nem is voltam ilyen kapcsolatban, és nem is leszek, az biztos.
"Szeret" a másik, de csak azért mert teljesülnek az elvárásai. Mert nyújtani tudok neki valamit. De ha ez megszűnne, akkor is szeretne? Ha valami problémám lenne, akkor is mellettem maradna? Sokan mondják, bajban derül ki... Hagytak már ott a bajban. Használtak már ki. Tényleg erről szól az egész? Van valaki, aki önmagamért lenne velem, nem csak azért, mert teljesülnek az elvárásai? Milyen kapcsolat az olyan, ahol az egyik fél befektetésnek nézi a másikat? Milyen kapcsolat az olyan, ahol addig érünk egymásnak valamit, amíg jól mennek a dolgok? Én az ilyenből nem kérek!
Ti hogy vagytok ezzel?
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Nem szeretem az olivabogyót, de beszélgetni szeretnék
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Fiatalon szeretnék anya lenni.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni