Olcsó vagy drága kozmetikumok? (beszélgetés)
Belefutottam már olyannal, ami olcsó volt és gagyi, de volt az ellentettje is.
Megvannak a bevált termékeim(alapozó, szemceruza,szempilaspirál..),viszont egy jó hidratáló krémet sehol sem találok. Néha szoktam kísérletezgetni ezzel-azzal.
Úgy vagyok vele, hogy amit magamra kémek, abból inkább a drágábban választom.(bár kinek mi a drága) Viszont sampon-tusi közül az olcsóbbak jobban beváltak.(Balea,Isana,Fa..)
Milyen a gyógyszertári sminklemosó? Vagy arclemosóra gondolsz? És azt hogy kell kérni?
És a ricinusolaj milyen kiszerelésben van? És hogy kell felkenni a szempillára?
Én eleve nem sminkelem magam, így a dekorkozmetikumokról nem tudok állást foglalni. De arckrémet, testápolót, tudfürdöt viszont használok. Az én arcbőröm szinte mindenevő, nem árt neki csak a nap és a szél:)
Vettem én már 200 Ft-os krémet is és 5000 Ft-osat is. Bár az olcsóbb csak hidratálni tudott, de azt jól. A drágább pedig állitólag ránctalanitó. Hát... nem lettem tőle kisimultabb:))
Én úgy vagyok vele, hogy igyekszem jó minőségű, márkás terméket venni, mondjuk középkategóriásat, megfizethető áron. Nem estem a fejemre, hogy egy krémért kiadjak többezer forintot. Annyit nem ér egyik se. A testápoló és tusfürdők tömkelegéből a Palmolive kategóriája is tökéletesen megfelel és megfizethető. Egyébként Avon tanácsadónő vagyok és nekem ez a márka tökéletesen megfelel és jó ára van.
Szemceruzákból érdemes drágábbat venni, pl. Dior.
Zongorázni lehet a különbséget!
A kozmetikusodnak a szempillaspirállal kapcsolatban tökéletesen igaza volt.
Engem a sminkoktatóm anno arra tanított, hogy esténként, a már letisztított szempillákat kenjük be ricinusolajjal.
Gyönyörű, és erős lesz tőle a szempilla.:)
nekem azt mondta a kozmetikusom, hogy ne használjak vízállót, mert tönkreteszi a szempillákat, mert "lehúzza".
Egyébként sosem értettem mi a jó a vízállóban, nekem ugyanúgy ugyanúgy el tud kenődni, mint a sima.
Szerintem a középkategória a legjobb, bár én amennyit sminkelem magam... szemceruzát és spirált használok, néha arcpirostót és szemhéjtust. Én az egyik maybelline szempillaspirálomat cseréltem le miss sportysra, és komolyan mondom 1000x jobb és a negyedébe kerül. de pl testápolókban próbáltam már olcsóbb termékeket, és abból inkább megveszem a drágábbat csak ne ragadjon...
Attól függ milyen dekorkozm.-ról van szó,
Púder, alapozó, korrektorból nálam csak a "drága" jöhet szóba... Az olcsóbb kategóriájú, vagy nem fed vagy betúrósodik és a színek, arról nem is beszéljünk inkább...
De az én szempillaspirálom a 'közepes' árkategóriájú, és eddig nem találtam jobbat! Körömlakkból pedig ezer meg egy 'olcsó' van és tökre szeretem őket.
Szerintem mindegyikből ki kell tapasztalnia az embernek, hogy neki melyik a legjobb.
Egy bizti, az ár nem mindig garancia...
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani teljesen bio és egyben olcsó kozmetikumot?
- Olcsó kozmetikust keresek Bp-en.
- Tudtok ajánlani nekem Győrben szépen dolgozó, nem túl drága kozmetikust?
- Mennyibe kerül egy sima arctisztítás? Nagykátán keresek kozmetikust/aki nem túl drágán dolgozik/ tudna valaki segiteni?
- Tud valaki Dorog térségében olcsó kozmetikust?
- Budapesten olcsó kozmetikus merre?