Olajok és zsírok - ez nem vicc, lássuk más szemmel! (beszélgetés)
Ez így igaz!
Én nem is veszek ilyet.
Van kókuszolaj (nem reklámozom!) - ez is elég sokba kerül, de én megvettem, mert a neten olvastam róla.
Bocsi, hogy megint én vagyok, de pl. a masszázs-olajokat is meg lehet említeni "gyógyító zsírként", mert pl. az egyik kedves talmasszázst végző barátnőm egyénreszabottan választja meg azt az olajat, amivel a talpmasszázst végzi.
Legalább 30 féle olaja van a "raktáron" mindig.
Leggyakraban (kb.30%) a levendulaolajat használja.
Ötlet tőle: önmagatokon is végezhettek levendulaolajas talpmasszázst. Alvászavarra, stresszre király.
Menete: fürdés után veszel egy kb.15-20 perces meleg, szódabikarbónás lábfürdőt. Ezután 10 perc pihenö (míg a bőr egy kicsit megszárad), (elaludni tilos, bármennyire is húz az ágy), s utána elvégzel magadnak - ha nincs partnered, vagy ő nem akarja - egy 10-15 perces talpmasszázst.
Soha nem aludtál olyan jól, mint ezután teszed!
Egészség:FT
Sziasztok,
Ebben a fórumban arról beszélgetnénk, hogy az általunk elfogyasztott zsírokat/olajokat hogyan fordíthatjuk az egészségünk, szervezetünk javára ahelyett, hogy menekülnénk ettől, mint valami nagy-nagy veszedelemtől.
FT
Az egészség és a diéták kapcsán olyan sok szó esik a szénhidrátról (cukor, fehérliszt, stb.), a húsokról (vörös, fehér, füstölt,stb.), a rostokról (lehetőleg minél több), azonban a zsírok/olajok csak olyan összefüggésben jelennek meg, hogy "fogyasszunk több egyszeresen telítetlen zsírt", ami főként olíva olajban testesül meg.
A lipidek (zsírszerű anagok) rendkívül komoly gyógyító, védő, energiabiztosító hatással vannak szervezetünkre.
Nem akarom nagyon (sőt egyáltalán) túl tudományosra venni a dolgot (pl. a véragy gátról nem beszélünk), csak annyit szeretnék fórumnyitóként mondani, hogy a lipidek alapvető részét képezik életünknek, akár az objektív, akár a szubjektív oldalát nézzük.
Pl. minden fogyókúra lipid eltávolításra igyekszik.
Pl. "nekem minden gondomat a kövérségem okozza" - mondják nagyon sokan.
Szinte ellenségnek tartja a lipideket az emberek nagy része, (s ha tudná, hogy az agy 85%-a lipidekből áll(!), kb. 10% víz és 5% száraz anyag).
Szóval, lehet átgondolni a témát!
Hogy a derekad körül komoly hájréteg van: az a lipidbevitel eredménye.
Hogy egyáltalán agyad van: az is lipidbevitel eredménye. (A te agyad a magzati korban édesanyád zsírbevitelétől alakulhatott ki...)
----------------------------------------------
Nézzük a mindenapi zsírbevitelt!
Jelszó: vigyél be minél több gyógyító lipidet, mely gyakorlatilag olaj (szobahőmérsékleten folyékony állagú lipidszármazék) és válaszd meg azokat az összetételük szerint!
Csak röviden: ha csak olíva olaj, repceolaj, lenmagolaj és tökmagolaj lenne a lipidbeviteled, akkor néhány hónap alatt "újjá varázsolódna" (hű, de magyartalan) a szervezeted.
Most nem is írok többet. Szóljatok hozzá, ha érdekel a téma, s akkor szépen átbeszéljük a gyógyító olajok sorát, összedobva az okosságainkat.
Üdv: FT