Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Olcsó vegán ételek fórum

Olcsó vegán ételek (beszélgetés)

18. eunuch
júl. 22. 08:41
sült krumpli sóval
17. globus (válaszként erre: 14. - 55Judit)
júl. 21. 15:27

Házi frissből nem tudom, mennyi lehetne az adagom, dietetikus száraztésztával mutatta meg, az 8 dkg szárazon. Kis tormás üveg félig. Igen, durum vagy tk., de az nem olyan finom.

Mondjuk megoldottam, mert ignoráltam a lisztneműt, max. 1/2 szelet purpur kenyér reggel.

Van itthon durum, kávéskanálnyi stauboláshoz, habaráshoz.

16. 30fc029c39 (válaszként erre: 1. - 3198f17214)
júl. 21. 15:06
Füge.
15. 30fc029c39 (válaszként erre: 1. - 3198f17214)
júl. 21. 15:05
Alma.
14. 55Judit (válaszként erre: 6. - Globus)
júl. 21. 11:10
Durum tésztalisztből gyúrom a tésztát. Nem azért mert nem kell hozzá tojás, hanem mert nagyon finom és lassú felszívódású szénhidrát van benne. :)
júl. 21. 10:58
Köszönöm a válaszokat 🙂
12. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - Mizantróp)
júl. 21. 08:56
Kevered a vegát a vegetariánussal.
júl. 21. 06:50

Recetas de Gri - Youtube

Egyszerű ételek, könnyen beszerezhető alapanyagok. Kenyereket, tortákat, sajtokat, burgereket, salátákat készít.

júl. 20. 20:30
Itt a hoxán a Húsmentesen 40 napig és azon túl c. naplóban találtam nagyon jó recepteket. A yputube-on mostanában fedeztem fel a Napfényes Vegánséf csatornát, ott is hétköznapi, elérhető alapanyagokból vannak nagyon jó receptek.
9. Mizantróp (válaszként erre: 8. - Bnedora)
júl. 20. 20:13
Annyira nem érdekel.
8. bnedora (válaszként erre: 7. - Mizantróp)
júl. 20. 20:10
Az nem igazi vegan.
7. Mizantróp (válaszként erre: 4. - Bnedora)
júl. 20. 19:57
Van olyan vegan, aki eszi mindkettőt.
6. globus (válaszként erre: 1. - 3198f17214)
júl. 20. 19:51
Gombát? Mindenféle levest, főzeléket, a hüvelyeseknek van fehérjetartalma. Tojásmentes tésztát tudsz venni, amire tehetsz zöldségekből főzött ragut, paradicsomszószt. Rizzsel is összekeverheted ezeket.
júl. 20. 19:41
Mivel a fiam vegán lett, így "Enni muszáj..." receptes naplómban nagyon sok vegán ételt gyűjtök. Akit érdekel, nézzen bele.
4. bnedora (válaszként erre: 3. - Mizantróp)
júl. 20. 19:39
Éppen írni akartam, hogy a vegán nem eszik tojást, semmi állati eredetű ételt.
3. Mizantróp (válaszként erre: 1. - 3198f17214)
júl. 20. 19:29
Tojás helyett valami mást és tejfölből laktózmentest lehet tenni bele.
júl. 20. 19:27

1 kg cukkini,

300 g tejföl,

3 db tojás,

150 g sajt,

friss zöld fűszer,

só és bors.

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit majd karikázzuk fel.

Egy edénybe tegyünk vizet, adjunk hozzá egy kevés sót, tegyük fel főni. Amikor a víz felfőtt rakjuk bele a felszeletelt cukkinit, fedjük le majd főzzük 30-40 másodpercet. Öntsük szűrőbe a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sajtot reszeljük le majd az apróra vágott zöld fűszerekkel együtt keverjük bele a tejfölbe. A felkarikázott cukkini felét tegyük egy sütőformába.

Öntsük rá a tejfölös szósz felét. Erre rakjunk ismét egy réteg cukkinit, majd öntsük rá a megmaradt szószt.

Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 30 percig. Ha megsült hagyjuk hűlni, utána szeleteljük. Jó étvágyat.

júl. 20. 19:19
Sziasztok! Eddig túl sok húst ettem, már a vérképemen is meglátszott. Ezért úgy döntöttem, csak a hétvégi napokon fogok húst enni. Tejet és tojást intolerancia és allergia miatt nem fogyaszthatók, így marad a vegán étkezés a hétköznapokon. Nem akarok egy vagyont költeni bioboltokban alapanyagra, ezért olcsó receptötleteket szeretnék kapni. Előre is köszönöm mindenkinek .

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook