Olyanok segítségét kérem, akik már veszítettek el babát... (beszélgetés)
Nem az a cél,h kimondottan erről beszéljünk,de HA előjön a téma,tanácstalan vagyok.
De majd kialakul.
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
Amikor én elvesztettem a babát, a sógornőm terhes volt. Egyszerre szültünk volna, így ismerős az érzés.
Gondolom, nem egyetlen beszélgetéssel akarja feldolgozni a problémáit. Biztosan keres szakembert is.
Az, hogy jó ötlet-e az alkohol, vagy sem, ezt nehéz eldönteni. Néha segít, de lehet, hogy igazad van és most többet ártana. Nem tudom.
Jelenleg is pszichológushoz jár a legutóbbi miatt.
Értsétek már meg,hogy nem én öntöm le a torkán a bort,ő hozza magának...
Szerintem arra biztasd ,probald rabeszelni hogy kerulje es probalja elfelejteni a temat ! Ugyanis nem fog rajta segiteni ha naponta belelovalja magat a vetelestörteneteibe ! Raadasul teged is csak felidegesit es gondolom neked is megvan a sajat gondod es nem kivanod cipelni a masok gondjait !
Hogy mi illik ? !
Hat az bizony nem illik hogy keretlenul masokat terheljunk szakadatlanul a sajat gondjainkal.
Ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy a fórum indítóját 9 hónapig levegőnek nézte, most meg jön kiönteni a lelkét.
Szerintem jobb lenne, ha orvoshoz menne, pszichológushoz, aki segítene feldolgozni 3 vetélést. Még egyet is nehéz, nem hogy hármat. Ráadásul az is problémás, hogy gyűlöli a kismamákat.
Szerintem nem kellene bort adni neki.:S
Akkor nehéz helyzetben vagy, mert kötelezően kell jópofizni. Nem tudom, hogy az előzmények után tudsz e még neki bármivel is segíteni?
Majd ha legyőzi a többi kismama keltette gyűlöletet, megtanulja elfogadni más várandósságát, majd akkor képes lesz kihordani egy gyermeket. Azt gondolom, tanulnia kellett volna már a történtekből. :((
A bor jó ötlet, így könnyebben megnyílik, főleg, hogy ahogy írod, nem is vagytok annyira jóban.
Talán most közelebb kerültök egymáshoz.
Ő szeretne iszogatni,lazítani,nem ivászat lesz,csak előveszünk egy üveg bort...
A lombikkal akartak már próbálkozni,nem egy orvosnál jártak,amikor megint spontán teherbe esett,szóval rajta vannak a témán orvosilag is.
Azt azért hozzátenném,hogy amikor rólam kiderült,hogy terhes vagyok,nem szólt hozzám 9 hónapig,sőt,anyósomtól hallottam vissza,hogy ha pocakos nőt lát, ránézni sem bír,gyűlölet volt benne.
Ő 29 éves,én 25.
Édes,kedves lány,de nem hiszem,hogy őszíntén szeretne engem,ezért félek,nehogy kiborítsam. Mégiscsak rokon,vmilyen szinten ez kötelező jópofi,bár én szeretnék jóban lenni vele.De nem könnyű...
Szia! Szerintem fogod rajta látni, hogy mi esne neki jól.
Amikor én elvesztettem a magzatomat, akkor nem vártam meg, míg mások rosszul érzik magukat, hanem elkezdtem mondani a történteket. Nekem ez esett jól, én így dolgoztam fel.
Ez embere válogatja, mindenkinek más esik jól. Van, aki akar róla beszélni, mert mondjuk nincs más, akivel beszélhetne, a másik meg kerüli a témát.
Az a baj, hogy ilyenkor nehéz biztatni, hogy lesz majd gyermeked. Hisz szegény eléggé elvesztette a bizalmát a témában. De három vetélésnél már indokolt az orvosi kivizsgálás. Talán ezzel lehetne biztatni, hogy az orvosok majd segítenek. De ne hozd fel a témát, ha ő magától nem beszél róla. Na meg hagyd, hogy ő beszéljen. Te inkább csak légy hallgatója. Többet úgy sem tehetsz.
Alkohol minek?
Egy meleg tea sokkal nyugodtabb légkört teremt. Egy labilis embernek ne adj alkoholt!
Én az első gyerekemet veszítettem el 9 hetes terhesen.
A sajnálkozás a legrosszabb, de ne is erőltesd a témát.
Azt hiszem, elég, ha megkérdezed, hogy van, és végighallgatod.
Sógornőm már a 3-ik babáját veszítette el,nekem van egy 20 hónapos kislányom.
1 óra múlva átjön,"csajos estét tartani" ,ez az első ilyen alkalom,h csak ketten vagyunk.
Nagyon lelkis,nagyon labilis lány,kb. másfél hónapja volt az utolsó vetélése,8 hetet ért meg a magzat.
Alkohol is elő fog kerülni.
Azt szeretném kérdezni,ilyenkor hogy illik ehhez a dologhoz állni...
Úgy értem,most sajnálkozzak ezerrel,vagy bíztassam,vagy kerüljem a témát,vagy mit csináljak,amitől nem omlik még jobban össze. Szinte 100%,hogy nem tudom majd kikerülni a témát!
Kérlek,segítsetek,kinek mi esne/esett ilyenkor a legjobban?
További ajánlott fórumok:
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- Profi angolos segítségét kérem
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Aki tud angolul, annak a segítségét kérem!!
- Kutya barátok segítségét kérem!