Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olcsó ételek a mindennapokra fórum

Olcsó ételek a mindennapokra (beszélgetés)


1 2 3 4
91. Epresturmix (válaszként erre: 90. - 9c485f67e8)
2017. jún. 2. 18:12
Én magam sem ennék meg néhányat.
2017. jún. 2. 17:55
Az itt felsorolt ételek közül jónéhányat nem adnék 2 évesnek. Bár a fórum 2010-ben lett kiírva.
89. Piroska52 (válaszként erre: 84. - Mamma2)
2017. jún. 2. 17:53
ó de imádom
2017. jún. 2. 16:54
Egy hagymát felszeletelni, olajban megpirítani néhány kicsi kocka szalámival, kolbásszal vagy szalonnával. Tenni hozzá konzerv kukoricát, sózni borsozni, egy felszeletelt paradicsomot ha van épp megkezdett, egy kevés vizet hozzá és puhára főzni. Tésztára nagyon fincsi feltét.
2015. febr. 6. 01:33
paprika krumpli
86. Edina51 (válaszként erre: 84. - Mamma2)
2014. nov. 7. 14:37
Ezt nemrég hallottam,tényleg finom,és pillanatok alatt megvan!
2014. szept. 28. 17:03
töltött csirkefarhát.beáztatott kenyér,tojás,párolt gomba,vagy máj,petrezselyem,bors,só,de bármi lehet,zöldborsó stb.jó púposan a farhátba töltjük,sütőben megsütjük pirosra.
84. mamma2
2014. szept. 27. 10:03
Morzsistészta....zsemlemorzsát a szokásos módon /pici sóval,cukorral/ világosra megpirítunk, és a kifőzött tésztát, jól lecsepegtetve rátesszük./metélt, orsó, spagetti, stb/ lekvárral, porcukorral nagyon fincsi.
83. 5c0313b0fc (válaszként erre: 82. - Grizus)
2014. febr. 2. 11:06

Ha belefőzöl 1-2 gulyásleves kockát, rögtön gulyásleves lesz belőle! :)))


Bár alapjaiban ezeket a bolti kész fűszereket nem igazán tartom jónak és egészségesnek a bennük levő tartósító-szerek miatt, esetenként azért én is előveszem.

82. grizus
2013. aug. 1. 03:48
egy jó öreglebbencs
81. dafke
2013. júl. 24. 21:41

Nálunk ma ez volt :)

[link]

2013. júl. 24. 21:33

Szezonja van a töknek / cukkininek. Prószát készíteni talán nem veszélyes.

Gyalult tök, tojás, kefír, só, sima liszt. Kukorica liszttel is lehet, az jóval drágább. Tejföl, sajt a tetején....

Ezek a növények megteremnek, akkor olcsónak mondható.

2013. jan. 31. 13:37
Megmaradt paprikas krumplibol, kis elesztö hozza adasaval, finom langos keszithetö, ugy, hogy összetörjük a paprikaskrumplit.
2013. jan. 31. 10:54
nagyon olcsó krémleveseket lehet főzni, lencséből, sárgaborsóból, fokhagymából is. Én tegnap a lencsét /igaz kevéske füstölt csülökkel feltúrbóztam/ megfőztem, készítettem egy paradicsomos rántást és azzal sűrítettem. Ízesíteni babér levelet használtam, finom lett.
2013. jan. 31. 10:52
Ó,bocsánat,most látom kaminka már megírta.
76. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 67. - C6973617d3)
2013. jan. 31. 10:47
Viola,mi a maradék krumplipüréből pogácsát szoktunk csinálni.
75. c6973617d3 (válaszként erre: 74. - Töprengő)
2013. jan. 31. 10:30
Valóban? akkor azt sósan készítik, de a fiam imádja, sokszor már nézni is rossz mennyit képes megenni belőle.
74. töprengő (válaszként erre: 71. - C6973617d3)
2013. jan. 31. 09:45
Húslevessel láttam ezt. Azt hiszem műtét után adnak ilyen levest.. Vagy csontlével.
73. kaminka (válaszként erre: 72. - Belladonna3)
2013. jan. 31. 09:24
Ezt ismerem,az én nagymamám is sokszor csinált ilyet :) Köszönöm az ötleteket,sokat profitálok belőlle
72. belladonna3 (válaszként erre: 55. - Kaminka)
2013. jan. 31. 08:22

Oké! :D Szóval a nagymami receptékájából megmaradt néhány az emlékezetemben.Annó az ő idejében,lévén háborús korszak és 5 éhes szájat kellett betömnie,eléggé fondorlatos módon kellett

alakítani a konyhában hogy mindenki túlélje és viszonylag jól jöjjön ki belőle.Gyakran volt terítéken a ganca,amihez nem kellett sokminden,csak egy kevéske liszt,néhány kanálnyi zsiradék,1-2 fej vöröshagyma vagy egy kis túró.

A lisztet lábosban vagy fazékban úgy szárazon zsemle színűre pirítjuk,majd folyamtos kavarással felengedjük előre felforralt sós vízzel.Addig kavarjuk-verjük,mire sűrű masszává áll össze,majd hagyjuk egy kicsit fedő alatt pihenni.Amíg pihen,olvasszuk ki a szalonnazsírt,amivel kikenünk egy méretes tepsit.Ebbe szaggassuk ki zsírba mártogatott kanállal a gancát,majd szórjuk meg túróval,egy kis tepertővel,csurgassuk meg pici zsiradékkal és rétegezzük,végül toljuk forró sütőb néhány percre mire átpirul.Ha nincs túró és szalonna,egyszerű olajon 2 fej nagyobb kockára vágott hagymát pároljunk üvegesre,ezzel töltsük meg a gancát,de lehet lecsóval is vagy pirított káposztával,édessel vagy savanyúval.Kicsit nyögvenyelős"de annál finomabb és laktató. :)

Másik változata kukoricadara és kukoricaliszt keveréke sós vízben megfőzve.

Majd még jövök ha eszembe jut valami. :)

2013. jan. 31. 08:21

Még ami eszembe jutott és valóban olcsó a pirított gríz.

A búzadarát megpirítjuk, mintha rántást készítenénk, pici só, cukor, aztán felengedjük vízzel , és készre főzzük. Ha van gyümilekvár azzal tálaljuk. A fiam jobban kedveli, mint a tejbegrízt.

70. töprengő (válaszként erre: 67. - C6973617d3)
2013. jan. 31. 08:05

Mennyire olcsó de én szeretem pl a pulyka combcsontból, vagy fehér velős csontból, vagy kacsa / pulyka nyak, farhát leves.

Sőt ( néha megszalad ) és veszek sertés csülköt. Kicsontoztatom mindig. Van amikor azonnal leves lesz belőle.. De szerintem vegyesen a csontból, gazdagnak nevezett leves készülhet..

Pl a kelkáposzta / karfiol torzsája a fagyóba kerül. Azt is beledobom a levesbe. ( cicák megették a csonttal együtt. persze azt a végére hagyták, rájöttek a gazdi átvágta a fejüket )

69. Nívea
2013. jan. 31. 07:58
Veszel egy fej káposztát. Megpárolod, aztán tészta hozzá. Káposztás tészta....fincsi
68. töprengő (válaszként erre: 57. - Pocak25)
2013. jan. 31. 07:51

Nekem a fodros kocka tészta nagyon bejön..

És néha a tészta vizet egy edénybe fogom, és az aktuális krumpli / tojásos leveshez öntöm.

Szerintem vétek kiönteni..

Ha van macsek / kutya talán nekik is jó...

2013. jan. 31. 07:50

Látom nem is olyan rossz szegénynek lenni, ahol ennyi minden van, ott nincs szegénység ;)


Varázsoljunk maradékból!

K.püréből: nudli, gombóc,pogácsa, lángos


Olcsók a tésztából készült ételek bármilyen mártással

Leves farhátból, olcsóbb baromfi csontokból

66. Nívea
2013. jan. 31. 07:44
Máglyarakás. Száraz, maradék kenyér, kifli, zsemle (nekem mindegy, hogy melyik) kell hozzá. Ha van egy-két almád, akkor azt is szeletelhetsz bele. Vagy bármilyen befőttet akár. Lekvár, esetleg még darált dió, vagy mák. 2 tojássárgája cukorral habosra keverve, aztán a tejjel csomómentesre kevered, felforralod. Ráöntöd a az összeállított zsemlés, lekváros, almás, diós cuccra egy jénaiban. Tetejére felvered a tojások fehérjét és mehet a sütőbe. A tojás, a tej nem túl olcsó, de általában ezek vannak otthon.
65. Nívea
2013. jan. 31. 07:40
Nagyim szokott a maradék krumplipüréből tojással, liszttel laskát készíteni. Tésztát gyúr, kinyújtja és olajos serpenyőben a kinyújtott, kockára vágott tésztaszeleteket kisüti. És már eheted is. Ja, a sót ne felejtsd! :)
64. Nívea
2013. jan. 31. 07:38
Veszel egy szál kolbászt, tejfölt, meg nekünk van itthon fagyasztott mexikói zöldségkeverék mindig. Csak megfőzöd a tésztát. Amíg fő, addig hagymát pirítasz, rádobod a karikára vágott kolbászt, aztán belerakod a fagyasztott zöldséget. Ha megpuhult a zöldség, akkor belekevered a tejfölt. Ezt egy jénaiba a tésztával együtt belezúdítod (ja, olyan fűszert teszel bele, amilyet akarsz, nekem van itthon mexikói keverék, olcsó a Lidl-ben), összekevered és megpirítod a sütőben. Ennyi. Nem olyan olcsó a tejföl és a kolbász miatt, de laktat és a zöldség már vitamin :D
63. 4244093cd0 (válaszként erre: 55. - Kaminka)
2013. jan. 31. 07:37
Abból dödölle is lehet,csak liszt meg párfej hagyma kell hozzá.:))
62. Nívea (válaszként erre: 59. - Nívea)
2013. jan. 31. 07:33
Juj! :D Hozzá vagy mellé. Nem olvastam vissza, mielőtt elküldtem. Így nem értelmes a mondat. Bocsi! :D
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook