Olcsó vegán ételek (beszélgetés)
Házi frissből nem tudom, mennyi lehetne az adagom, dietetikus száraztésztával mutatta meg, az 8 dkg szárazon. Kis tormás üveg félig. Igen, durum vagy tk., de az nem olyan finom.
Mondjuk megoldottam, mert ignoráltam a lisztneműt, max. 1/2 szelet purpur kenyér reggel.
Van itthon durum, kávéskanálnyi stauboláshoz, habaráshoz.
Recetas de Gri - Youtube
Egyszerű ételek, könnyen beszerezhető alapanyagok. Kenyereket, tortákat, sajtokat, burgereket, salátákat készít.
1 kg cukkini,
300 g tejföl,
3 db tojás,
150 g sajt,
friss zöld fűszer,
só és bors.
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit majd karikázzuk fel.
Egy edénybe tegyünk vizet, adjunk hozzá egy kevés sót, tegyük fel főni. Amikor a víz felfőtt rakjuk bele a felszeletelt cukkinit, fedjük le majd főzzük 30-40 másodpercet. Öntsük szűrőbe a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sajtot reszeljük le majd az apróra vágott zöld fűszerekkel együtt keverjük bele a tejfölbe. A felkarikázott cukkini felét tegyük egy sütőformába.
Öntsük rá a tejfölös szósz felét. Erre rakjunk ismét egy réteg cukkinit, majd öntsük rá a megmaradt szószt.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 30 percig. Ha megsült hagyjuk hűlni, utána szeleteljük. Jó étvágyat.
További ajánlott fórumok:
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Olcsó ételek a mindennapokra
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?
- Olcsó ételek ebben a drága világban!
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?
- Olcsó és gyors ételek !