Szív-érrendszeri betegségben szenvedők akik már régóta szedik az omega3-at, halolaj kapszulákat, mik a tapasztalatok?Van valamilyen változás (tudásbázis)
Kedves Vad Virág!
A lehető leggyorsabban válts házidokit! Férjemnek 4 éve (38 évesen!) volt infarktusa, az akkori házidokink a sok-sok előjelet sem vette fenyegetőnek! A baj után háziorvost váltottunk, azóta minden rendben, a rendszeres kontroll nála is megvan, és a kardiológusnál is. Remélem, nem lesz semmi bajod!
házidoki, semmit nem csinált csak a szetoszkópját a mellkasomra rakta és azt mondta hogy tachicard vagyok. szedjek concort. :S most megyek cardiológiára, két hét múlva már jan. közepén kértem időpontot és csak márc. közepére tudtak adni!!! hogy mennyi a kol. szintem, fogalmam nincs, még egy vérképre se küldött el a házidokim. :S
mi az a mediterrán diéta?
Sziasztok!
Hát nekem nem nagyon jött be a halolaj.De az okos dokik azt is mondják, hogy a stressz a legnagyobb koleszterin emelő!!Természetesen oda kell figyelni az étkezésre , de én a gránátalma különböző formáira esküszöm,nekem az hozta rendbe.Igaz jött egy stresszes időszak,na akkor mindegy volt ,az egekben járt.
Nem szükségszerű, hogy változnak a koleszterinértékek, sőt talán nem is ez a legfőbb hatása a halolajnak, ilyen mennyiségben legalábbis.
Koleszterin-csökkentésre leginkább az extra szűz olívaolaj fogyasztásának növelése és a telített (állati eredetű, kivéve a tengeri halakat) zsírok bevitelének csökkentése az alkalmas, de a koleszterin-bevitel csökkentése és az élelmirost-fogyasztás növelése is segíthet.
Az iménti étrendmódosításokat általában együttesen alkalmazzák.
Valószínű ugyanazt találtad ,amit én is választottam.
100 db 699 mg-os kapszula TEVA gyártmány.
Mint írtam az értékek miatt esett rá a választás.
Van -e hatása? A fene tudja.Itt jópofizok,nagy bajom nem lehet.
A háziorvos javasolta a halolajkapszula szedését a HDL/LDL koleszterin-arány optimalizálására.
Csak úgy a bajok megelőzése céljából.
Egy jóindulatú gyógyszerész felhomályosított,hogy csak olyan halolajat szabad megvenni,aminek az össztétel listáján a DHA és az EPA 300 mg felett van.
Amin nincs feltünteve sem azt meg egyenesen csalásnak nevezte.
Én rendszeresen szedem a kapszulát és 2 naponta heringkonzervet is.
Van-e hatása?
Szívesebben írom le hogy nem tudom ,mint azt hogy nem volt módom megtudni,mert nem szedtem és elzsírosodtak az ereim.
Ezt a hozzászólást még meg tudtam tenni.))
halolaj kapszulát nem bírtam,meg kavarta a szervezetemet (doki is mondta érdekes de ne szedjem!)anyukám sem bírta szedni,ő meg nagyon szívbeteg!!
keresztanyukám ki sajnos 3dik szív műtétet már nem bírta ki,neki meg kifejezetten tiltották!
CÁPAPORC VAGY MILYEN KAPSZULÁT SZEDETT.
Én zöldtea(citromosat,és galagonya teát iszok napi rendszerességgel)
és jó
További ajánlott fórumok:
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Van valamilyen fóbiád, iszonyod, undorod?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Ez a fórumot egy társkeresőnek szánom, méghozzá olyan fiataloknak akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy akár pánikbetegek.
- Ritka betegségben levő emberektől kérdezném, hogy kapnak-e valamilyen segítséget, és meg tudnak-e belőle élni? Bővebben lent