Olajfestményt hogyan lehet szagtalanítani? (tudásbázis)
köszönöm, a szódabikarbónát megpróbálom, de nagyon elkeserítő dohány szaga van,
most hogy ilyen gyönyörűen sütött a nap, száraz idő volt, hátuljával felfelé kitettem az erkélyre levegőzni nem történt különösebb változás
Igen a pára, akár víz akár más, nem jól (tehát) szakember által megválasztott más nedvesség és folyadék árt az olajfestmények.
Ahogy már írták a szagokat magukba szívó anyagok és érközökkel becsomagolás - ja és már szobahőmérsékleten, mert a hideg képre és keretre lecsapódó pára is árt (azaz az a párás dunsztolás).
na, így más :)
1. lépés, ne hagyd kint!! a pára nem tesz jót neki!
saját olajfestményeim vannak, van egy érdekes alap szaguk. A cigarettaszag meg érződni kellett volna, nem?
amúgy a hátuljára (szigorúan!!) szórnék szódabikarbónát
vagy egy nagy zsákba be és abba egy éjszakára szódabikarbónával bezárni. az állítólag jó szagtalanító
de semmi vegyszert rá, magára a festett részre ne tégy!
Ötleteket szeretnék kérni. Vásároltam egy olajvászon festményt. Boldogan akasztottam otthon a falra. Azonban egy idő után furcsa szagok kezdtek a lakásban terjengeni. Sajnos kiderült, hogy újonnan szerzett festményem tömény bagószagú.
Van valakinek ötlete, hogyan lehet a bagószagtól megszabadítani a képet. Most kinn az erkélyen szellőztetem, de ez sajnos nem lesz elég.
További ajánlott fórumok:
- Büdös cipőt mivel lehet tartósan szagtalanítani?
- Fehér darabos (!) de szagtalan folyás. Nem ég nem szúr nem viszket. Mi lehet ez?
- Hűtő szagtalanítása ezüstkolloiddal hogyan? Vagy más ötlet rá?
- A fagyasztóládát mivel lehet szagtalanítani?
- Mivel lehet a lefolyót szagtalanítani?
- Hogyan lehet a mosógép dobját szagtalanítani?