Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan finom illatú barnacukrot sikerült vennem, hogy ma... fórum

Olyan finom illatú barnacukrot sikerült vennem, hogy ma... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

márc. 26. 02:20
barnacukrot szoktunk venni,de illata az nincsen.
27. okoskodó (válaszként erre: 26. - Okoskodó)
márc. 16. 21:34
Bocsi a mész a sárkiválasztást segíti elő akárcsak a flokulant, a Ph érték első körben CO2-val történik, mely a mészkő CaCO3 égetésénél keletkezik. Másodízben pedig NaOH ( - lúgkő, a mosószerek alapanyaga) segítségével
26. okoskodó (válaszként erre: 22. - Timycat)
márc. 16. 21:16
Az egész folyamatot leírhatom, ha érdekel onnét, hogy lereszelik a répát, hogy beállítsák a ph értékét mésztejjel, hogy flokulant segítségével segítik a sár kiválasztását egészen odáig, hogy NaOH segítségével segítik a pontos Ph beállítását. Lényeg a lényeg, azok a káros anyagok, melyek nem távoztak a leüllepedett sárral nagyjából mind a melaszba kerül koncentráltan. Szárazanyagtartalma 75-80 %, cukortartalma 46-50% magas kálium illetve nátrium tartalma illetve fehérje tartalma miatt adagolják az állatoknak, de ezzel egyetemben még mindig ide rakódnak le azok a káros anyagok, melyek a termelés során kiválasztódnak.
25. globus (válaszként erre: 24. - Myra)
márc. 16. 12:21
Az nem puhítja? Nedves.
24. Myra (válaszként erre: 21. - Globus)
márc. 16. 12:20
Én gyakran csinálok zabpelyhes kekszet, kár elrontani cukorral én banánt teszek bele, szódabikarbónát, olíva olajat, a tetejére 85 %os csokit, isteni finom.
márc. 16. 00:09
kaloria ugyanugy benne van,mint a fehercukorban.
22. timycat (válaszként erre: 14. - Okoskodó)
márc. 15. 23:06

Hááát szerintem a melasz nem káros anyag, persze az igazi melasz a cukornád melasz.

De állítólag a répamelasz sem káros, a kristálycukorból eltűnik minden vitamin, ásványianyag a gyártás során, az is koncentrálódik a répamelaszban, jó édesítőnek is, alacsonyabb a glikémiàs indexe a cukornál. Felfőzik azt is, és minél sötétebb annál jobb. Gyártási melléktermék, de nem szemét, ha az lenne (élelmiszeripari és állattartói tapasztalat alapján) nem adnák hasznothozó vagy drága állatoknak, a szemetet az emberekkel etetik fel, az ember nem számít, de egy hasznot hozó állat idő előtt nem eshet ki a rendszerből értéktelenül. Amúgy az élelmiszeripar szesz- élesztőgyártásban is használja, bajban lennénk nélküle.


Melaszt tudtommal az állatnak nagyüzemi tartásban azért adnak, mert egyrészt hamarabb eléri a vágósúlyt, étvágyfokozó, a rosszabb minőségű takarmányt is kívánatosabbá teszi, ásványianyag is van benne, pl kalcium, másrészt felpörög az állat, kevesebbet alszik, ha nem alszik akkor pedig enni fog, így ismét oda lyukadunk ki, hogy hamarabb eléri a kellő súlyt, aztán a légúti betegségek egy része onnan ered hogy poros a takarmány, ezt kvázi kötőanyagként megoldja és nem utolsó sorban állítólag értékesebb lesz az állat trágyája is.


Nálunk a pacik is csipálják, télre, hogy felkapjanak egy kis szigetelést szoktak kapni répaszeletet, de azt nehéz tárolni, már nincsenek fagyok, így hamar megerjed, a melasz olcsó, jól tárolható és felhúzza őket, energiát is ad nekik, kevesebb takarmánnyal is formában vannak, felfűtik magukat télen, persze csínján kell vele bánni, mert használaton kívül ha túltolja őket az ember szétrúgják az istállót.

21. globus
márc. 15. 22:12

Nálam van egy csomag Love diet barna nádcukor, kb. 3 év alatt fogyott belőle 20 deka. Nem ízlik.

Most, hogy eszembe juttattad, vasárnapra kitalálok valamit belőle. Zabpelyhes ropogós kekszet.

20. michelle.r (válaszként erre: 19. - Okoskodó)
márc. 15. 21:22
Vagy, mert nem eszik cukrot....? 😝
19. okoskodó (válaszként erre: 17. - 55Judit)
márc. 15. 20:38
Tudom, általában senkit sem, aki szereti, azt nehéz meggyőzni a káros mivoltjáról, akárcsak a dohányosokat.
márc. 15. 20:36
Ismertem személyeket, akik esküdtek a melaszra, milyen jó az egészségre, amíg fel nem lettek világosítva arról, hogy azt bizony már csak az állatoknak adják keverve takarmánnyal, mert az egészségügyi normáknak nem felelnek meg.
17. 55Judit (válaszként erre: 15. - Okoskodó)
márc. 15. 20:32
Hát, engem ez olyan nagyon nem izgat.😉
16. okoskodó (válaszként erre: 6. - 55Judit)
márc. 15. 20:29
Nem sajnos nem, ki kell, hogy ábrándítsalak, csak úgy agyják el, de egy nagy átverés, amire a nagyérdemű ráharapott.
15. okoskodó (válaszként erre: 7. - 55Judit)
márc. 15. 20:27
A baj maga a melasz, a melasz a cukorgyártás mellékterméke, ide gyűlik a gyártás folyamán minden szennyező anyag.
14. okoskodó (válaszként erre: 4. - Timycat)
márc. 15. 20:25
A cukorgyártás folyamata: 1 főzet szűz főzet. A kristályok leválasztása után a maradék lé újra van főzve illetve a cukor is újra fel van olvasztva és fel van főzve. Lényeg a lényeg az egész folyamatot nem akarom leírni, de minél többszor van átfőzve, annál kevesebb szennyező anyagot fog tartalmazni, annál tisztábbak lesznek a kristályok (benne van a nevében - kristály). A cukorkristály tökéletes formályában átlátszó, fehér színű azért, mert cukorpor van rajta (Csehországban van egy cukorgyár, ahol anno nagyszemű áttetsző cukrot gyártottak). Magyarul, minél több a idegen anyagot tartalmaz a cukor annál sőtétebb. A melasz pedig az a lé, amelyet már nem főznek újra, mert értelmetlen, benne van az összes nem hasznos anyag a cukorgyártás szempontjából.
13. 94a06e9696 (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
márc. 15. 20:15
:DDDDDD
márc. 15. 19:16
De jó neked. Érzel szagokat! 😃
11. michelle.r (válaszként erre: 10. - Andi6020)
márc. 15. 18:53
Azt, hogy cukrot eszem, azt én is csak névtelenül vallanám be. 😂
márc. 15. 18:49

"Hoxa:

Legyetek kedvesek a Szeretem a mákos tésztát, vanília fagyit és hasonló gondolatokat NE vallomásként írjátok ki! Ezekre vannak fórumok, ahová be lehet írni őket, ezek nem vallomások."

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - R.Eszter)
márc. 15. 17:55
Az illata nekem nagyon bejött, ízre egy kicsit más. Mindenesetre a banánkenyér szuper finom lett tőle 🙂
8. R.Eszter (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 15. 17:48
Az íze is más? Van valamilyen "aromája" vagy a megszokottól eltérő íze? Még sosem vettem barna cukrot.
7. 55Judit (válaszként erre: 6. - 55Judit)
márc. 15. 17:46
A barna cukor tulajdonképpen úgy készül, hogy a fehér cukrot összekeverik melasszal. Ez utóbbi egy, a cukorgyártás melléktermékeként létrejövő, sűrű és sötétbarna színű szirup.
6. 55Judit (válaszként erre: 2. - C991eac731)
márc. 15. 17:45
Egyenlő értékű a fehér cukorral, csak a gyártási technológiája miatt más a színe.
márc. 15. 17:25
Egy fokkal egészségesebb mint a fehér cukor.
4. timycat (válaszként erre: 2. - C991eac731)
márc. 15. 17:10

A barnacukor a fehércukor párja, ugyanúgy cukorrépából készül, ugyanúgy hízlal, csak kevesebb vegyi folyamaton megy át, esetleg hogy ráerősítsenek a tévhitre melaszt adnak hozzá és ezzel hasonló állaga, szaga lesz mint a nádcukornak. Gyakorlatilag egy élelmiszeripari szemfényvesztés a barnacukor.


A nádcukor cukornádból készül, nem kémiai úton így benne megmarad a vitamin és ásványianyag tartalom, természetéből adódik a szaga és állaga, nem mesterségesen keletkezik, de nem diétásabb mint a cukorrépából készült fehér vagy barnacukor.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - C991eac731)
márc. 15. 16:49
Nem tudom mennyire egészséges, kalória ugyanannyi van benne mint a kristálycukorban, az biztos. A nyírfacukorban kevesebb van (240 vs 400 kcal/100 gramm) Csak az amerikai banánkenyér recept miatt vettem barnacukrot. Arany Jánost idézve "gondolta a fene", hogy ma azzal fogom inni a kávémat 😏
márc. 15. 16:30
Egészséges? mivel diétázni akarok de nem szeretem az édesítőt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook