Olyan finomságok, amiket (beszélgetés)
Áááá csokiiiiiiiiii!!!!
Nyamiiiiiiiiiiiiiii!!!
kimaradt,hogy miből mennyi kell......
Egyszerű trüffel
# 30 dkg étcsokoládé
# 5 evőkanál tej
# 12 dkg vaj
# 15 dkg porcukor
# 4 db tojássárgája
# kakaópor, porcukor a forgatáshoz
Egyszerű trüffel
A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.
:)
én is csak bekukkantottam, de el is keseredtem, hát mostanában nem csinálhatok ilyet
azt én nem bírom ki (csak nagyon ritkán), hogy a családnak csinálok, de én rá se nézek
Egyszerű trüffel receptje, elkészítése
Trüffel golyók
A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.
2 Nagy Tejfől, porcukor, citromlé kikeverve izlés szerint.
Kocka keksz sorbarakva, meglocsolva a tejföllel.. ezt pár sorban megismételni, legfelül tejföl és valamilyen gyümölcs a tetejére sorba. eper, kivi, banán, vagy barack, izlés szerint!
Isteni!!!!
Jaj ne már csajok!!!!
Le kell fogynom!! Olyan finomságokat irtok,hogy megyek is innen!
Gesztenyés
A tepsi aljába bele nyomkodom a gesztenye masszát(2 csomag).Erre baba piskótát rakok,lehet sorba vagy bele tördelni.1 liter tejből 2 csomag vanília puding porból pudingot főzök ez kerül a piskótára.Erre tejszínhab meg reszelt csoki.A hűtőben ha ki hül szépen lehet szelni,nagyon finom.
Én ezt szeretném hétvégén kipróbálni,tegnap találtam,itt a hoxan
Csokoládés finomság sütés nélkül
HOZZÁVALÓK :
- 200 g babapiskóta
- 1 tojás sárgája (de 2 is lehet)
- 1 l tej
- kb. 10-15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- kb. 8 ek. keményítő
- nescafe kb. 4 ek.
- 2 ek rum
- víz a kávéhoz
A tejet és a tojássárgát összekeverem, felteszem a gázra, közben állandóan keverem.
Mikor már forr, beletördelem a csokoládét, hozzáöntöm a cukrot, és tovább főzöm, kisebb lángon, míg a csoki elolvad.
A keményítőt kevés vízzel kikeverem, majd a csokis tejhez öntöm.
Egyszer felforralom, majd félrehúzom.
Ha túl híg lenne, még lehet hozzá keményítőt tenni, ismét felforralva.
A kávét a vízzel és rummal kikeverem, majd ebbe mártom a babapiskótát.
De épp csak mártani szabad, nem kell benne állnia!
Ezután jön a rétegezés:
Egy magas peremű nagyobb edénybe, tálba , akármibe egy sor kávés piskótát teszek, erre ráöntöm a krém felét. Ismét a kávés piskóta , majd a krém jön.
Ha már nem meleg az édesség, mehet a hűtőbe, egy pár órára.
Forrás::faciendum Szűcs Ildikó blog
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- Reggelire kencék, finomságok zöldségekből - felvágott helyett
- 8 db tegnapelőtti zsemléből milyen finomságot készítenétek?