Omega 3-6-9 szed valaki? (beszélgetés)
Én tőlük szoktam rendelni:
Nekem is bevált, sokkal jobb a közérzetem - igaz, a szedéssel együtt el is kezdtem heti 2 alkalommal sportolni.
Viszont azt is elmondták, hogy nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést. A vérnyomáscsökkentővel csak akkor álljatok le, ha az orvos azt tanácsolja. Addig szedjétek együtt a kettőt!
Üdv,
Ferkó
Sziasztok,
Korábban vásároltam egy omega3-6 egyensúly tesztet, amit kiértékeltettem és hát az értékeim meg sem közelítették a normálisat. Keresgettem és találtam egy nagyon jó terméket, amivel már 40%-ban javult az eredményem és gondoltam megosztom veletek is, hátha segít.
szia!
Én az Omega 3-at szedem! Száraz a bőröm..állítólag arra jó, meg vizsgaidőszak alatt is szedtem..(állítólag segít a koncentrálásban)
Az omega-3 és a koleszterin kapcsolata
Klinikai vizsgálatainkban kimutattuk a természetes, stabil halolaj kedvező hatását azon vérzsírokra, amelyeknek nagy szerepük van az atheroszklerózis (érelmeszesedés), illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, úgy, mint koleszterin, trigliceridek és a lipoprotein.
Míg az átlagos halolajnak nincs kedvező hatása a rossz koleszterinre (LDL), a stabil halolaj a tanulmányok szerint, csökkentette ezt a koleszterint. A jó koleszterin (HDL) szintje mindkét típusú halolaj hatására növekedett, de a stabil hatása erőteljesebb volt.
A HDL jó koleszterin, mint egy koleszterin rendőr, eltávolítja a rossz koleszterint (LDL) a vérből. A HDL koleszterin egy leeresztett labdának tűnik, speciális zsebekkel az LDL számára. A HDL felügyel az LDL-re, a keringésből a májba viszi, ahol az ártalmatlanná válik.
Az omega-3 legérdekesebb hatása, hogy a kicsiny, denz (sűrű állagú) rossz koleszterint, az LDL-t nagyobb méretű, kevésbé denz (sűrű állagú) partikulává (részecskévé) alakítja. A kicsiny LDL részecskék lassabban tűnnek el a keringésből, fokozottan oxidálódnak, sejtkárosodást okozva. Továbbá könnyebben ágyazódnak be az érfalakba növelve a trombózis, a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál esélyét is.
Az omega-3 azzal, hogy nagyobb méretűvé alakítja a rossz koleszterint, megakadályozza lerakódásukat az erek falába!
A svéd szakemberek ma már fontosabbnak tartják az omega-3 LDL partikula növelő hatását, mint a mért koleszterin szintet.
Fontos megjegyezni, hogy a koleszterincsökkentő sztatinoknak (koleszterinszint csökkentésére szolgáló gyógyszer hatóanyagok) nincs LDL formáló hatásuk.
A szívinfarktusosoknak gyakran magas a triglicerid szintjük, ami szintén kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) betegségekhez vezethet, főként nőknél, de férfiaknál is.
A stabil halolaj markánsan csökkenti a triglicerid szintet is. Kevés olyan hatékony triglicerid csökkentő van, mint a természetes, stabil halolaj.
Az omega-3 zsírsavak hatása kifejezettebb a szedés időtartamának növekedésével. A 6 hónapig kúraszerűen szedett természetes, stabil halolaj hatása kifejezettebb a triglicerid, az összkoleszterinszint, a fibrinogén szint és a vérnyomás csökkentésében, mint az 1, vagy 3 hónapja szedettnek.
A triglicerid és a rossz koleszterin szint gyorsabban csökken, ha a halolaj szedésének megkezdésével egyidőben a fizikai aktivitást is növeljük. Ez az izomban található speciális enzim a lipoprotein lipáz aktivitás fokozódásának tudható be. Gyakorlatilag a koleszterint és a trigliceridet „kiemészti”.
A vér alacsony omega-3 zsírsav szintje a hirtelen szívhalál legfontosabb rizikófaktora.
Az alacsony omega-3 szint hasonlóan veszélyes, mint a magas koleszterin szint!
Ha egyidejűleg csökkentjük a telített zsírsavak fogyasztását a tejből és a húskészítményekből, gyorsabban csökken az LDL rossz koleszterin szint.
A szénhidrát bevitel csökkentésével jelentősen csökkenthető a triglicerid szint.
A lipoprotein fontos kardiovaszkuláris rizikó faktor, struktúrájában hasonlít az LDL koleszterinre és a plasminogénre (véralvadásban szerepet játszó fehérje), ami a fiberinolitikus rendszer (vérrögöt oldó rendszer) fontos proteinje. Ha a lipoprotein elfoglalja a plasminogén helyét a vérrögben, jelentősen emelkedik a szívinfarktus veszélye.
Tanulmányainkban halolaj bevitelére csökkent a lipoprotein szintje!
A természetes, stabil halolaj azon kevés anyagok közé tartozik, amelyek alkalmazásával kutatásaink szerint a fibrinogén szint is csökkenthető.
Az omega-3 olyan gyógyszerek kellemetlen hatásait is mérsékli, mint pl. a lipidcsökkentők. Azt találták, hogy 10 ml természetes halolaj ugyanolyan hatású, mint 80 mg propranolol (vérnyomás csökkentésére használt beta-blokkoló). A kettő kombinációjával a vérnyomás még tovább volt csökkenthető.
A propranolol önmagában növeli a triglicerid szintet, a természetes halolajjal történt kombináció esetén csökkent a triglicerid és koleszterin szint.
Ma az omega-3 (EPA, DHA) zsírsav hiány tekinthető a hirtelen szívhalál egyik legveszélyesebb rizikófaktorának!
Forrás: Prof. Tom Saldeen, M.D., Ph.D. – All about Omega-3 - „The Vitamin from the Ocean”
Én nem itélem meg,hogy mit tudsz,mert...sokat...látom!Mindenesetre,ha nem baj,én inkább a dokiknak hiszek...nemhinném,hogy 6 külömböző neves orvos hülye lenne!!!!!
Én nem irtam szakmai leirást az omega 3-ról,hanem elmondtam azt,hogy ÉN mire szedtem!Vitatkozni sem akarok...nem süllyedem arra a szintre!MINDEN JÓT!
Nem megfelelő minőségű és összetételű táplálékiegészítő vásárlása kidobott pénz!
Érdemes tájékozódni ez ügyben...különben rossz tapasztalat alakul ki,mint pl nálad.
3 féle telítetlen zsírsavat különböztetünk meg aszerint,hogy a kettőskötés lánc a zsír felöli oldaláról számolva hányadik szénatomnál van.(Omega 3-6-9) Omega 3=halakból származó zsírsav,folyékony marad hideg vízben,míg a telítettek kikristályosodnak,így nem képesek részt venni a biológiai folyamatokban,szív és érrendszerekben.
Megakadályozzák a vérrögök képződését
Daganatos betegségeknél leállítják a rosszindulatú sejtosztódást
Gátolják a gyulladásos folyamatokat
Antidepresszáns hatásúak
Ekcéma,pikkelysömör,száraz bőr,
Cukorbetegség
Reumatikus és izületi gyulladások
...és sok más esetben szoktuk ajánlani étrendünk kiegészítéseként.
Mivel a táplálékunk nagy része nem tartalmazza ezeket a zsírsavakat.
Többet priviben-ha még érdekel!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy valaki szed ilyen gyógyszert és mi a tapasztalata, mire jó?
Neten utána kerestem,de nem sok mindent találtam.
Válaszokat előre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Maca Vibe kapszula. Szedi valaki? Tapasztalatok?
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Szív-érrendszeri betegségben szenvedők akik már régóta szedik az omega3-at, halolaj kapszulákat, mik a tapasztalatok?Van valamilyen változás
- Valaki szed omega-3 = halolaj kapszulát?
- Opel Omega edélzeti computere különböző üzeneteket ír ki, Ért hozzá valaki?
- Melyik a legjobb omega 3 kapszula?Aki szedett már és van tapasztalata segítsen.Köszi