Önértékelési problémákon lehet segíteni? (tudásbázis)
Szia, benne van a szóban is: ÖNértékelési zavar, azaz csak ÖNmagad tudsz ellene hatásosan küzdeni, nem pedig kineziológus, táltos, áter meg ki tudja milyen "varázslók" segítségével.
Leírták már előttem hogyan csináld, nagyon is igaz és hatásos.
Igazat adok annak a hozzászólónak, aki azt mondta fogadd el és vállald fel magad olyannak, amilyen vagy. Voltam hasonló helyzetben, tudom milyen érzés!
Amikor egyre híztam és csak híztam, elkezdtem szégyellni magam emiatt. De aztán arra gondoltam, hogy ha úgy megyek az utcán, hogy összehúzom magam és szeretnék inkább megsemmisülni csak hogy ne lássanak, akkor is látnak és akkor is a teljes terjedelmemben virítok.Akkor meg minek? Aztán elkezdtem nézni az embereket, de nem azért, hogy ők látnak-e engem, vagy mit szólnak hozzám! Azért, hogy ki "csúnyább"? Rájöttem, hogy nagyon sokan vannak tőlem kövérebbek, nagyobb fenekűek, butábbak is.Aztán elkezdtem járni azokat a boltokat, ahol 4,5,6 7XL-es ruhák is vannak divatos fazonban és találtam és megvettem és jól éreztem magam benne:D. És azt hiszem akkortól, az akkori kisugárzásomtól kezdődött, hogy mások is másképp viszonyulnak hozzám. Próbáld meg! Menni fog!
Ha kell cím, ird meg a lakhelyedet.
Bibe
És mióta vagy ilyen? Vagy mindig ilyen voltál?
Nem tudom, hogy kell kijönni ebből, mert sosem voltam ilyen. Én 43 éves vagyok és változatlanul jó nőnek érzem magam, bár már ritkán fordulnak meg utánam az utcán. A tükörbe egyre ritkábban nézem magam, mert természetesen a változást észreveszem magamon.
Én a következőket szoktam tenni:
Sosem tagadom le a koromat és mindig ennek tudatában vizsgálom magam. Ennyi idős vagyok, ehhez képest még nincs ráncom, ez jó:)
Csak olyan ruhákat veszek fel, amikben jól érzem magam. A farmer jól áll és a nadrágok is, igy nem csámpázok magas sarkúba és szoknyában. Nem figyelem, hogy észreveszik e, hogy jó nő vagyok e. Baromira nem érdekel senki véleménye. Csak a férjem véleménye, de annyira az övé sem, hogy máshogy öltözzek. A hajamat is a szerint hordom, hogy én jól érezzem vele magam. Nem próbálok meg 20 évesnek ki nézni ennyi idősen, és sokkal idősebbnek sem.
Egyszerűen öltözök, tornázok, hogy a fizikumom és a súlyom rendben legyen. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs feleslegem, de nem engedem meg magamnak, hogy sok legyen. Érdeklődési körömet is úgy alakitom, hogy az egy fiatalnak is, nőnek is, férfinak is megfelelő legyen, igy nem vagyok unalmas senkinek. Amivel elégedetlen vagyok magamon, azokat nem hangsúlyozom ki. Igyekszek ápolt lenni. Haj, köröm, bőr, smink. Sosem sminkelem túl magam, mert az vagy bohócot csinál a nőkből egy bizonyos kor után, vagy közönséges kinézetűt.
Tehát: tegyél magadért valamit, hogy elégedett tudj lenni, akkor nem lesz gondod:)
Ja és miért akarsz a férfiak szemébe nézni?
További ajánlott fórumok:
- Barátnőm eladott nekem egy telefont, amivel problémák vannak, ilyenkor mit lehet tenni?
- Telekom hűségszerződés felmondása műszaki problémák miatt lehetséges?
- Pszichés problémák miatt lehet sokat fogyni?
- Nagyon lassú a facebookom, 1 perc használat után tisztára megkattan! Hasonló problémák valakinek? Tudna-e segíteni valaki?
- Ideális választás lehet a Balatonhoz költözni, ha légúti vagy asztmás problémák vannak? Balatoniak segítsetek
- Tudtok olyan helyről, alapítványról, ahol ingyen, vagy pár forintért tudnak segíteni pszichés problémákon Bp-en a XI. kerület környékén?