Olajsütő vagy hagyományos serpenyő? (tudásbázis)
Nekem is van olajsütőm,de nagyon macerás tisztítani,főleg a felnyitható tető belsejét.
Van tippetek,hogyan lehet könnyen tisztán tartani?
3 olajsütőt "fogyasztottam el", illetve a 3. még megvan, csak a férjem használja, ha nem vagyok itthon és nincs kaja (elég ritka). 1, 5 éve fém edényben (nem tudom másképpen leírni) sütök mindent. Ennek is olajsütő a neve, csak nem fritőz. Egy kiszedő háló van hozzá. Ebbe kevesebb olaj kell és könnyebb cserélni, tisztán tartani. A fritőz nálam csak zabálta az olajat.:(
Serpenyőben (teflonban) csak palacsintát és csirkehúst sütök.
Szia,
olvastam a fórumon, hogy nem használod az olajsütőd.Én ilyet keresek és, ha még megvan és még nem használtad, szívesen átvenném.:)
Üdv.Tímea
Nenenenene! Ne tegyél bele mosószeres vizet!!! Én egyszer ezzel tettem tönkre egyet! Kimosni ugyan lehetett, de kiöblíteni a mosószert belőle - hát azt többé nem.
Így nem is mertem többet használni, olaj+mosószer - na képzelhetitek!
Azóta csak olyat vettem, ami kivehető tartályú (most egy Tefal van, de persze nem "az" a fajta!) Az igazság az, hogy nem használom a bőséges olajtartalom miatt.:-)))))
Ja igen, persze, hogy lemegy vásárolni az Actifry, ki is fizeti a számlát, megpuccantja a krumplit, megsüti és meg is eszi!
Érdeklődnék,hogy ki hogyan tisztítja azt a fajta olajsütőt,amelyiknek nem lehet kiemelni a tartályát?
Szerintetek,ha mosószeres vizet melegítenék fel benne könnyebb letakarítani az oldaláról a zsiradékot?Vagy ezzel csak bajt csinálok?
ja ezt én is láttam..
gondoltam hogy ennyi pénzért , már elmegy és megveszi a sütnivalókat... )))
persze használtam..))
jóval többször lehet használni
de a fritúnak van egy titka ha sokáig szeretnéd az olajat használni
használat után a lehűlt olajat le kell szűrni , kitörölgetni a fritú belsejét és visszaönteni az olajat
egyébként a frituolajnak van egy kis furcsa szaga amikor használod , de amit sütsz azon nem lehet érezni
Hűha!Az nagyon tuti lehet,még nem hallottam róla.
Az enyémnek sajnos az a fő baja,hogy az agyas gyártó nem gondolt a tisztítására,pedig nem egy gagyi készülék./tavaly előtt volt 14 ezer,Moulinex-Principio/
És hallottatok már a Tefal vadonatúj fritőzéről? A Béres Alexandra reklámozza, írd és mondd 1 kanál olaj szükséges 1 kg krumpli kisütéséhez. A szerkentyűben minden forog és mindent forgat. Az Elektro World-ben 50.000.-, de a múlt héten a Metro áruházakban akciós volt 40.000.-ért.
Úgy hívják, hogy Actifry.
Ja, és minden darabját szét lehet szedni és elmosni.
Az 1m körzet detto :)
Az a helyzet,hogy én nagyon szeretem/ném/ az olajsütőt,ha nem "enne meg" annyi drága olajat.
Soha nem tudtam olyan fini rántotthusit készíteni,mint mióta használom!
Kicsontozom a pipicombot,szezámos bundába be,fritu bedob és 1o perc múlva nyami! :P
Köszi.
Te használtad már?Tapasztalat?
Mindkettő jó. Mostanában serpenyőt használok, de lehet hogy beindítom az olajsütőt is, a hétvégi rántotthús és krumpli sütéshez.
Aki azt hiszi,hogy csak az olajsütő trutyizik ,nálam a serpenyős sütéskor a gáztűzhely 1m-es körzete is úszik az olajban.
A fritú olajat vagy zsírt ,inkább nagyobb kiszerelésben lehet kapni / 15- 20 l / a Metro áruházban , de lehet kapni 2l-es kiszerelésben / bár nem mindig, kb 400-500 ft perliter
annyiban jobb hogy többször lehet használni
Igen,én is pont így!
Te hallottál már kifejezetten fritou-ba való olajról,hol kapható?
Csakis és kizárólag serpenyő!
Elenyésző esetekben olajjal spray-zett krumpli vagy rántott hús tepsiben a sütőben sül. És így sül a fasírt is - gombócban is - sütőpapíron, így még a maradék zsír is kisül belőle.
Szia!
Nekem van olajsütöm is de nem használom mert nehéz tisztán tartani és sok olajat "fogyaszt"!Én nem találom praktikusnak!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek konyhába, hagyományos függöny, vagy szalagfüggöny előnyösebb?
- A hagyományos (candybar ) vagy a kagyló mobilt szereted jobban?
- Szerintetek melyik a jobb? A hagyományos lemez fürdőkád, vagy az újabb akrilkád?
- Vizes, vagy hagyományos porszívó?
- Kapszulás vagy hagyományos kávéfőző. Melyik a jobb?
- Repülőn való utazáskor csak mini tusfürdő, fogrém stb vihető vagy a hagyományos normál méretben is lehet?