Önkéntesség, a mai világban? (beszélgetés)
Nemrég jöttem haza Spanyolországból, ahol 3 hétig voltam önkéntes egy zarándokszálláson Santiago de Compostellától kb. 330 km-re.
Kicsit nehéz volt elindulni, de jó döntés volt.
Remélem, jövôre is megadatik a lehetôség.
Jó közösségben olyan emberekkel találkoztam, akikkel normál körülmények között soha: ausztrál, új-zélandi, japán, koreai, libanoni, izraeli, amerikai, brazíliai,honolului, dél-afrikai zarándokokkal, perui származású, de Alaszkában élô tengerbiológussal; de volt magyar is, aki pl. legyalogolta a Budapest-Santiago-Madrid útvonalat - durván 5000 km-t.
Volt kutyás, csacsis zarándok, házaspár kisgyermekkel, várandós kismama, tengerészgyalogos, szerzetes, lelkész... a teljesség igénye nélkül.
Annyit gyakorolhattam-tanulhattam a német-angol-francia-spanyol nyelvet, mint még soha.
Ez volt a legjobb nyelviskola.
Errefelé százával csak önkéntesek szolgálnak szinte egész évben, amiért fizetést nem kapnak, cak ellátást. Felejthetetlen volt.
További ajánlott fórumok:
- Dombok Hegyek Folyók Tavak Erdők Kirándulóhelyek Nyaralóhelyek Bárhol a Világban ABC-ben.
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Állatkertek, állatkerti állatok, Vadasparkok, Nemzeti Parkok bárhol a világban. A, B, C-ben .
- Létezik olyan nő a mai világban, aki hűséges, nem lehet elcsábítani?
- Szerinted miért nyomták/nyomják el a nőket ebben a világban?
- Külföldi Önkéntesség